單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

以我黎講,我又覺得5會太强求或好刻意想再揾另一半Lor,我每日都係返工收工,日復一日,加上生活圈子又細,可以講冇乜機遇會再揾一個。有時覺得其實單身都幾好ar,自給自足,又5洗睇人面色,又5洗做ar4,雖然人工5多,但我都好滿足La!各位姐妹加油!活出自己的天空,爲自己ge生活畫出一片彩虹!

大宅

回覆:單親ge妳,會5會再想揾另一半

順其自然

guan    發表於 16-4-21 10:33

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

guan 發表於 16-4-21 07:26
以我黎講,我又覺得5會太强求或好刻意想再揾另一半Lor,我每日都係返工收工,日復一日,加上生活圈子又細, ...
同意X2,但有無捻下年老時,病左取水都無人理.

複式洋房

引用:以我黎講,我又覺得5會太强求或好刻意想再

原帖由 guan 於 16-04-21 發表
以我黎講,我又覺得5會太强求或好刻意想再揾另一半Lor,我每日都係返工收工,日復一日,加上生活圈子又細, ...
有諗過,始終未結過婚,都想搵返個伴,但又好怕搵到個會傷害自己小朋友嘅人,所以放棄左唔搵

hxbbl    發表於 16-7-7 13:27

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我想

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

宜家的我只想專心湊大2個仔,孩子大得好快,只想爭取和孩子相處時間,除返工外,六踢波,日游水,下午公園玩有時4-5小時,好享受現有生活,有屋住,有工返,儲$去下旅行已經好滿足

大宅

20150618bb 發表於 16-4-21 13:48
同意X2,但有無捻下年老時,病左取水都無人理.
5諗得咁多,起碼我E+活得開心,就算俾我搵到另一半,我都唔敢擔保佢會唔會長久,真係一次就嚇怕我
有健康ge身體,努力工作!

大宅

回覆 ada0707 的帖子

妳真係有勇氣,我一次嚇怕,冇咩信心

大宅

回覆 florashek 的帖子

要搵到一個接受到自己而又真心對小朋友好ge男人,我覺得都幾難,可能係我自己灰la,jm加油ar

大宅

回覆 maymay220hk 的帖子

真係好媽咪,我都好享受同仔仔相處ge時間,但唔知點解,仔仔一上佐中三開始,我覺得同仔仔有少少疏遠ge感覺,好懷念仔仔細o個時同佢一齊玩ge日子

大宅

引用:回覆 florashek 的帖子要搵到一個接受到自

要搵到一個接受到自己而又真心對小朋友好ge男人,我覺得都幾難,可能係我自己灰la ...
同感

男爵府

初時以為自己不想,可是,原來是自欺欺人.不過,全職媽咪,身邊全是媽媽,都無咩機會了.

複式洋房

引用:回覆 florashek 的帖子要搵到一個接受到自

要搵到一個接受到自己而又真心對小朋友好ge男人,我覺得都幾難,可能係我自己灰la ...
齊齊加油

guan    發表於 16-4-23 00:48

侯爵府

別墅

小朋友去到中學。又正直反叛期。對父母點都會有些疏離的感覺。但在他們少時大家種落那親密親子關係。他們是會記得的!!!!!!!

珍珠宮

引用:回覆 maymay220hk 的帖子真係好媽咪,我都

回覆 maymay220hk 的帖子

真係好媽咪,我都好享受同仔仔相處ge時間,但唔知點解,仔仔一上佐中三開始,我 ...
宜家重細肯痴我,上到中學仔仔開始學獨立,我亦要學習放手,所以我好珍惜,佢地細又成日叫住媽咪的感覺

別墅

想1。but 我是路過的單親爸爸

珍珠宮

引用:小朋友去到中學。又正直反叛期。對父母點都

原帖由 jw4343 於 16-04-22 發表
小朋友去到中學。又正直反叛期。對父母點都會有些疏離的感覺。但在他們少時大家種落那親密親子關係。他們是 ...
好認同好親子關係要從小建立,到中學反叛期,個份愛就是一個防護網

大宅

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

想,但帶住個細,吾係咁易

男爵府

一朝被蛇咬,十年怕井繩,十年人事幾反新,要揾十年前已經!現在孫子都有了弄孫為樂,得閒去吓旅遊不知幾爽,我吾會搬塊石頭仆自己隻腳,做女人蠢一次夠了?

首頁

尾頁

跳至