親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家幫手睇下我個行程辛唔辛苦:
第一日: 6點幾到,直入去sentosa check in, 諗住周圍行下同食嘢就算
第二日: 早上去dolphin island,下午去SEA
第三日: universal studio
第四日:早上游下水,去睇蝴蝶同獅象。食完晏去Legoland check in. Check in完後去water park
第五日: Legoland theme park
第六日: Legoland theme park, 下午約3點去Jen hotel.跟住去對面玩hello kitty同 Thomas
第七日: 早上去angry bird,下午返新加坡orchid hotel, 跟住去gardens by the bay
第八日:去zoo同海川生態園
第九日:未諗到,下午6點幾機返香港

珍珠宮

woojochu 發表於 16-3-12 22:54
第一日: 6點幾到,直入去sentosa check in, 諗住周圍行下同食嘢就算
第二 ...
你分3日去1次 legoland water park+2次 legoland theme park?你買什麼票?
Dolphin island是指 adventure cove water park?

珍珠宮

woojochu 發表於 16-3-12 22:54
第二 ...
你的行程唔辛苦,係我所見的bk星馬行程中最 hea的一個之一

大宅

MissMaMa 發表於 16-3-12 23:06
你分3日去1次 legoland water park+2次 legoland theme park?你買什麼票?
Dolphin island是指 adventure ...

我先諗行程,未知買咩票。dolphin island咪係去同海豚玩嗰個,我都唔係好知

大宅

MissMaMa 發表於 16-3-12 23:10
你的行程唔辛苦,係我所見的bk星馬行程中最 hea的一個之一

今次老爺奶奶同我阿媽都去。我驚太多節目佢地頂唔順

珍珠宮

woojochu 發表於 16-3-12 23:14
今次老爺奶奶同我阿媽都去。我驚太多節目佢地頂唔順

下,同老人家去咁多樂園?除非你老爺奶奶媽媽好鍾意樂園,否則新山的四日三夜行程一定悶到暈,sentosa還好,仲可以周圍行下睇下野,新山真係冇乜野啱老人家。其實考慮坐下flyer,ducktour,叫老幼咸宜。

珍珠宮

woojochu 發表於 16-3-12 23:13
我先諗行程,未知買咩票。dolphin island咪係去同海豚玩嗰個,我都唔係好知
...
冇人會分三日去legoland 同 water park的,你不會為了再去多一次而買多另一張飛吧?!多數人會買2-day combo分2日入場

大宅

MissMaMa 發表於 16-3-12 23:18
冇人會分三日去legoland 同 water park的,你不會為了再去多一次而買多另一張飛吧?!多數人會買2-day comb ...

2days combo其實係咪2日都可以入theme park?

伯爵府

回覆:幫我睇睇個行程

第4日食完lunch先去legoland, 攪得黎都3點唔太夠時間玩

反而第4日全日同第5日半日theme park又會唔會太多?

珍珠宮

taiming 發表於 16-3-12 23:21
第4日食完lunch先去legoland, 攪得黎都3點唔太夠時間玩

反而第4日全日同第5日半日theme park又會唔會太多? ...
如果你住2晚legoland,留返第二日同第三日玩啦。2-day combo可以連續兩天無限入場。

大宅

MissMaMa 發表於 16-3-12 23:25
如果你住2晚legoland,留返第二日同第三日玩啦。2-day combo可以連續兩天無限入場。 ...

我係住2晚Legoland, 咁我第一日到legoland唔去theme park有咩做?我諗住第一晚食酒店個buffet

大宅

MissMaMa 發表於 16-3-12 23:15
下,同老人家去咁多樂園?除非你老爺奶奶媽媽好鍾意樂園,否則新山的四日三夜行程一定悶到暈, ...

佢地淨係想同個孫玩,佢叫我地唔好理佢地

伯爵府

回覆:MissMaMa 的帖子

我唔係樓主

珍珠宮

woojochu 發表於 16-3-12 23:27
我係住2晚Legoland, 咁我第一日到legoland唔去theme park有咩做?我諗住第一晚食酒店個buffet
...
你第點幾點到legoland check in?我上次都係住2晚,只係買1 day combo,玩一日咋

珍珠宮

woojochu 發表於 16-3-12 23:28
佢地淨係想同個孫玩,佢叫我地唔好理佢地
小朋友幾大?

大宅

MissMaMa 發表於 16-3-13 07:37
小朋友幾大?

1個6歲1個2歲

大宅

MissMaMa 發表於 16-3-13 07:35
你第點幾點到legoland check in?我上次都係住2晚,只係買1 day combo,玩一日咋

其實1日電唔玩得晒? 佢2兄弟超鐘意Lego, 爸爸話如果唔貴入場費就買多1日比佢地再玩

珍珠宮

woojochu 發表於 16-3-13 23:22
1個6歲1個2歲
不用去uss,浪費

珍珠宮

woojochu 發表於 16-3-13 23:23
其實1日電唔玩得晒? 佢2兄弟超鐘意Lego, 爸爸話如果唔貴入場費就買多1日比佢地再玩
...
買2-day combo分兩日去water park+theme park就可以,不需要分三日去。

珍珠宮

woojochu 發表於 16-3-12 23:13
...
同海豚玩都有好多樣,你指 dolphin encounter定dolphin adventure?咁細小朋友未必啱。

首頁

尾頁

跳至