想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

想搵藍寶梅ivf,唔知好唔好?有冇經驗的Jm系度分享下?無限感激,謝謝!

大宅

回覆 米老鼠小姐 的帖子

藍寶梅醫生真係好好、好好架!她是個充滿智慧的醫生,與我和老公不停了解問題起因,設法如何改善以達致成功。
她也是個滿有愛心的醫生,當我和老公十分失意和沮喪時,她鼓勵我哭出來,同時遞上紙巾。
我和老公選擇了做IVF,第一次懷孕,但唔OK,再做第二次IVF,又懷孕,但唔OK。第三次,終於成功喇!
小兒歲半了,說起來也從沒有忘記藍寶梅醫生的的好!
最近我兒歲半看健康院,護士大讚他發展得好好,由心感激藍寶梅在我們生命中的出現。

別墅

回覆:waing8412 的帖子

唔該晒你的回覆吖

別墅

我琴日都睇藍醫生,真係解釋得好詳盡,又唔趕時間。希望係佢到一次成功啦🙏🏻

別墅

回覆:sweet_zoe923 的帖子

我由生育檢查,自然bingo, 兩次小產,iui, ivf, bingo, 懷孕,開刀生B,阿仔一歳喇,一路都係藍醫生陪我走過。我同意JM話佢係充滿智慧同愛心既醫生,跟加同意"感激俾我遇上藍醫生"。放心交託俾藍醫生啦⋯⋯(一路回覆,一路諗起藍醫生,都仲眼濕濕)

題外話:我記得開刀果時,藍醫生攞左阿仔出黎,之後聯針,佢自己突然講左句"生命真係好奧妙",果刻我好感動,收左既眼水又湧出黎。好感激俾我遇到一個咁有heart,咁有醫德,又咁有能力既醫生。

大宅

回覆:藍寶梅

藍醫生個診所成功率好高。
我3次放胎都成但第一個化學左。

藍醫生其實幾cool 但好pro
董醫生就好nice and caring 但聽聞仁安個lap唔夠凍所以成功率差少少

別墅

lolojai 發表於 16-3-1 18:25
我由生育檢查,自然bingo, 兩次小產,iui, ivf, bingo, 懷孕,開刀生B,阿仔一歳喇,一路都係藍醫生陪我走 ...
聽到你咁講得都安心d.因為始終失敗過一次,真係要好好選擇。
越了解ivf越覺得上次做既醫生唔太好。

大宅

引用:想搵藍寶梅ivf,唔知好唔好?有冇經驗的Jm系

原帖由 米老鼠小姐 於 16-02-11 發表
想搵藍寶梅ivf,唔知好唔好?有冇經驗的Jm系度分享下?無限感激,謝謝!
我都係藍醫生幫助成功生了阿仔

大宅

我想問下如果普通婦科檢查係咪都可以搵佢呀?係for 生bb

別墅

回覆:sweet_zoe923 的帖子

你幾時開針?大概幾錢?

別墅

米老鼠小姐 發表於 16-3-2 09:41
你幾時開針?大概幾錢?
因為當時婦科醫生怕我復發,所以打左兩支停經針。藍醫生有問我想呢個月催後開針,定等五月黎經先開針。
因為我既情況好特別,藍醫生同老公都認為我需要時間調適心情。
所以應該六月先開針。

複式洋房

waing8412 發表於 16-2-29 22:18
回覆 米老鼠小姐 的帖子

藍寶梅醫生真係好好、好好架!她是個充滿智慧的醫生,與我和老公不停了解問題起因 ...

你好,我想問你第一和第二次IVF都成功著床嗎?我都係搵藍醫生做。

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

請問佢睇一次幾錢?

大宅

引用:我由生育檢查,自然bingo,+兩次小產,iui,+

原帖由 lolojai 於 16-03-01 發表
我由生育檢查,自然bingo, 兩次小產,iui, ivf, bingo, 懷孕,開刀生B,阿仔一歳喇,一路都係藍醫生陪我走 ...
藍醫生開刀手勢好嗎?thx

大宅

引用:請問佢睇一次幾錢?

原帖由 seaman1982 於 16-03-22 發表
請問佢睇一次幾錢?
唔計抽血驗血,每次睇藍醫生,照超聲波 $1000,4年前已經係呢個價。

大宅

引用:Quote:waing8412+發表於+16-2-29+22:18+回

原帖由 dolphin-sister 於 16-03-22 發表
你好,我想問你第一和第二次IVF都成功著床嗎?我都係搵藍醫生做。
我第一次ivf 都係搵藍醫生,第一次分兩次放。兩次都著床,但第一次去到8周無心跳,唔關dr lam 事,卵質素唔好都無辦法,第二次就成功,囝囝而家3歲。
呢個月開始第二次Ivf, 所以其實dr lam 成功率好高!

男爵府

我5月頭睇佢呀!睇到甘好評價,都放心了

別墅

引用:Quote:原帖由+lolojai+於+16-03-01+發表我

原帖由 Lome 於 16-03-31 發表
藍醫生開刀手勢好嗎?thx
我覺得ok,唔知點先算好手勢,整個過程包括產後檢查跟得好好,開刀時氣氛都好輕鬆愉快。

大宅

引用:Quote:原帖由+Lome+於+16-03-31+發表藍醫生

原帖由 lolojai 於 16-04-03 發表
我覺得ok,唔知點先算好手勢,整個過程包括產後檢查跟得好好,開刀時氣氛都好輕鬆愉快。

...
傷口有痛嗎?痛得耐嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由+dolphin-sister+於+16-03-22+

原帖由 Cat205 於 16-04-02 發表
我第一次ivf 都係搵藍醫生,第一次分兩次放。兩次都著床,但第一次去到8周無心跳,唔關dr lam 事,卵質素唔 ...
即係8W前照到有心跳,8W後冇咗心跳?請問第一次放係咩grade 呀?

首頁

尾頁

跳至