自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

環保接龍勳章

投資有風險佢地在投資之前應該知道... 賺咗時風風光光的.. 真係羡煞幾許旁人,不過旁人都分不到他們所賺的一杯羹,但係輸咗時為何會關連旁人要人夾份賠俾你呢?
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

禁止訪問

男爵府

原文章由 小魚 於 08-10-8 23:06 發表
其實d苦主要嘈咪嘈銀行囉 ,有問題咪告銀行,關政府咩事呢?

佢地知道自己告唔入銀行麻.
好多無証無據. 白字黑字簽晒, 一句我唔知我被騙就賴晒落銀行度, 甚至有D混水摸魚0既大有人在.
明知告唔入, 咪唯有去嘈政府, 睇中HK政府弱點-----怕惡

由頭到尾我原本係覺得佢地可憐, 不過亦係由頭到尾都覺得1蚊都唔應該賠, 佢地成日話銀行職員為保單騙佢地, 銀行職員夠可以話已經講晒所有資料, 人地都有話係低風險, 無話零風險喎.
無証無據, 口講無憑LAW

大宅

原文章由 Harry媽 於 08-10-8 23:46 發表
投資有風險佢地在投資之前應該知道... 賺咗時風風光光的.. 真係羡煞幾許旁人,不過旁人都分不到他們所賺的一杯羹,但係輸咗時為何會關連旁人要人夾份賠俾你呢? ...

agree

大宅

原文章由 milkonline 於 08-10-8 19:01 發表
輸不起莫購買,
打人面先自打,
贏了錢偷偷笑,
要是這先自問
.

男爵府

炒股..跟本就無得估, 精算師都算唔掂, 就呢對兄弟破產, 我更加清晰知道唔係大間就有保障, 切記.

子爵府

所以我咪更加唔明嗰個民x黨点解要幫嗰d所謂苦主囉,當日有投佢地票d人你睇,民x黨要散你地d錢啦,死未......(可能佢地自己買唔少)

男爵府

係呀,大把人輸錢啦.
投資梗有risk.我地都係"crab"

子爵府

我係唔知情和無選擇下sit咗好多mpf,
賠番比我呀!

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

政府都有播"亞羊"片俾佢地睇啦, 投資實有風險冇話實賺, 賺左又見佢地出聲, 自己豬左就要人陪, 關誤導咩事, 願者上釣唔好話自己貪, 而家又要人陪番俾佢地, 個個都係咁仲得掂!!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

男爵府

醒目開學勳章

從呢單新聞入面, 我學識咩野叫做"輸打贏要"......

琥珀宮

畀面勳章

原文章由 chunyatmama 於 08-10-9 00:26 發表
所以我咪更加唔明嗰個民x黨点解要幫嗰d所謂苦主囉,當日有投佢地票d人你睇,民x黨要散你地d錢啦,死未......(可能佢地自己買唔少)

民賤聯都有份架, 仲有其他議員添, 個個都不知所謂

等待驗證會員

完全表達晒我ge 感受.....

自己d 股票賺到笑個陣, 會唔會見佢地全數拎番出來俾正苦呀? 而家自己投資出事, 就要正苦賠.. 呢d係咩理呀??

好心輸左就當買個大教訓啦..... 自己投資出事就搞正苦.. 咁打麻雀輸左又或者係賭場輸左係咪又有得claim 番呀??

大宅

原文章由 littlesister 於 08-10-9 11:47 發表

民賤聯都有份架, 仲有其他議員添, 個個都不知所謂

而家連 '社 x 連" 都有份. 死未. 原來d議員都係政棍.

男爵府

:;pppp: :;pppp: :;pppp:

子爵府

咩都要正苦賠...打工仔交幾多稅都唔夠貼啦!!!以為亂發綜援已夠衰架啦...依家仲要貼埋輸股票果d人....第時過大海輸左$比大耳窿追果d都要貼埋啦好未呀

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可能佢地都係苦主呢

原文章由 siuwa 於 08-10-9 12:00 發表

而家連 '社 x 連" 都有份. 死未. 原來d議員都係政棍.

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

原文章由 ling0722 於 08-10-8 22:41 發表
唔係雷曼真係唔知香港原來真係咁多有錢人
幾十萬...幾百萬..千幾萬拎去投資
真正隱形富豪..
出事先現形 無事繼續隱形

我都係咁話呀, 喺呢單新聞, 我見倒喺街市賣菜個呀嬋,
原來, 賣菜都有成六佰萬.........輸喎..........

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

輸唔起就唔好學人買啦 :;pppp:
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至