美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:YSL / Dior Cushion 分享

我都禽日試左 ysl 個cusion... 效果直頭用差黎形容, 我本身皮膚已經唔你係凹凸肌亦唔太多野要遮,點個佢上面簡單係浮,鼻翼完全見到d 皮仔會peel 起。。。 好覺眼。。。
用返自己盒cdp 粉底都透滑貼過佢。。。多多聲。。。 完全唔知佢$480 值喺邊度。。。
一定要試上面, 雷聲大雨點小。。。 大家慎重考慮

大宅

引用:Quote:原帖由+Angus9527+於+16-03-01+發表T

原帖由 576644 於 16-03-02 發表
請問知唔知the one仲有無4色胭脂?
你套gift好吸引啊
我見到有sample show 出來呀,但有冇stock 我就唔清楚

侯爵府

引用:Quote:原帖由+babybabywanted+於+16-03-01+

原帖由 hiyuet 於 16-03-01 發表
我都係呀,但上面都係偏白,唔太自然
你可以試下用隻深色少少的碎粉.. 之前我睇過有人咁教.... 但係,我皮膚都唔白,個ba都係介紹我010,不過我仲未試過全面搽,同埋我主要係用黎補妝....

伯爵府

引用:Quote:原帖由+576644+於+16-03-02+發表請問

原帖由 Angus9527 於 16-03-02 發表
我見到有sample show 出來呀,但有冇stock 我就唔清楚
Thx, 去睇吓先
你set gift係最後一套?

大宅

576644 發表於 16-3-2 09:25
Thx, 去睇吓先
你set gift係最後一套?
唔係...尋日佢仲有一箱係到,佢地話送埋呢箱就送另一隻

伯爵府

引用:Quote:576644+發表於+16-3-2+09:25+Thx,+去

原帖由 Angus9527 於 16-03-02 發表
唔係...尋日佢仲有一箱係到,佢地話送埋呢箱就送另一隻
Thanks a lot

子爵府

引用:Quote:原帖由 hiyuet 於 16-02-28 發表哦,

原帖由 Michellelam1110 於 16-02-28 發表
我返屋企唔會咁呀,因為新開個張貼紙我唔會完全撕走,我只剪走3分一,平時鄧落蓋到用掃上,所以我無呢個問 ...
same same....

子爵府

引用:我今日用左Dior cushion, 未到中午已經溶妝

原帖由 dahahahk 於 16-03-01 發表
我今日用左Dior cushion, 未到中午已經溶妝喇,用埋碎粉會唔會好d?
你係咩膚質?會唔會尋日天氣太乾?

珍珠宮

babybabywanted 發表於 16-3-2 09:16
你可以試下用隻深色少少的碎粉.. 之前我睇過有人咁教.... 但係,我皮膚都唔白,個ba都係介紹我010,不過我 ...
補妝係要買淺一度的
好好過每一天......

珍珠宮

回覆樓主:

我又有啲興趣添。但之前試過sk 2都幾好。

大宅

引用:Quote:原帖由+dahahahk+於+16-03-01+發表我

原帖由 jy0022 於 16-03-02 發表
你係咩膚質?會唔會尋日天氣太乾?
我係混合偏油呀,佢主要係個鼻溶晒

男爵府

引用:上咗妝大約兩個零鐘返到屋企,雖然ysl 有上

原帖由 慘仔小寶 於 16-02-26 發表
上咗妝大約兩個零鐘返到屋企,
雖然ysl 有上碎粉定妝,但我個人覺得ysl 嗰邊比無上碎粉既dior 油。
而妝感 ...
我接受吾倒響街2邊面咁試。

別墅

我想問如果想買黎補妝,應該買dior cushion 好還是dior 粉餅? 我未用過粉餅,一直以來都係用濕粉,大家有咩意見?

子爵府

引用:我想問如果想買黎補妝,應該買dior cushion

原帖由 chikailok 於 16-03-03 發表
我想問如果想買黎補妝,應該買dior cushion 好還是dior 粉餅? 我未用過粉餅,一直以 ...
我都想知

複式洋房

我星期五開始用個Dior cushion粉底,連用左三日,額頭就生左好幾粒暗瘡呀,我之前好耐都無用粉底,淨用遮瑕膏,所以額頭都好乾淨,而家一用就咁,唔知關唔關個粉底事,但我已經唔敢再用了

大宅

引用:我星期五開始用個Dior+cushion粉底,連用左

原帖由 wingjai 於 16-03-06 發表
我星期五開始用個Dior cushion粉底,連用左三日,額頭就生左好幾粒暗瘡呀,我之前好耐都無用粉底,淨用遮瑕 ...
我仲諗住買添。。
韓國出戈d我買過幾個牌子都出粒粒,可能對我黎講韓國乾燥,我地朝濕。
我仲以為Dior 同 ysl 出會岩返我地天氣

子爵府

引用:我星期五開始用個Dior cushion粉底,連用左

原帖由 wingjai 於 16-03-06 發表
我星期五開始用個Dior cushion粉底,連用左三日,額頭就生左好幾粒暗瘡呀,我之前好耐都無用粉底,淨用遮瑕 ...
未必關事呀?呢幾日啲天氣,我乜都冇轉過,額頭都起左好多細細粒的水泡仔!

複式洋房

jy0022 發表於 16-3-6 23:41
未必關事呀?呢幾日啲天氣,我乜都冇轉過,額頭都起左好多細細粒的水泡仔!

...

我都希望唔關事啦,不過早排天氣仲反覆我都無事,但咁岩呢幾日就係用左佢爆左幾粒暗瘡,心情down 晒而家唔敢用住啦,等d暗瘡好番晒先再試,如果再生我就唔會再用啦

子爵府

wingjai 發表於 16-3-7 00:39
我都希望唔關事啦,不過早排天氣仲反覆我都無事,但咁岩呢幾日就係用左佢爆左幾粒暗瘡,心情down 晒:bashf ...

咁隻cusion的質地係好笠架?

複式洋房

jy0022 發表於 16-3-7 06:33
咁隻cusion的質地係好笠架?

唔笠呀,上面好透薄,其實我好鍾意個質地,因為唔似用左粉底

首頁

尾頁

跳至