親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

誠徵各位意見🙏🙏

7月尾搭ek到bkk,第2日坐air asia去布吉(dmk機場),未買機票,應該買上午11點至下午1點呢d時間。

想請教下,我初初諗住第一日落機後,book一晚係bkk機場附近酒店,第二朝先搭車去dmk機場,但唔知朝早時間會唔會好塞車。定係book dmk機場附近酒店,一落機直接搭車去dmk果邊?

大宅

回覆:曼谷機場酒店

同埋想請問搭過呢班ek夜機既jm,過埋關拎埋行李大幾幾耐?謝謝

大宅

引用:同埋想請問搭過呢班ek夜機既jm,過埋關拎埋

原帖由 chaichai28 於 16-04-16 發表
同埋想請問搭過呢班ek夜機既jm,過埋關拎埋行李大幾幾耐?謝謝
係咪11點幾落機?如是的話,因機去杜拜,又係大機,行李都等左陣
我上次落機到上的士用左45分鐘左右

珍珠宮

BK Milk勳章

我上次住新機場附近的Thong Ta resort,包接送,你可考慮第二朝返新機場再去DM 機場

大宅

引用:Quote:原帖由+chaichai28+於+16-04-16+發表

原帖由 annabelle1919 於 16-04-16 發表
係咪11點幾落機?如是的話,因機去杜拜,又係大機,行李都等左陣
我上次落機到上的士用左45分鐘左右
係丫11點幾機。如果落機上到的士45分鐘都唔算耐,最緊要過關唔洗打晒蛇餅

大宅

引用:我上次住新機場附近的Thong+Ta+resort,包

原帖由 ccyin 於 16-04-16 發表
我上次住新機場附近的Thong Ta resort,包接送,你可考慮第二朝返新機場再去DM 機場

...
謝謝建議。我地2大2小,其實最方便係新機場附近住,2隻細就可以早d上床訓。不過唔知朝早會唔會好塞車。

大宅

另外,第一次搭內陸機,係咪都要好似搭國際機咁預早2小時到機場?

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由 annabelle1919 於 16-04-16

原帖由 chaichai28 於 16-04-16 發表
係丫11點幾機。如果落機上到的士45分鐘都唔算耐,最緊要過關唔洗打晒蛇餅

...
啊,我係坐出口附近,一落機我第四排走的,

子爵府

ccyin 發表於 16-4-16 23:44

...
我想問問 thong ta 既早餐係一份份咁俾定係自助? 除左火腿,蛋,多士……有冇粉麵架?

珍珠宮

BK Milk勳章

引用:Quote:ccyin 發表於 16-4-16 23:44 我上次

原帖由 olivia511 於 16-04-17 發表
我想問問 thong ta 既早餐係一份份咁俾定係自助? 除左火腿,蛋,多士……有冇粉麵架? ...
我無食佢地早餐,因為我地最後一晚住、第二朝早機返hk

子爵府

你可以 search 下比較下 : Golden Jade Suvarnabhumi ~

我就舊年暑假都係搭你而家班EK而住過, 嗰陣拎晒行李買埋電話咭, 00:15到等酒店車~

今年就香港航空夜晚7點幾到, 已經再 book 呢間一晚~ 房夠大, 企理, 有lift上樓層, 早上簡單自助早餐,可以整到碗粉俾個女~

大宅

引用:你可以+search+下比較下+:+Golden+Jade+Suv

原帖由 olivia511 於 16-04-18 發表
你可以 search 下比較下 : Golden Jade Suvarnabhumi ~

我就舊年暑假都係搭你而家班EK而住過, 嗰陣拎晒行 ...
🙏🙏🙏
想問下係咪去到機場call酒店接你定係酒店有人係機場接機?

子爵府

chaichai28 發表於 16-4-18 10:55
🙏🙏🙏
想問下係咪去到機場call酒店接你定係酒店有人係機場接機?

...
原先約定係會見到有人舉名牌再帶我地上車既, 不過最後搵唔到牌, 買埋電話咭就出去搵下, 都係見 "人等酒店車" 既多, 似乎D機場酒店都係近, 所以未必會出定車等客, 怕有 delay 之類??
我地就心急, 一見冇, 就已經打俾酒店, 咁佢地出車過黎其實係好快~

大宅

來緊5月中我都係撘EK,book 左 U-Tiny Boutique Home, 離機場15分鐘車程,價錢唔貴,佢話有人在機場接機,而且佢在Trip Advisor 的評價好好,所以今次試試,試完再同大家分享.

男爵府

舊年暑假坐EK, 等行李買電話卡都攪左好耐.
遲下都會再坐EK, 打算即晚自駕入芭堤雅, 唔知有無姊妹試過呢?條路暗唔暗架?

大宅

thomask 發表於 16-4-18 11:30
來緊5月中我都係撘EK,book 左 U-Tiny Boutique Home, 離機場15分鐘車程,價錢唔貴,佢話有人在機場接機, ...

可吾可以分享下酒店房,月尾想訂機場酒店住1晚

伯爵府

CarolChan 發表於 16-8-19 10:27
可吾可以分享下酒店房,月尾想訂機場酒店住1晚

請問你最後有冇book曼谷機場酒店?book 咗邊間?ok ma?我遲啲去,想做定功課。thx a lot!!!!

大宅

graceyung 發表於 16-9-20 16:06
請問你最後有冇book曼谷機場酒店?book 咗邊間?ok ma?我遲啲去,想做定功課。thx a lot!!!!
...

我訂左At Residence Suvarnabhumi
family room 一張Queen一張double bed,房有2部分体冷氣,有厨房,酒店乾淨企理,$310 超出我想像,雖然只睡一晚,最怕恐怖厠所,唯一問題係房間喺地下一層,當晚好大雨,成晚聽住雨聲,好嘈。
我仲訂埋酒店車B150,當晚攞完行李成零晨兩三點,司机貼左我名喺機場,5分鐘車程就到酒店,check in都冇黑面,希望資料幫到你

伯爵府

CarolChan 發表於 16-9-20 18:22
我訂左At Residence Suvarnabhumi
family room 一張Queen一張double bed,房有2部分体冷氣,有厨房,酒店 ...

謝謝你呀

首頁

尾頁

跳至