跳至

首頁

尾頁

別墅

請問有無媽咪知道由大埔SPN升讀到銅饠灣 St Paul Convent 有幾大機會? 有無媽咪有小朋友是由SPN 升讀到St. Paul Convent 的? 請分享經驗. Thanks!

伯爵府

我聽個friend講, 好似由今年開始無得接龍啦!

原文章由 jmoc 於 08-9-26 15:15 發表
請問有無媽咪知道由大埔SPN升讀到銅饠灣 St Paul Convent 有幾大機會? 有無媽咪有小朋友是由SPN 升讀到St. Paul Convent 的? 請分享經驗. Thanks!

大宅

今年一樣有得報名,有得面試, 年年收生情況不同, 無保證, 視乎小學校長每年的決定,由3數個到10個不等.

原文章由 Bellemami 於 08-10-1 18:00 發表
我聽個friend講, 好似由今年開始無得接龍啦!
家齊、家慈囡囡係我的寶貝,兩個都是12月出世  :-)

大宅

好媽媽勳章

原文章由 蒙妮卡 於 08-10-6 00:12 發表
今年一樣有得報名,有得面試, 年年收生情況不同, 無保證, 視乎小學校長每年的決定,由3數個到10個不等.

如果小朋友畢業於SPN...唔知道入讀銅饠灣 St Paul Convent 既機會...會唔會大過讀其他幼稚園呢...

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

好媽媽勳章

原文章由 天瑜 於 08-10-6 09:46 發表
Hi tungtsz,

除了兩間SPN外, 還有SPK ge N4 (AM & PM) 學生呢!

外來人入讀真是很難的!

ANYWAY, 您都有囡囡想入讀spn, 在bb 20個月就好apply 啦!

REGARDS,

TINYUE

...

謝謝你的資料...

大宅

SPC會優先收自己幼兒園/幼稚園學生, 其他的可以寫信申請。

原文章由 tungtsz 於 08-10-6 11:45 發表

謝謝你的資料...
家齊、家慈囡囡係我的寶貝,兩個都是12月出世  :-)

首頁

尾頁

跳至