跳至

首頁

尾頁

大宅

呢輪阿女好難搞,除左瞓覺,成日要人抱,放佢係playpen or梳化,坐唔夠10分鐘,就喊住要抱,就算坐係地蓆同佢一齊玩,唔夠10分鐘,都係要抱,完全無時間做其他野,唔瞓ger時間,有咩可以同佢做?

大宅

我個囝習慣成日坐係餐椅上 , 所以佢好少要我成日抱 , 不過就要成日對住佢,一唔見左我就嘈 !不過通常佢睇tv嘅時候係最乖 , 但我一日只會比佢睇2次電視 , 每次20-30min , 因為唔睇得太多 , 對bb唔好 ! 其餘時間就會教下佢嘢同佢玩下 (例如睇下書 , 聽歌 , 有時會比佢自己玩玩具 ...), 其實一定要佢習慣唔可以成日要抱 !

禁止發言

大宅

佢去左婆婆度住一輪後,就成日都想抱,要重頭再train個佢啦,你去邊間playgroup,可否介紹下,不過我住港島區,唔知近唔近呢?

原文章由 陳家大少奶 於 08-9-21 21:40 發表
我會同小b玩playgroup 教的遊戲,有時加以變化,看到她漸漸有進步,很開心!

我會抱起佢,佢會導航我周屋行,摸下呢樣,摸下果樣,順便教佢認物件。又要引下佢學爬。我一日餵四次人奶,食完在床上玩下,錫下佢,可以 kill 左 3、4 個鐘(餵 ...

禁止發言

禁止訪問

HUG

複式洋房

原文章由 陳家大少奶 於 08-9-22 23:03 發表

仲有,我完全吾比佢睇電視 & DVD, 每日落街散步一個鐘。

個 Playgroup 係我自己組 ga,請左我個老師來教,下次開班會在 1/09,因為老師 Nov & Dec 吾得閒,其實我就真係吾想停!我而家就諗住 Nov & Dec 多d 郊遊!

你比 email ...

is it possible if my baby join your play group?

複式洋房

回覆 #1 doris1217 的文章

I also want to join your playgroup in Jan 09 ar coz I am not available in Nov/Dec, can you send details to me?

民房

可唔可以send d details比我,因為我可能1月返香港。

email add: [email protected]

Thank you!

borborma

首頁

尾頁

跳至