婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

引用:回覆 ac321 的帖子聽你點、比你使、服待你

原帖由 lizyip 於 16-05-12 發表
回覆 ac321 的帖子

聽你點、比你使、服待你!==> 咩年代呀? 而家女人唔使睇6299 面色架啦 ...
D 三姑六婆咪係我99面前,最鐘意比邊個既心抱肯聽99點、比99使、服待99!
佢地有 D case係個仔返大陸娶b 6,身抱住埋係99(D 三姑六婆)既公屋到, 身抱無得返工但就乜家務都做晒,真係乜都聴晒自己99話,叫佢追仔真价係不停生,但就一毫子家用都比吾到自己99(老公又揾得少)!
==> 同呢 D 身抱比聽話,我就真係輸左成十條街!

水晶宮

lizyip 發表於 16-5-12 19:04
拎C6的兄弟同C6做比較??
成日話大伯叔仔廢、懶、蠢、賤⋯⋯

男爵府

回覆:老公弟婦

冇計,兩兄弟都會比較更何況老婆

公爵府

ac321 發表於 16-5-12 20:35
但就一毫子家用都比吾到自己99(老公又揾得少)!
嘩....全家住系99屋企白食白住當然聽話啦 ?

別墅

回覆:lizyip 的帖子

好辛苦成日比較..人比人比死人。何必呢

子爵府

美之選468 發表於 16-5-12 22:21
嘩....全家住系99屋企白食白住當然聽話啦 ?
咁又唔一定架~~~~食得住個奶奶脾性既話~~~白食白住都可以唔聽話~~~~

複式洋房

回覆 汽水餅 的帖子

唔好上心,當佢地透明。

大宅

方方媽媽 發表於 16-5-12 20:37
成日話大伯叔仔廢、懶、蠢、賤⋯⋯

公爵府

美菲絲 發表於 16-5-12 22:47
咁又唔一定架~~~~食得住個奶奶脾性既話~~~白食白住都可以唔聽話~~~~
嘩...咁過份左D....

子爵府

美之選468 發表於 16-5-13 12:27
嘩...咁過份左D....
一個願打~~~一個願捱~~~冇乜好講~~~

我自問兩邊角式就做唔出~~~對方唔聽話仲要俾錢佢洗~~/洗緊人錢仲以為自己係話事人~~~~

大宅

人地點諗點講我唔理/理唔到。
做好自己本份、對老公仔女好咪得囉。

大宅

回覆:lizyip 的帖子

你控制唔到佢地,不如控制下自己心情,唔好畀佢地影響到

大宅

引用:唔知有冇人同我一樣....+成日俾人攞自己同

原帖由 lizyip 於 16-05-12 發表
唔知有冇人同我一樣.... 成日俾人攞自己同老公兄弟既老婆來比較
另外,佢地(女人)都好似死要同你比較咁, 無 ...
我老公呀嫂,成日講做我就好,老爺話俾首期我同老公買樓(但我哋未買,錢亦未俾我哋的),但佢唔諗下老爺之前買左間屋一早已經供完,轉左佢老公名佢地亦住緊,成日話我幸福老爺咁好我同老爺住,我翻工,老爺幫我湊大女,佢就全職媽媽湊兩個,又要話我好彩,啲女有人凑,翻到屋企又唔使做,我細女俾人湊都要錢架,放工翻到去真係瞓喺到唔使做咩,翻到去咪又咩都自己做翻,係要比較佢係辛苦過我呢啲翻工媽媽!各有各辛苦好無,每人生活唔同,人比人比死人!有次我同佢講,你咁想,我同你調轉囉,低低地,俾首期又點?唔使供嘅,佢大陸落嚟就有樓住,仲想點!仲要話佢好多fd嫁落嚟啲老公都有錢,救命,溝通唔到,唔想溝通

公爵府

回覆樓主:

我99不嬲都偏心叔仔老婆,自從佢生左仔,99成日借d意同我講佢仔好可愛好健康……重點係99話我大仔bb時雖然好大隻,但d肉唔夠佢粒細孫結實,我細仔唔大隻但勁活潑,但佢粒細孫有肉地都好活躍之類,救命,你可以讚佢,但唔好不停搵我兩個仔比較,而且佢地唔係bb好耐啦!比都冇用!

複式洋房

回覆:老公弟婦

唉~,都係你睇我好,我睇你好。佢哋想比乜都可以搵嚟比。當聽唔到,笑吓就算。自己開心就得。

複式洋房

引用:我99不嬲都偏心叔仔老婆,自從佢生左仔,99

原帖由 emimi 於 16-05-14 發表
我99不嬲都偏心叔仔老婆,自從佢生左仔,99成日借d意同我講佢仔好可愛好健康……重點係99話我大仔bb時雖然 ...
都係佢個孫,乜咁講嘢

公爵府

sunstarss 發表於 16-5-14 13:33
都係佢個孫,乜咁講嘢

哈~
仲日日講因為我兩個都冇咩餵人奶(我本身少奶,又冇咩心機),所以我仔唔夠人地個仔叻
重點!佢話叫我兩個仔(3歲,5歲)飲妯娌d奶,咁先會健康反正人地多到飲唔哂塞滿雪櫃

大宅

emimi 發表於 16-5-14 02:51
我99不嬲都偏心叔仔老婆,自從佢生左仔,99成日借d意同我講佢仔好可愛好健康……重點係99話我大仔bb時雖然 ...
同我奶奶一樣拎我女同叔仔兩歲既小朋友比我女先得六個月

大宅

emimi 發表於 16-5-14 13:50
哈~
仲日日講因為我兩個都冇咩餵人奶(我本身少奶,又冇咩心機),所以我仔唔夠人地個仔叻
重點!佢話叫 ...
😏 我奶奶都成日咒我冇奶

大宅

方方媽媽 發表於 16-5-12 17:35
有無比人拎來同妯娌比較就唔知,但係婆媳版就見到好多JM拎C6的兄弟同C6做比較 ...
我弟婦正正成日拎我老公同叔仔(佢c6)比較,怨個老公係公屋仔結左婚仲要同阿媽住,唔識照顧老婆。羨慕我地有能力上車搬出去⋯⋯(呢番說話分別出自我99,c6同叔仔)實在唔明,老公係自己揀既,佢係咩背景你拍拖已經知。有冇諗過上車唔係靠一個人既能力⋯成日鬧交就講呢D⋯⋯

首頁

尾頁

跳至