母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請教,我塞左一邊胸,試左熱敷,推唔到,可以點?
用泵泵30分鐘都得幾滴,飲左通草,食左卵磷脂,尋日都仲泵到安幾,今日就塞晒
BB10幾日大,塞晒唔肯啜
我之前俾bb啜損左,宜家主要靠泵

子爵府

其實呢D情況,得BB幫到你
佢餓自然會用力啜

如果你成日塞
或者搵通乳師睇睇啦

大宅

回覆:amylcm 的帖子

食通乳寳

別墅

回覆:amylcm 的帖子

我都同你一樣情形。我都係食卵磷脂、熱敷、阿B密密埋身餵。最後第三週開始無塞。但奶量同另一邊相差兩陪⋯重要變左大細胸⋯⋯
但起碼無塞先。塞左,唔好飲通草住,通返先飲好啲。

禁止訪問

大宅

回覆:石頭胸

多謝大家~
我係bb好餓時俾佢啜返通,但奶量急跌,宜家全靠另一邊頂住,我唔敢食上奶野,怕又塞過,宜家剛剛夠食,再遲d bb要再食多d都唔知點算

大宅

引用:我之前又試過塞左一邊,最後要老公幫我啜返

原帖由 hayleyababy 於 16-04-15 發表
我之前又試過塞左一邊,最後要老公幫我啜返通。我果次重發燒,我老公一路按摩,一路啜,好快通返 ...
我早幾日都有發燒呀,食左panadol,之後推返鬆少少,但又再塞過

大宅

引用:我都同你一樣情形。我都係食卵磷脂、熱敷、

原帖由 caca129 於 16-04-15 發表
我都同你一樣情形。我都係食卵磷脂、熱敷、阿B密密埋身餵。最後第三週開始無塞。但奶量同另一邊相差兩陪⋯ ...
點解塞左唔好飲通草既?乜唔係塞左幫通返嫁咩?

男爵府

引用:想請教,我塞左一邊胸,試左熱敷,推唔到,

原帖由 amylcm 於 16-04-15 發表
想請教,我塞左一邊胸,試左熱敷,推唔到,可以點?
用泵泵30分鐘都得幾滴,飲左通草,食左卵磷脂,尋日都 ...
手渣,叫醫生開消炎藥,自己啜

男爵府

引用:多謝大家~我係bb好餓時俾佢啜返通,但奶量

多謝大家~
我係bb好餓時俾佢啜返通,但奶量急跌,宜家全靠另一邊頂住,我唔敢食上奶野,怕又塞過,宜家剛 ...
10日唔好飲魚湯,花膠

男爵府

引用:多謝大家~我係bb好餓時俾佢啜返通,但奶量

多謝大家~
我係bb好餓時俾佢啜返通,但奶量急跌,宜家全靠另一邊頂住,我唔敢食上奶野,怕又塞過,宜家剛 ...
我意思係你生左10日

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊