心聲留言

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我有2囡,將有一仔;你口中嘅有仔有囡;冇錯若只能生一個我都會想要囡;
主觀上囡有媽咪心、可以傾計;我2個囡差唔多晚晚一左一右夾住我瞓,(因尼幾晚我瞓沙發所以冇一齊瞓)
但我亦曾經因為生左2個囡喊左、驚佢哋嫁左個唔好老公(打我囡、賭、叫G、2奶、唔養家、好食懶做)搞到我囡心痛!

男/女都好都有幾面!冇話仔=唔孝順、唔細心

起碼我C6係愚孝呀

冇話囡=孝順、細心,起碼我識有人唔孝順呀!

我識有人自己有親生仔一名同收養一名;親生眼尾都唔望佢一眼;反而收養個名,冇論老婆同d囡都非常錫呢個婆婆!

仔/囡都係自己一樣錫同愛,孝順與否睇福氣 同緣份

複式洋房

回覆樓主:

睇人既姐,我男友孝順過我,放呀媽係第1位。仔好難生架,身邊好多人生女

珍珠宮

好耐之前有一次同老豆去覆診,有個亞婆同我媽咪講,你就好啦!有個女同你們去睇e生,我得2個仔詐,亞婆大约7x 歲,桐住拐扙一個人。有個女糸窩心D,雖然,女都有衰嘅,但始終都是女细心D,新抱,最多當糸普通朋友,say hi and bye

大宅

仔好定女好,要大個先知。
加油,仔仔都OK AR,唔驚到時做剩女

珍珠宮

始終都糸有個女好D,仔好極都吾及女好。我自己有仔都系咁話,唉!如果生2,3個仔,老左好惨,仔,10個有9個都吾孝順

侯爵府

回覆:有2個仔真係咁差咩? (純呻! 有點長!)

我老公娶左我,咪又係咁痴阿媽,佢仲有埋我呢個新抱陪佢,生仔有咩咁差?重點係教好個仔,唔好娶個港女,娶個懶人,娶個不孝女。。一般黎講仔都仲係自己個仔。。

別墅

你都係自已唔開心
我奶奶同我講咁你生多一個啦。。。
第二個仲係肚入面就同我講再追。。。。。
可能屋企其他 d 新抱都係一仔一女。。。講到我好似好冇用咁。。。。。咪仲難受。。。

男爵府

其實你會不會太得閒,不如搵下野做啦,你好似無病呻吟

肥豆媽咪    發表於 16-3-29 23:03

別墅

我99成日講我個肚係女。成日話生女好。生女孝順。
我同老公講。以咩做標準?如果以你家姐做標準。甘我寧願無生過。住同區都可以幾個月都唔返屋企。我真係睇唔到幾有心囉。

子爵府

2024年龍年勳章

引用:其實你會不會太得閒,不如搵下野做啦,你好

原帖由 seasky21 於 16-03-29 發表
其實你會不會太得閒,不如搵下野做啦,你好似無病呻吟
搵D有意義既野做下,例如去幫助下些無依無靠的長者,做下義工!接觸下社群,你會發覺,自己是無病呻吟,非常不知足

Life must go on

子爵府

2024年龍年勳章

回覆:seasky21 的帖子

Yes

Life must go on

琥珀宮

唔好俾你細仔知你咁諗,佢會好傷心

人的通病,無就恨要,有仔想要女,有女又恨仔

都係自己仔女,仔有咩唔好,其實睇你點教,仔都可以好孝順的,女都可以好反叛,世事無絕對,點解要俾其他人話"又係仔呀""女好d""又生仔會唔會追女""女孝順d"嚟影響自己對仔仔的觀感同心情?

珍珠宮

我想講有小朋友已經係福氣,有d人想要都冇,唔駛諗咁多,最緊要兒女健康係比其他野更重要,仔有仔好女有女好,孝順你就感恩

大宅

引用:本身有個仔仔,好感恩佢好乖唔難湊,決定再

原帖由 hapibb 於 16-03-25 發表
本身有個仔仔,好感恩佢好乖唔難湊,決定再生多個都冇諗過話想要男/女仔,但當知道肚裡面嗰個係男仔既時候 ...
你已經很幸福,很多人想要小孩也沒有,小孩是天錫的,他們將來是怎樣,是父母灌輸的,你還是想怎樣培育他們才是最好,不要想其他了,祝福你一家

大宅

唔差啊!到時大個咗兩兄弟都有個照應⋯唔需要理其他人點講⋯

男爵府

我有一個仔, 如果有, 都想生多個女,
因為(個人經驗) 2個仔感情冇咁好,
所以我prefer 一係2個女, 一係1仔1女

大宅

生仔生囡都有人話,唔使理佢地啦。

子爵府

我鐘意仔, 我有一個仔, 比我揀我要2個仔. 我呀媽有3個仔, 我吾覺仔喺吾錫呀媽. 我呀哥不知幾錫呀媽 .

別墅

回覆:hapibb 的帖子

唔系個個仔都係要老婆唔要老母,我老公話過情願要啊媽,都唔要老婆,啊媽得一個,我當時聽到唔開心,不過想一想,無所謂,識得孝順啊媽的男人一定係好男人,。嫁得過,生仔唔一定唔好,睇你點教。

珍珠宮

仔吾夠细心,無鬼用,女细心D,都系女好D

首頁

尾頁

跳至