親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請問下以上兩間酒店住邊間好d?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Pacific 住過FAMILY ROOM 正.

不過L7 我都有興趣, 因為佢都好方便, 又新, 一出門口就係機場巴士.

大宅

回覆:明洞L7,Pacific Hotel

我建議住L7,真係又新又方便,我剛住過pacific hotel,佢地每層都要推斜坡上半層樓先到房間,推bb車和行李都好唔方便,由機場巴士站去酒店條路都唔易行,因酒店對出冇行人路,車來車往好危險,我黎緊三月底住Loisir應該方便好多

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Pacific+住過FAMILY+ROOM+正.+不過L7+我都

原帖由 yuyu.c 於 16-02-25 發表
Pacific 住過FAMILY ROOM 正.

不過L7 我都有興趣, 因為佢都好方便, 又新, 一出門口就係機場巴士. ...
Ski bus > L7 門口落,我下年想 book 佢

水晶宮

引用:Quote:原帖由+yuyu.c+於+16-02-25+發表Paci

原帖由 chickenwing2006 於 16-02-26 發表
Ski bus > L7 門口落,我下年想 book 佢
係呀,所以我咪留意吓佢

大宅

引用:Quote:原帖由 chickenwing2006 於 16-02-26

原帖由 yuyu.c 於 16-02-26 發表
係呀,所以我咪留意吓佢
前日訂了平機票easter Ph去,乜7乜tree乜loisir 酒店也無房,最後也住弘大民宿算

鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

大宅

回覆:叉雞飯 的帖子

你訂了邊間呀?

珍珠宮

manyjennifer 發表於 16-2-25 16:04
我建議住L7,真係又新又方便,我剛住過pacific hotel,佢地每層都要推斜坡上半層樓先到房間,推bb車和行李都 ...
Pacific我剛住完 Family twin,平靚正,非常好!坦白講,你講的問題,我完全唔覺有乜問題

大宅

即係由 Alpansia 搭Ski Bus 返首爾係正L7門口落? 咁又好吸引wor. 另近唔近出機場的巴士嗎 ?

大宅

引用:Quote:manyjennifer 發表於 16-2-25 16:04

原帖由 MissMaMa 於 16-02-28 發表
Pacific我剛住完 Family twin,平靚正,非常好!坦白講,你講的問題,我完全唔覺有乜問題
...
我要推bb車上房啊,推兩條得嗰2呎闊的斜路唔易啊,之後仲要再推轉行李上斜路,我囡仲要好重未係好識行樓梯,落斜都幾驚啊

大宅

我就係住呢層,咁岩上網搵到相,仲有另一條樓梯先到房間的

大宅

5樓都要撐樓梯,但就係一條樓梯啫

水晶宮

引用:我就係住呢層,咁岩上網搵到相,仲有另一條

原帖由 manyjennifer 於 16-02-29 發表
我就係住呢層,咁岩上網搵到相,仲有另一條樓梯先到房間的
我住3樓冇尼d樓梯,仲係用斜路,可以推到輪椅同bb車,見佢酒店仲有寫好多係比有需要用輪椅人事既設施。

係咪上兩層冇裝修所以仲有樓梯尼?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:即係由+Alpansia+搭Ski+Bus+返首爾係正L7門

原帖由 NC9 於 16-02-29 發表
即係由 Alpansia 搭Ski Bus 返首爾係正L7門口落? 咁又好吸引wor. 另近唔近出機場的巴士嗎 ? ...

珍珠宮

manyjennifer 發表於 16-2-29 01:25
5樓都要撐樓梯,但就係一條樓梯啫
咁你可以request住3樓,已翻新好,有斜路通往房間。不過,並非所有房型3樓都有,deluxe twin,triple呢層就冇。Btw,這房間所有東西我都非常滿意,我住得好舒服。

大宅

引用:Quote:原帖由 manyjennifer 於 16-02-29 發

原帖由 yuyu.c 於 16-02-29 發表
我住3樓冇尼d樓梯,仲係用斜路,可以推到輪椅同bb車,見佢酒店仲有寫好多係比有需要用輪椅人事既設施。

係 ...
佢話其他層冇哂房,5樓和6樓俾我揀都係有樓梯的,但5樓的房好大陣煙味,呢2層應該都未裝修啦,房間報置都係舊啊

珍珠宮

manyjennifer 發表於 16-2-25 16:04
我建議住L7,真係又新又方便,我剛住過pacific hotel,佢地每層都要推斜坡上半層樓先到房間,推bb車和行李都 ...
咁你住過 L7未,房間質素如何?其實兩間位置差不多,我反而擔心 L7對住大街會嘈,因為冬天開暖氣我一定要打開窗瞓覺。

大宅

引用:Quote:manyjennifer 發表於 16-2-29 01:25

原帖由 MissMaMa 於 16-02-29 發表
咁你可以request住3樓,已翻新好,有斜路通往房間。不過,並非所有房型3樓都有,deluxe twin,triple呢層就 ...
咁5樓和6樓都有條斜路係樓梯旁,但得2呎闊,仲要轉彎,推bb車都係剛剛夠位,我見2樓冇需駁樓梯啊,如果入住要推車最好request 2樓,2樓已裝修

大宅

引用:Quote:manyjennifer 發表於 16-2-25 16:04

咁你住過 L7未,房間質素如何?其實兩間位置差不多,我反而擔心 L7對住大街會嘈,因為冬天開暖氣我一定要打 ...
我未住過L7,望過外牆咋,樓主得2個choices揀,唔揀pacific就揀L7啫,不過我睇過室內相,L7房和床都好細,位置就一流,超近6015站和ski bus stop

水晶宮

引用:Quote:manyjennifer+發表於+16-2-25+16:04+

咁你住過 L7未,房間質素如何?其實兩間位置差不多,我反而擔心 L7對住大街會嘈,因為冬天開暖氣我一定要打 ...
對馬路方向一定嘈,我上次loisir係馬路方向,我有開窗確係幾嘈。

首頁

尾頁

跳至