跳至

首頁

尾頁

大宅

伯爵府

買張床墊lor~
原文章由 ekh 於 08-10-14 19:30 發表

大宅

原文章由 Secure 於 08-10-16 15:12 發表
買張床墊lor~

上年先買咋!!

伯爵府

i mean晒乾返張舊床"玉"之後,買張for小朋友床既床墊,墊係床玉上,咁touch wood 以後就算lai尿,都只係洗張床墊lor un無?
原文章由 ekh 於 08-10-16 16:51 發表

上年先買咋!!

大宅

原文章由 Secure 於 08-10-16 16:55 發表
i mean晒乾返張舊床"玉"之後,買張for小朋友床既床墊,墊係床玉上,咁touch wood 以後就算lai尿,都只係洗張床墊lor un無?

其實小朋友床褥係咪有小小膠質, 如果布質咪一樣會濕透呢?

我一向都有用白色床墊再鋪床單, 依家稔住加埋生bb去產房用的床墊, 做個保障

侯爵府

原文章由 ekh 於 08-10-17 10:10 發表

其實小朋友床褥係咪有小小膠質, 如果布質咪一樣會濕透呢?

我一向都有用白色床墊再鋪床單, 依家稔住加埋生bb去產房用的床墊, 做個保障
我而家用緊果張係底係膠, 面係 cotton 架.... 咁佢 尿濕咗都唔怕嗎....

別墅

想問各位你哋的小朋友已經介了片嗎?我意思是下午及晚上都是嗎?
我的囡囡2005/11出生,現時睡下午覺時都可以不用片,但晚上更不可了。因仍未介睡前一支奶。
有時她要求不要片片,所以午睡更不給片也沒尿床。

侯爵府

原文章由 96250790 於 08-10-17 15:10 發表
想問各位你哋的小朋友已經介了片嗎?我意思是下午及晚上都是嗎?
我的囡囡2005/11出生,現時睡下午覺時都可以不用片,但晚上更不可了。因仍未介睡前一支奶。
有時她要求不要片片,所以午睡更不給片也沒尿床。 ...

最近啱啱介咗, 但有時night time 都會尿濕, 又係因為飲咗 99 先瞓.... 所以 d 人話要徹底介 night time 片, 一定要介 99 or 瞓前 1 hr 比佢飲 then vv 咗先瞓.. 咁會好 d

侯爵府

我都試過有時臨訓前支奶無飲, 睇下佢會唔會唔瀨, 結果條片一樣濕....咁點算?

原文章由 cubixluk 於 08-10-21 12:23 發表

最近啱啱介咗, 但有時night time 都會尿濕, 又係因為飲咗 99 先瞓.... 所以 d 人話要徹底介 night time 片, 一定要介 99 or 瞓前 1 hr 比佢飲 then vv 咗先瞓.. 咁會好 d ...

大宅

原文章由 Cinnamon 於 08-10-21 12:59 發表
我都試過有時臨訓前支奶無飲, 睇下佢會唔會唔瀨, 結果條片一樣濕....咁點算?

果次佢瀨尿, 係因為臨上床前無疴尿!!

我覺得唔關支奶事, 因為佢依家都係臨訓飲奶再去廁所, 就無事, 一覺訓到天光

別墅

原文章由 ekh 於 08-10-23 13:54 發表

果次佢瀨尿, 係因為臨上床前無疴尿!!

我覺得唔關支奶事, 因為佢依家都係臨訓飲奶再去廁所, 就無事, 一覺訓到天光

曾經看過醫生的文章,不贊成家成著意為孩子介片,因每個小朋友的生理發展都不同進度,只是未發展成熟吧了。太克意會令小朋友增加壓力,造成日後真正的尿床。

首頁

尾頁

跳至