自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:講一講個背景,睇大家覺得繼續留美還是回流

原帖由 carlosally 於 16-03-15 發表
講一講個背景,睇大家覺得繼續留美還是回流?
我契大佬今年36歲,結婚10年,個老婆本來就有公主癌!大佬本 ...
唔留唔係浪費兩年,而係慳返兩年!走啦,比佢等多兩年,咪都係益咗個女人勾佬,遲早都係離,早離早識過第二個!返香港搵多兩年錢好過!留多兩年,錢搵唔到仲要洗,係咪先?

水晶宮

回覆:好坎坷,求意見!

直接留學,感情係控制唔到的因素,但留學是自自己控制的範圍內,讀書係天時地理的機遇,因佢唔係後生,呢2年唔讀,日後根本唔知再有有冇時機讀,例如家中老人的健康,經濟,疾病,意外是旦xx出現都影響讀書,回流隋時都可以

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 美好大世界2017勳章

回覆 carlosally 的帖子

都已讀咗一半,如果留學張證書係對你哥將來可以搵過份更好嘅工,咁最好讀埋佢啦,有幫助嘛!另外,個女人,如果哥唔想一齊,就要諗吓點離婚,搞清楚D關係,先開始新戀情,愛情可以隨時出現~ GOOD LUCK!

大宅

引用:讀埋佢啦,但同個女人攪離婚等佢無簽証去溝

原帖由 小新B 於 16-03-15 發表
讀埋佢啦,但同個女人攪離婚等佢無簽証去溝仔
同意

男爵府

有能力,繼續讀,離婚等個女人無得留低,
揾新女朋結婚生仔
男人3,40歲仲好後生啫,讀埋佢,揾多啲,無問題

侯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 jodylulu 於 16-03-15 發表其

我真係哀其不幸,怒其不爭!不過,如果唔係因為我哥脾氣甘好,點會忍到呢個公主癌甘多年

...
我係你只會用心聽佢傾訴,唔會俾任何個人意見,结婚離婚哩d人生大事,都係自己處理比較好,外人好難加意見,讀書定回港亦係自己選擇,加意見只會令哥更亂,好易選擇錯誤

男爵府

其實一家唔知一家事, 唔好比意見最好, 如果你契哥唔識離開, 係佢的事....

有時好多表面野唔係全部, 外人如果去管, 分分鐘攪個大頭佛, 有時真相未必係外人諗個回事....

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔好益佢,即刻返黎搞離婚
再返去讀埋果2年

如果可以網上搞,就係美國拿拿聲搞左佢

一個唔愛佢既女人仲留係身邊,托咩

大宅

男人唔同女人,就算38歲嘅正常男人,幾時都可以揾個後生嘅女人生番個細路,只係女人先會係高齡產婦。 不過佢自己都38啦,仲要問你點,真係適合有個小朋友?

男爵府

wyeth冷知識勳章

引用:Quote:原帖由 carlosally 於 16-03-15 發表

原帖由 jodylulu 於 16-03-15 發表
我係你只會用心聽佢傾訴,唔會俾任何個人意見,结婚離婚哩d人生大事,都係自己處理比較好,外人好難加意見 ...
大佬就係個人太林善又太為別人著想,對人太好,先會有個公主癌老婆,仲要偷食,換左第二個,早就反曬面,我哥竟然仲話好離好去唔好同個女人吵!唉

最近大少迷上鳥THOMAS...

子爵府

呢d唔叫坎坷,一切都係佢既選擇!
佢當年冇聽你意見,而家又會聽???
俾番佢自己揀啦!你都無謂上心!

珍珠宮

引用:揾工係問題,+讀完都38

原帖由 JohnKeats 於 16-03-15 發表
揾工係問題, 讀完都38
過高嘅學歷+高齡=難搵工(除非係大公司有相關經驗嘅管理層),再

男爵府

wyeth冷知識勳章

引用:呢d唔叫坎坷,一切都係佢既選擇!佢當年冇

原帖由 hotingmum 於 16-03-15 發表
呢d唔叫坎坷,一切都係佢既選擇!
佢當年冇聽你意見,而家又會聽???
俾番佢自己揀啦!你都無謂上心!
都係既,我個人就係太忍唔住,之前我哥完全唔敢同我講,怕我大吵大鬧!我做人好多事都會上心,真係想人地好!我琴晚得知,都鬧左我哥好耐!我哥都叫我唔好激心!

最近大少迷上鳥THOMAS...

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

你亞哥想點就點 , 唔到亞妹話事 , 總之你永遠支持佢既決定

YOKIOK    發表於 16-3-15 10:28

子爵府

引用:Quote:原帖由+hotingmum+於+16-03-15+發表

都係既,我個人就係太忍唔住,之前我哥完全唔敢同我講,怕我大吵大鬧!我做人好多事都會上心,真係想人地好 ...
呢個只係你契哥,即使連親大佬都未必聽你講啦!
樓主不如花心機落你既事業、子女、財政⋯⋯管好自己頭家好過啦!

珍珠宮

引用:+本帖最後由+tester5+於+16-3-15+09:53+編

原帖由 tester5 於 16-03-15 發表

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

離婚,繼續留學
有條件既男人50歲都有妹妹仔爭呀,而且男人又無更年期,80歲有心有力都仲生到啦

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

我會建議更係讀埋佢,反正香港依家又亂,經濟又唔係好,返嚟都未必搵到筍工,加上進修一半停下來,以後搵工時好難交代,會給人唔好既印象

同公主癌離婚+係果邊一樣可以再搵過第二春,留低係果邊都重得啦

禁止訪問

用戶要求終止服務

一定繼續讀,否則回來見工時,人地一定問你個年係邊同做乜,好難解釋

首頁

尾頁

跳至