興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想買抽濕櫃,60L可放幾多野? 點用法?
除左放相機,你地重會放咩?
鴨記有兩間喎,邊間好d?
台灣個隻鴨記買幾錢?
請指教

[ 本文章最後由 oldbean 於 08-9-25 09:59 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 oldbean 於 25/9/2008 09:57 發表
想買抽濕櫃,60L可放幾多野? 點用法?
除左放相機,你地重會放咩?
鴨記有兩間喎,邊間好d?
台灣個隻鴨記買幾錢?
請指教

我都係鴨記買 "惠通" 60L, 電子溫度計, 上年買好似 $750, 有3層, 都可以放到幾多野架. 放相機, 鏡頭, DV, 電子相簿, 記憶卡, 錢.......

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

我都係用 "惠通" 60L 電子防潮柜
裝的野就多LOL

2機 + 2 直度 + 6支鏡頭 + 2支閃光燈 + 1 個電池箱
電池 幾十粒
+ 一堆雜物

[ 本文章最後由 chloepapa 於 08-9-26 20:16 編輯 ]

版主

如果擺晒D 相機用品之後重有位, 可以擺D 乾鮑, 冬菇, 魚翅....都得

男爵府

原文章由 chloepapa 於 08-9-25 10:31 發表
裝的野就多LOL

Canon 5D + 直度, 450D + 直度, 24-70 f2.8, 50mm f1.8, 50mm f1.4, 17-40mm, 70-200mm f4.0, 18-55mm IS, 580EX II 閃光燈, 430EX II 閃光燈
HF100 攝錄機
Panason ...

咁爆箱未? 我今日都出去睇睇先。

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 chloepapa 於 08-9-25 10:31 AM 發表
裝的野就多LOL

Canon 5D + 直度, 450D + 直度, 24-70 f2.8, 50mm f1.8, 50mm f1.4, 17-40mm, 70-200mm f4.0, 18-55mm IS, 580EX II 閃光燈, 430EX II 閃光燈
HF100 攝錄機
Panason ...

我用40L, 2機9鏡2閃+2dv + external hdd.
砌到岩岩好, 再多d 都唔得.

男爵府

原文章由 chloepapa 於 08-9-25 10:34 發表
如果擺晒D 相機用品之後重有位, 可以擺D 乾鮑, 冬菇, 魚翅....都得

你講真定講笑呀?比我老婆知佢係會放哂入去喎....
到時d相機咪好多"海味" 味?又或者本來想帶部閃但手快快攞錯左包冬菇??

[ 本文章最後由 oldbean 於 08-9-25 10:40 編輯 ]

版主

KnN,
睇來妳要換過個大D 的防潮柜

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 chloepapa 於 08-9-25 10:38 AM 發表
KnN,
睇來妳要換過個大D 的防潮柜

no lar . 而家撐爆左就唔會再想買野

版主

oldbean,

有位, 真係可以擺架
呢度都有人真係擺過d 乾貨入防潮柜 (不過唔好擺d 太大陣味果d 咪得lol)

(可以大條道理同老婆講有需要買防潮柜)

大宅

原文章由 chloepapa 於 08-9-25 10:41 發表
oldbean,

有位, 真係可以擺架
呢度都有人真係擺過d 乾貨入防潮柜 (不過唔好擺d 太大陣味果d 咪得lol)

我個收藏家用黎放乾貨.....

[ 本文章最後由 icemanh 於 08-9-25 17:02 編輯 ]

男爵府

原文章由 chloepapa 於 08-9-25 10:31 發表
裝的野就多LOL

HF100 攝錄機
Panason ...

今日去鴨記買左惠通 DHC60,$800。試下好唔好用先,希望唔好聽日就見到D冬菇係裡。

民房

老細!妳似曬架生多過答人問題喎
裝的野就多LOL

HF100 攝錄機
Panason ...
古語有云:人生不如意事十常八九!如果你有八十歲命,當中有六十四至七十二年是不如意不快樂!你會怎樣?我就會去死啦! :-x :-x :-x

男爵府

原文章由 chloepapa 於 08-9-25 10:41 發表
oldbean,

有位, 真係可以擺架

你地SET 個濕度去到幾多?

[ 本文章最後由 oldbean 於 08-9-26 00:58 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

濕度 45%

原文章由 oldbean 於 26/9/2008 00:56 發表

你地SET 個濕度去到幾多?

大宅

40L幾高幾大呢?

原文章由 KnN 於 08-9-25 10:37 發表

我用40L, 2機9鏡2閃+2dv + external hdd.
砌到岩岩好, 再多d 都唔得.

男爵府

原文章由 pamila 於 08-9-26 17:09 發表
40L幾高幾大呢?

型號 - DHC [td=1,1,17%]容量 [td=1,1,39%]大小 [td=1,1,22%]
DHC - 40 [td]40L [td]W33 X D32 X H49 cm [td]
DHC - 60 [td]60L [td]W35 X D32 X H58 cm [td]
DHC - 80 [td]80L [td]W40 X D38 X H67 cm [td]
DHC - 100 [td]100L [td]W45 X D38 X H72 cm [td]
DHC - 120 [td]120L [td]W40 X D38 X H98 cm [td]
DHC - 160 [td]160L [td]W45 X D38 X H119 cm [td]
DHC - 200 [td]200L [td]W50 X D39 X H117 cm [td]

版主

原文章由 家齊爸爸 於 08-9-25 23:47 發表
老細!妳似曬架生多過答人問題喎

即刻改, 不如你答下人la

男爵府

原文章由 chloepapa 於 08-9-26 20:15 發表

即刻改, 不如你答下人la

其實唔使改啦,你咁答係最具體,所以我先買60L,重可以參考下有D咩鏡要買,真係幫到好多。
不過就算改左,#6都睇到。

[ 本文章最後由 oldbean 於 08-9-30 08:47 編輯 ]

大宅

我都想買 DCH 60 , 請問在鴨記那裹買,可否提供地址和公司名 ? 可以 pm 我嗎 ?

Thank you.

原文章由 oldbean 於 08-9-25 22:52 發表

今日去鴨記買左惠通 DHC60,$800。試下好唔好用先,希望唔好聽日就見到D冬菇係裡。

首頁

尾頁

跳至