夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

DELETED
百花叢裡過,片葉不沾身。

別墅

男爵府

回覆:【情若無花不結果】相愛無夢(第一回)

等左咁耐終於有第一回

大宅

萬眾期待⋯⋯

大宅

Pauline出左黎做野一定另有一番新景象

me-ism    發表於 16-4-5 21:12

大宅

琥珀宮

別墅

畀面勳章

追!

大宅

追~~

別墅

追~~~

侯爵府

畀面勳章

而且我哋結婚都快3年但妳蛋都冇一隻

睇到呢句,可見個男人有幾愛個老婆
生唔到仔就將問題怪哂落老婆身上

kubi152    發表於 16-4-6 07:13

大宅

好多fans 等住追!

珍珠宮

開心吸收勳章

anpanmenbaby 發表於 16-4-6 03:14
而且我哋結婚都快3年但妳蛋都冇一隻

睇到呢句,可見個男人有幾愛個老婆

慢慢睇住故事發展吧⋯⋯

大宅

請問是故事?還是真人真事?

大宅

回覆:patpatching 的帖子

一上線就有古仔 睇

珍珠宮

開心吸收勳章

patpatching 發表於 16-4-6 08:13
請問是故事?還是真人真事?

故事...但其實每個故事都有可能係真人真事。

珍珠宮

開心吸收勳章

離開了公司3年,人和事都改變了,這一行瞬息萬變,幾年間已出了很多星級美容師,Pauline明白到她浪費了3年時間,如今要大展拳腳必須更拼搏才可以追回惜日的光輝。

「公司早幾年前已經响大陸各地設立分校,因為國內而家好多哋方都需要呢方面嘅專材,好多方面都需要有國際嘅資格,佢哋雖然有錢但就欠缺培訓嘅人才,Pauline,講係呢行嘅資歷妳絕對勝任有餘,而且妳唔係想追返呢幾年失去咗嘅嘢咩?妳考慮一下,幫公司上大陸做培訓經理,到時妳就唔係响香港做個星級導師,而係成個大陸美容業都認識妳!」老闆不斷遊說Pauline

「老闆,我都好明白而家個市場係點,但我而家有家庭,斷唔可以丟低個家庭唔理...妳俾啲時間我考慮一下啦,我過幾日再答覆妳,好嗎?」

「盡快啦,其實Flora,Sandy佢哋都好想做呢個位,但綜觀咁多個人,妳跟我最耐我又最信得過妳嘅處事手法同技術,我一定放妳响first choice,唔好要我失望呀!」老闆拍拍Pauline膊頭

離開老闆的房間後,Pauline心裡不斷想著老闆的一番說話,老闆口裡雖然說自己是first choice,但同時亦暗示了若果拒絕了要求,她的一切將由Flora和Sandy取代。難得爭取到可以重新投入工作,目的就是想大展拳腳,試問又怎會將事業拱手相讓給他人?但家庭和事業之間怎樣平衡?一晚之後Pauline已有了答案。

To be continued...

男爵府

回覆:【情若無花不結果】相愛無夢(第二回)

我未有bb未嫁俾我c6之前,都曾經有朋友叫過我一齊返大陸發展,因為我朋友知道以我學歷系香港只系搵得果一萬幾千,叫我不如返去試下未嘗不可,我當時同c6拍緊拖,有問過佢意見,佢只系黑晒面留下一句:你返去我地就分手,自始我都無再提過....

珍珠宮

開心吸收勳章

kubi152 發表於 16-4-6 11:19
我未有bb未嫁俾我c6之前,都曾經有朋友叫過我一齊返大陸發展,因為我朋友知道以我學歷系香港只系搵得果一萬 ...

其實好多男人都會怕自己個女人叻過自己,於是自私地要對方放棄更好嘅發展去迎合自己,而唔係自己去長進...呢啲男人係好自私的,所以亦唔見得佢有幾愛個女人。

男爵府

回覆:wing1388 的帖子

直到呢一刻,佢覺得最自私果個都系我....

首頁

尾頁

跳至