親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

王國會長

王國會長

Lqueenie 發表於 16-4-8 23:15
$175就應該係KK tax, 但我今日search 只係$131+6%, 唔通平左?

我找到AA 網頁係KK Tax RM65, HKD 收 175 (兌 2.69, 馬幣幾時見過兌咁高) 擺明係濫收.
你見今日收 HKD131 (兌 2.02) 才叫正常, 致於仲有 HKD45 唔知係乜.

我也check 過CX 去KK Airport tax, 大人收HKD257 ($120+$129+$8(又係唔知係乜)), 小童收HKD137, 3大1小都係 HKD908, AA 收多我 HKD332.

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:Lqueenie+發表於+16-4-8+23:15+$175

原帖由 瑩瑩老豆 於 16-04-08 發表
我找到AA 網頁係KK Tax RM65, HKD 收 175 (兌 2.69, 馬幣幾時見過兌咁高) 擺明係濫收.
你見今日收 HKD131 ...
我剛計,要我補$90的原因係$175-$85=$90

$85 係9月收的舊税,我一月search 過tax仍然係$175, 係咪比人投訴先adjust ?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:Lqueenie+發表於+16-4-8+23:15+$175

$120 係香港税,$129 係kk tax, 唔知點計,$8係kk 收的6%GST

珍珠宮

$129*6%=$7.74(~$8)

珍珠宮

kk tax 大小同價,小朋友都係$129+$8

王國會長

王國會長

Lqueenie 發表於 16-4-9 00:17
$120 係香港税,$129 係kk tax, 唔知點計,$8係kk 收的6%GST

咁CX 就計啱, AA 點都似濫收.

王國會長

王國會長

Lqueenie 發表於 16-4-9 00:14
我剛計,要我補$90的原因係$175-$85=$90

$85 係9月收的舊税,我一月search 過tax仍然係$175, 係咪比人投訴 ...

我2月訂都係HKD175, 仲有HKD45 不明, 另外連GST都多收(佢用 175*6%), 我另比左GST HKD42 (175*6%*4).

我已用eform 投訴, 睇佢點覆

珍珠宮

引用:Quote:Lqueenie+發表於+16-4-9+00:14+我剛

原帖由 瑩瑩老豆 於 16-04-09 發表
覆完上來話我地知,我都等緊回覆

侯爵府

引用:Quote:Lqueenie 發表於 16-4-9 00:14 我剛

原帖由 瑩瑩老豆 於 16-04-09 發表
hkd 45應該係香港機場既安檢費, aa既機票價係未計安檢費, cx既票價就已包安檢費

珍珠宮

瑩瑩老豆 發表於 16-4-9 00:35
我2月訂都係HKD175, 仲有HKD45 不明, 另外連GST都多收(佢用 175*6%), 我另比左GST HKD42 (175*6%*4).

我 ...

我今日再打上去問,佢地話舊年11月前的訂單,而又在今年5月中前出發,係可以退回$90税。。。但你的情况不是在11月前book, 唔知有冇得退

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:瑩瑩老豆+發表於+16-4-7+22:32+每人

原帖由 Lqueenie 於 16-04-08 發表
From email

Please take note of the PSC changes:
應該是每人$90?想問問大家有冇加$$$ 劃位?如果唔加係咪一定無得坐在一起?

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:瑩瑩老豆+發表於+16-4-9+00:35+我2月

原帖由 Lqueenie 於 16-04-12 發表
我今日再打上去問,佢地話舊年11月前的訂單,而又在今年5月中前出發,係可以退回$90税。。。但你的情况不 ...
即係11 月前book 才可以waive $90 ?

珍珠宮

高齡牛師奶 發表於 16-4-12 14:35
即係11 月前book 才可以waive $90 ?

staff 話係,不過要5月18日前出發,我8月先去,唔知遲d有冇

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:高齡牛師奶+發表於+16-4-12+14:35+即

staff 話係,不過要5月18日前出發,我8月先去,唔知遲d有冇
Thank you !
我一定冇

珍珠宮

高齡牛師奶 發表於 16-4-12 14:33
應該是每人$90?想問問大家有冇加$$$ 劃位?如果唔加係咪一定無得坐在一起?

...

我問過,出發前14日可以做online check in ,若冇劃位,system 亦會安排位比你,若不滿意,到時可加錢劃位。。。但前題係班機不full

珍珠宮

高齡牛師奶 發表於 16-4-12 14:33

...

我6,7月再睇下多唔多人買位再決定

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:高齡牛師奶+發表於+16-4-12+14:33+應

我問過,出發前14日可以做online check in ,若冇劃位,system 亦會安排位比你,若不滿意,到時可加錢劃位 ...
Hmmmmmm thx for reply
好詳細,多謝!

唉呀,我不想再浪費多幾百元

王國會長

王國會長

引用:Quote:瑩瑩老豆 發表於 16-4-9 00:35 我2月

我今日再打上去問,佢地話舊年11月前的訂單,而又在今年5月中前出發,係可以退回$90税。。。但你的情况不 ...
退乜税$90?

王國會長

王國會長

引用:Quote:原帖由 Lqueenie 於 16-04-12 發表我

原帖由 高齡牛師奶 於 16-04-12 發表
Hmmmmmm thx for reply
好詳細,多謝!
加位要幾百?

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+高齡牛師奶+於+16-04-12+發表

原帖由 瑩瑩老豆 於 16-04-12 發表
加位要幾百?
好像是耒回$200 定$300 咁上下(4人)

首頁

尾頁

跳至