婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

當然會...99認為兒子的屋企就系自己屋企.佢中意幾時返來都得

美菲絲    發表於 16-4-11 01:10

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

唔會,佢都ok識做ge!

wcpcelia    發表於 16-4-26 11:28

子爵府

美之選468 發表於 16-4-11 00:36
當然會...99認為兒子的屋企就系自己屋企.佢中意幾時返來都得
仲要奶奶覺得間屋入面所有既野都係佢個仔既~~~即係又係佢既~~~所以鐘意點就點~~~鐘意開就開~~鐘意用就用~~~鐘意掉就掉~~~唔需要理你地任何人感受~~~~
有次我同老公返到屋企~~~見到鐵摺拉開左~~~大門開左四份一~~我幾驚係俾人打劫~~個賊又唔知仲係唔係入面~~~

入到屋先知係奶奶黎左~~~係房訓緊~~~~到奶奶醒左話佢知佢冇關門~~~一陣俾人入屋打劫點算呀~~~

佢竟然可以話~~~佢因為太累~~一入屋就沖入房訓左~~~所以冇關門都唔知囉~~
仲話樓下有看更架~~驚乜~~~而且我冇野俾人偷~~~~

你更係冇野俾人偷啦~~~成間屋冇野係你架麻~~你淨係得幾套衫褲係到~~~間屋所有值錢野都係我同老公~~~

catyeung2015    發表於 16-4-23 12:31

大宅

育兒性格勳章

ivyko 發表於 16-4-10 02:17
佢有我家的鎖匙都從未試過,依方面我奶奶好識做的

me too

複式洋房

回覆:奶奶會唔會突然上你屋企?

佢有鎖匙會得閒都會自己上黎打掃

大宅

上一輩似乎都不懂什麼叫私隱

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

NO....... 少聯絡, 又無KEY...............

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有提岀話要鎖匙,我好直接話唔想同冇必要

大宅

會突然上嚟,如果早少少講嘅,就招呼佢,好突然嘅超唔鐘意,基本禮貌就算

大宅

回覆:小吳夫人 的帖子

絕對會!喺度住左4年,佢成日中意就上嚟!因為佢有鎖匙!唔打電話講聲,開門就開門.......直至我幾個月前生完bb,佢一日嚟4次,上親嚟依依哦哦!我終於頂唔順黑佢面,然後叫c6同佢講唔可以再中意嚟就嚟!

複式洋房

會,生左bb日日都上黎話幫手湊仔,我叫佢唔洗成日黎啦。我攪得掂,試過電話度講唔洗,轉頭我洗完碗坐左向我個廳,嚇q死我,之後我搬遠左, 我地點都話唔比key, 就日日打電話黎問洗唔洗幫手 ,我就黎痴線啦。。。不過好過比左key, 無啦啦開門。

大宅

小吳夫人 發表於 16-4-10 00:13
你地奶奶會唔會突然上你屋企,事先又唔通知聲?
如果係,你地會點?

會呀
仲成日上黎幾個鐘都唔肯走呀
佢上到黎就拍門
但我住果度唔係得我一戶人住
所以好唔鐘意佢上黎

子爵府

不會,一定會打個電話通知,上來都是想拿些食物給我們。

現在奶奶出來,反而打給我不是我老公,問我想買甚麼餸。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

never

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔會,通常佢會約定我邊日,我瞓醒就打比佢佢先上黎

愛 我 就 別 傷 害 我

大宅

回覆:小吳夫人 的帖子

佢會事前打電話嚟講聲,又會帶好多嘢嚟。
前兩日屋企冇人,佢同c6講咗先嚟。我放工返到去見到有餸菜,原來佢幫我準備好哂,我落鑊蒸就ok

就因為佢尊重我地,佢上嚟我都唔會干涉,有時佢同62烚氣都有個地方比佢抖氣嘛。

大宅

會,通常都會隔一日一次
佢心情好時日日都想來
風雨不改。翻風落雨掛風球都會黎
主要監時我係屋企有無做野~
睇下我係米好嘆
佢而家諗到計激鬼佢
當佢隱形,佢講野無回應
照做自己野做家務整定餸
個仔又訓左晏教
之後係佢面前玩ps4
(等佢電視都無得睇。悶下佢)
仲要玩到超開心,敷下面膜
通常佢都會好快頂我吾順走

吾知點解睇到佢黑面 我個心暗爽

大宅

引用:+本帖最後由+ivyko+於+16-4-10+02:19+編輯+

原帖由 ivyko 於 16-04-10 發表
我奶奶都係,佢雖然有鎖匙,但會預早通知才上黎,所以我都好放心比鎖匙佢

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

小吳夫人 發表於 16-4-10 00:13
你地奶奶會唔會突然上你屋企,事先又唔通知聲?
如果係,你地會點?
之前試過, 我即話已約人, 要出門口, 耍走佢, 我深信唔做呢次, 佢一定有下一次.

美菲絲    發表於 16-4-24 00:26

首頁

尾頁

跳至