親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我第一次去泰國,小朋友7月先有假,唔知果個月去果個月份係唔係勁熱既呢!我主要去都係SPA. 夜市同玩水上主題樂園咋

禁止訪問

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

如果去曼谷同芭提雅呢D,
幾時都咁熱,只有11月至1月稍涼,
呢度你可以查到2015年7月天氣
http://www.accuweather.com/zh/th ... 849?monyr=7/01/2015
花花真美好!

侯爵府

引用:我第一次去泰國,小朋友7月先有假,唔知果

原帖由 sarah_leung 於 16-04-17 發表
我第一次去泰國,小朋友7月先有假,唔知果個月去果個月份係唔係勁熱既呢!我主要去都係SPA. 夜市同玩水上主 ...
七八月我成日去,冇問題丫,熱可以游泳

別墅

回覆:有冇人7月會去泰國架

我7月尾去泰國,你幾時飛丫?

別墅

回覆:tst1800 的帖子

我相信唔係個個人都讀過地理既,即使讀左又唔一定識曬天文地理既。我唸佢既意思係想知7月係咪12個月內最熱果個月。未去過既就只係知泰國好係好熱既地方姐。

別墅

引用:你又係冇讀地理科,唔知南回歸線、北回歸線

原帖由 tst1800 於 16-04-17 發表

你又係冇讀地理科,唔知南回歸線、北回歸線、赤道 同溫度的 ...

大宅

回覆:sarah_leung 的帖子

泰國最熱應該3至5月,
7,8月雨季,間中落場大雨最冇咁熱,
個人覺得呢幾年7,8月嘅香港仲悶熱過泰國

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我會去蘇梅呀,一家四口
有冇人去過
我PLAN行程都好煩惱
每天早上只會去一個景點,下午回酒店,小朋友玩水休息,晚上夜市,
下午LUNCH 地方同晚上都PLAN 晒
係欠早上,都唔知去邊好,睇佛我地又冇咩興趣
暫時PLAN 了去動物園同天堂公園農場
有冇JM 有好景點介紹下

大宅

回覆:sarah_leung 的帖子

我覺得7月既香港係熱過7月既曼谷

大宅

引用:我會去蘇梅呀,一家四口有冇人去過我PLAN行

原帖由 melodynwy 於 16-04-19 發表
我會去蘇梅呀,一家四口
有冇人去過
我PLAN行程都好煩惱
我7月都去蘇梅, 行程未認真計劃,不過想去安通國家公園。蘇梅有農場嗎?可否講吓有咩玩?

大宅

安通同龜島我唔去LA帶住D細搭咁耐船唔得LAW,佢地都辛苦
所以都係HEA下咋
我BOOK 了 VILLA有私家泳池,一開門就海灘,真係純HEAHEAHEA,同食食食

所以早些行程都仲苦惱中,動物園我相信唔好對佢有期望LAW,當睇下行下
有天堂公園農場,你上網SEARCH 下,我見都好似好多嘢睇,D雀仔彩色的

你有咩行程呀,交流下啦

男爵府

畀面勳章

回覆:melodynwy 的帖子

請問 villa 有冇好介紹🙏🏻

大宅

回覆 joyjoy815 的帖子

我BOOK 了呢間

Elements Boutique Resort & Spa Hideaway Koh Samui私人游泳池的雙臥室濱海別墅

仲有好多
我已經係10月份BOOK,已經有好多在酒店網站FULL 了,可能我暑假去啦,提議早D BOOK 定好D。
呢間都係有相熟AGENT先BOOK到咋
好誇張呀,都唔知點解攪到要咁早BOOK 晒D嘢

大宅

我未plan行程,飲飲食食晒太陽游吓水咁啦

酒店book咗3間, Silavadee (複式泳池別墅), Manathai & Regent

大宅

唔好意思 搞結婚既野又處理公司事所以好小上黎睇...

我猶豫緊佢布吉定曼谷加芭堤雅...

布吉 多野玩啲又夠集中
曼谷同芭堤雅 買野多啲...

如果講緊7月係布吉唔知仲有冇得落水睇魚呢....7月始終都係雨季

依家我嘜野都未book。。。。

大宅

依家目標睇東芭酒店。你地有冇推介?

大宅

melodynwy 發表於 16-4-19 16:54
我會去蘇梅呀,一家四口
有冇人去過
我PLAN行程都好煩惱

想問是否得泰航有直機?
依家考慮緊去沙巴定蘇梅好?? 知不知邊處岩一家大細d ?
Lilypie Baby Ticker

大宅

我會去蘇梅呀,一家四口
有冇人去過
我PLAN行程都好煩惱

想問是否得泰航有直機?
依家考慮緊去沙巴定蘇梅好?? 知不知邊處岩一家大細d ?

大宅

我會去蘇梅呀,一家四口
有冇人去過
我PLAN行程都好煩惱

hi

首頁

尾頁

跳至