自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

回覆:在外國, 用完即退

外國人係咁。 唔cut label ,著完話要退貨。 香港慢慢都會變成咁。 你睇有個順豐post,就知生意難做

珍珠宮

畀面勳章

引用:其實我想講,喺加拿大我見過啲sales+ladies

原帖由 kmcatbb 於 16-04-24 發表
其實我想講,喺加拿大我見過啲sales ladies 著緊佢間shop嘅衫係無剪牌,之後件衫會點處理?大家諗下啦

...
香港都好多

子爵府

引用:朋友在FB話買咗條靚裙, 着咗一晚, 即刻退錢

原帖由 mrschu1688 於 16-04-24 發表
朋友在FB話買咗條靚裙, 着咗一晚, 即刻退錢。
其實係外國好多中國人都係咁做,聽太多啦

子爵府

引用:Quote:原帖由 mrschu1688 於 16-04-24 發表

原帖由 mloved0210 於 16-04-25 發表
其實係外國好多中國人都係咁做,聽太多啦
大多數學生添

大宅

香港萬0都得,見有人買完洗頭水精華液用過哂一句冇料到退錢啦!唔該

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

衫裙都唔算污糟架啦,我姪新抱做果間工廠,專出口去美加底底,胸圍公司,做左30幾年都執笠,佢話一年收返來d殘舊內衣褲不知幾多,只要留單,著左大半年,一句話d品質有問題就可以退款架啦.
<br><br>

大宅

在美國,加拿大十分普遍。很多外國人也會這樣做。我見過有人皮鞋着過都可以退,真係無嘢講:

男爵府

回覆:蛇女 的帖子

退鞋?我在hk m&s見過一對外籍人士退幾對鞋,D鞋明顯是着過!

珍珠宮

外國好興用呢種方法!

男爵府

大廚勳章 BK Milk勳章

澳洲 Costco 仲勁,只要一日係 member, 咩都可以退,仲要唔使單,look 張 member card 就可以 check 到 history. 所以有D家庭用品我一定係佢地度買,用過唔好用即退。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:外國係咁。只是不明如何做生意

原帖由 starrymama 於 16-04-24 發表
外國係咁。只是不明如何做生意
咁都大把人唔退既

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:衫裙都唔算污糟架啦,我姪新抱做果間工廠,專

原帖由 chinatea 於 16-04-25 發表
衫裙都唔算污糟架啦,我姪新抱做果間工廠,專出口去美加底底,胸圍公司,做左30幾年都執笠,佢話一年收返來d殘舊 ...
Hygiene 問題,我住國家under wear, pillows 等貼身既野唔可以退

伯爵府

男爵府

回覆樓主:

所以買新衫一定要洗過先着~

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

我都識人咁做

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

“顧客是上帝”,被濫用,有時都損害另外顧客利益

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

鬼妹好多都咁做。 我朋友以前係美國百貨做sales, 有d鬼妹用完半樽cream, 跟住返嚟話敏感,要退。 你仲要多謝佢無告你。 無品!

男爵府

我覺得係外國d人都慣晒,都唔當退貨係一回事

大宅

有朝一日大陸也仿行這種消費模式,大家很快忘記西方才是始作俑者
一無所有笨小孩

首頁

尾頁

跳至