跳至

首頁
23456...9

尾頁

大宅

係呀!...

我琴日收到校方約面試都感到顎然,原來....我老公打左去教署幼兒教育組度投訴佢,而校長也打左電話比我老公傾左好耐,所以依家佢地吾可以好似之前咁樣收生law.校方話會致電比每一個已交表的家長,約佢地面試.

但我已對呢間學校無晒信心,佢地約面試,會否做假象?佢地內部會否照收一二月出生的小朋友呢?真係只有獨一的真神同佢地先知law.

原文章由 Gloriac1215 於 08-11-11 12:50 發表
各位, 我問左st.peter 啦, 佢地話一定會所有小朋友面試哂先至發信通知家長喎, 仲話有其他人要24-28號先面試, 咁我話咪即係12月先至通知啦, 佢話"係", 仲話佢地上午班無full喎....???? (我都唔知係唔係), 不過我已經 ...

男爵府

各位媽咪,

我想問下聖彼德唔收你地o既小朋友o既時侯, 你地會選邊間呀?
可否比d 意見呀?
你地會唔會比小朋友讀下午班呀?

男爵府

我剛剛收到聖彼德堂o既電話呀...因為我今早send email 過去連埋d documents.
我都冇估到佢會打黎叫我22號去interview...佢約我下午1時呀...
我都唔明點解尋日同前日打去都話full晒, 今日send email去, 又比我個女interview...

不過今個星期六都會interview 新一代同啟思...
原文章由 as_sheep 於 08-11-11 14:47 發表
係呀!...

我琴日收到校方約面試都感到顎然,原來....我老公打左去教署幼兒教育組度投訴佢,而校長也打左電話比我老公傾左好耐,所以依家佢地吾可以好似之前咁樣收生law.校方話會致電比每一個已交表的家長,約佢地面試.
...

別墅

hello pekkle, 鈿鈿都會22號1:30pm去interview, 咁到時有機會見到你同澄B了.
hehe, 真係唔該as_sheep老公打去投訴佢地, 咁其他BB先有機會in

原文章由 pekkle1120 於 08-11-11 18:02 發表
我剛剛收到聖彼德堂o既電話呀...因為我今早send email 過去連埋d documents.
我都冇估到佢會打黎叫我22號去interview...佢約我下午1時呀...
我都唔明點解尋日同前日打去都話full晒, 今日send email去, 又比我個女int ...

男爵府

係呀....真係唔該晒as_sheep呀...
點解你會遲過我o既?? 我今早先send email 過去咋喎....

係咪因為我個女1月31日出世呀??
原文章由 Gloriac1215 於 08-11-11 18:15 發表
hello pekkle, 鈿鈿都會22號1:30pm去interview, 咁到時有機會見到你同澄B了.
hehe, 真係唔該as_sheep老公打去投訴佢地, 咁其他BB先有機會in

男爵府

真係唔該哂您呀 如果唔係,呀女連in o既機會都冇呀
原文章由 as_sheep 於 08-11-11 14:47 發表
係呀!...

...

男爵府

我都係22/11 1:00呀 好耐冇見la~pekkle
原文章由 pekkle1120 於 08-11-11 18:02 發表
我都唔明點解尋日同前日打去都話full晒, 今日send email去, 又比我個女int ...

別墅

唉.....真係唔知佢地行政點安排, 我11月3號交表都反而遲你in...哈哈 ????? 鈿鈿都係差你個女2日咋嗎....佢2月2日!!

原文章由 pekkle1120 於 08-11-11 18:31 發表
係呀....真係唔該晒as_sheep呀...
點解你會遲過我o既?? 我今早先send email 過去咋喎....

係咪因為我個女1月31日出世呀??

男爵府

係呀...真係好耐冇見喇...
你會唔會帶埋細女去in. 呀?
我都未見過你細女添...

原文章由 maggieymh 於 08-11-11 22:24 發表
真係唔該哂您呀 如果唔係,呀女連in o既機會都冇呀

男爵府

咁就真係唔明點解我會早過你喇...
不過我諗同一時間應該好多人in....
原文章由 Gloriac1215 於 08-11-12 16:32 發表
唉.....真係唔知佢地行政點安排, 我11月3號交表都反而遲你in...哈哈 ????? 鈿鈿都係差你個女2日咋嗎....佢2月2日!!

大宅

死啦....好驚呀...
我琴日先post出去呀....好似好遲添...
但我打過去問,佢話全日班仲有位~~
唔知有無得in呢...
不過如果呢間唔收,我可能比亞囝讀東華三院方譚遠良幼兒園,因為佢夠方便,o岩曬我呢d在職媽媽...

男爵府

我會帶埋妹妹去呀 佢e+半歲la 佢見唔到我實喊到c所以一定要帶佢去
原文章由 pekkle1120 於 08-11-12 21:36 發表
係呀...真係好耐冇見喇...
你會唔會帶埋細女去in. 呀?
我都未見過你細女添...

大宅

我收到通知啦~~
我囝囝都係11月22日1:30pm去interview~~

別墅

我昨天中午SEND E-MAIL去聖彼德堂報名,
下午就收到電話約11月22日下午2:30PM去interview

男爵府

咁快半歲喇? 真係好耐冇見喇...
你大女係咪出年2月讀屯門幼兒園呀?
我聽日都會帶亞女去in. 呀...不過唔知出年2月讀唔讀好...

原文章由 maggieymh 於 08-11-13 23:32 發表
我會帶埋妹妹去呀 佢e+半歲la 佢見唔到我實喊到c所以一定要帶佢去

男爵府

睇黎, 有好多人都係11月22日interview 喎...
不如我地整個list睇下見唔見到面丫...
面試日期及時間 名
22/11/08 1:00pm pekkle1120 - 澄澄
22/11/08 1:00pm maggieymh
22/11/08 1:30pm Gloriac1215
22/11/08 1:30pm pretty_hill
22/11/08 2:30pm llkirene

原文章由 llkirene 於 08-11-14 13:58 發表
我昨天中午SEND E-MAIL去聖彼德堂報名,
下午就收到電話約11月22日下午2:30PM去interview

[ 本文章最後由 pekkle1120 於 08-11-14 14:07 編輯 ]

男爵府

我自己都覺得時間過得好快呀
係呀,茵茵2月9號就番la~校服都攞埋la~因為我唔想佢咁辛苦要搭咁耐車,又唔想佢搭校車,所以咪揾間最近最方便o既讀住先囉 如果遠嗰d學校,佢放學番嚟都成點鐘,食埋lunch+沖涼會好妟,唔想佢冇時間瞓妟覺 到佢適應左番學,我先同佢轉去第二間讀全日班
原文章由 pekkle1120 於 08-11-14 14:01 發表
咁快半歲喇? 真係好耐冇見喇...
你大女係咪出年2月讀屯門幼兒園呀?
我聽日都會帶亞女去in. 呀...不過唔知出年2月讀唔讀好...

男爵府

maggie,

你住新墟o個邊o既咩? 我今日去interview 完, 佢收左我個女...
不過我覺得間學校好細呀...我個女走來走去, 玩一陣都玩晒d 玩具喇...睇埋下個星期六, 睇下interview成點先再決定讀唔讀...
不過如果讀, 我諗緊叫工人送佢番學定撘校車好....

原文章由 maggieymh 於 08-11-14 14:18 發表
我自己都覺得時間過得好快呀
係呀,茵茵2月9號就番la~校服都攞埋la~因為我唔想佢咁辛苦要搭咁耐車,又唔想佢搭校車,所以咪揾間最近最方便o既讀住先囉 如果遠嗰d學校,佢放學番嚟都成點鐘,食埋lunch+沖 ...

洋房

Hi, 各位你地好呀 !!
我都收到電話約左22號1:30p.m.去interview ah....
原先我想打去改個時間架...但係佢地話已經full晒....因為我地呢班係後遞Form0個隻, 所以先話下晝有得見咋喎.....但我見你地約見0的時間好似撞晒0甘既....會唔會到時好亂架...不過無論如何我係度報左到先啦....

原文章由 pekkle1120 於 08-11-14 14:04 發表
睇黎, 有好多人都係11月22日interview 喎...
不如我地整個list睇下見唔見到面丫...
面試日期及時間 名
22/11/08 1:00pm pekkle1120 - 澄澄
22/11/08 1:00pm maggieymh
22/11/08 1: ...

男爵府

我唔係住新墟,不過搭一程車可以到 其他學校我至少都要搭兩程,好似st.peter咁,我都要成45mins先到(計埋轉車)
係呀~嗰間學校真係好細,人手亦唔係咁足夠...
原文章由 pekkle1120 於 08-11-15 19:40 發表
maggie,

你住新墟o個邊o既咩? 我今日去interview 完, 佢收左我個女...
不過我覺得間學校好細呀...我個女走來走去, 玩一陣都玩晒d 玩具喇...睇埋下個星期六, 睇下interview成點先再決定讀唔讀...
不過如果讀, 我諗 ...

首頁
23456...9

尾頁

跳至