婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

事緣昨晚同c6在房商量搬屋問題,我話我真係頂唔順依家咁樣同精神虐待我無分別,我仲要去健康院見姑娘follow up產後抑鬱,點知99又企係門口偷聽,佢發脾氣drop野落地,之後係廳勁鬧我,係大大聲個種驚死我聽唔到(佢不嬲都唔想我地搬),到左今日我無睬過佢,大家面不和心不和,直到我去沖涼,我等左成五分鐘有多都無熱水,覺得唔對路去睇個煤氣爐,個綠燈有著(要紅燈著埋先有熱水),咁我再試點知都係無熱水,好彩我平時電話跟身,我打俾c6,佢就打俾佢媽問吓啦,c6打番嚟o既答案係佢阿媽唔記得熜左個總制,我話你阿媽特登,之後佢又幫住賤99,話佢阿媽唔會咁做..........我係佢屋企咁耐從來未試過,亦都唔見佢地會發生,件事又會咁巧合,呢啲小動作係賤99先會做,人前人後兩個樣,係c6面前對我好好,真係噁心,擺明今次係佢玩野,話我衰格,我做啲咩夠佢袞格丫,

水晶宮

唔好為左熱水 小事同你老公嘈
咁樣你老公就會亂做, 就算佢企你果邊,,係未搬出之前 扮弱者,,,等你老公可以做大男人保護你搬出去,,搬左出去先再算啦!

男爵府

冇錯最緊要搬咗出去先

大宅

原文章由 shannnb 於 08-10-16 01:04 發表
唔好為左熱水 小事同你老公嘈
咁樣你老公就會亂做, 就算佢企你果邊,,係未搬出之前 扮弱者,,,等你老公可以做大男人保護你搬出去,,搬左出去先再算啦!

冇錯…你係要扮弱者…呢D咁既情況…應該同老公講死啦…開唔到熱水沖涼…你有產後抑鬱應該乘住個勢去…話你地平時都唔會開唔到個爐…點解連個爐都蝦我…等等…等佢打俾你99問你老公覆番你個陣,你就千祈唔好話你99玩野…同你老公講…點解會熄左架…平時都唔會架…做咩會熄總制…等佢自己諗明白係99玩野…

大宅

你下次學99咪得囉, 佢都要沖涼

男爵府

原文章由 beagledog 於 08-10-16 11:15 發表

等待驗證會員

樂觀d睇, 你99都唔係衰得晒丫, 起碼無親你沖沖吓涼時熄咗個掣, 如果唔係你仲煩啦, 我隻太99有次為咗玩我, 喺我洗到成頭泡時熄我個爐, 仲要熄埋燈啦, 當時我仲係啱啱有咗(佢未知我有咗, 否則睇在佢家骨肉份上, 佢都淨係攪我啫), 我咪嬲嬲地, 照洗完之後出番嚟, 入房打比老公, 話佢聽我個肚勁痛, 又鉄親, 勁喊囉, 跟住老公問我咩事, 我咪話唔知點解沖沖吓涼無晒熱水熄咗燈,有鬼呀, 好驚呀, 跟住銑親囉, 嬲到我老公即刻飛的番嚟, 嗰晚, 我老公好嬲好嬲咁搬晒太99d嘢過隔離屋6299度, 叫佢住喺6299度, 唔再比佢入我地屋囉, 我一句都無講話係邊個做過d乜, 係我老公自己估到啫, 反而佢仲肉痛我喎

等待驗證會員

原文章由 beagledog 於 08-10-16 11:15 發表

千祈唔好呀, 咁你有領嘢喇, 一陣佢扮鉄親, 喺你隻6面前打多你兩支毒針, 你真係百詞莫辨呀

大宅

回覆 #8 邱吉爾 的文章

唔係熄燈點會跌親呢.

如果你99出聲, 你就話等c6返嚟同佢講, 唔知個煤氣係唔係壞壞地, 因為你都試過沖沖吓冇熱水, 連99沖果時都試過係咁. 仲加多問你c6, 你有冇試過冇熱水, 如果佢話冇, 你可以話咁奇怪, 屋企可能有果d野, 叫佢快d搬走.

[ 本文章最後由 beagledog 於 08-10-16 11:57 編輯 ]

子爵府

呢d衰人你唔好同佢噪,免傷二公婆感情~
總之快快搵地方搬, 離佢遠一遠!

子爵府

呢d衰人你唔好同佢噪,免傷二公婆感情~
總之快快搵地方搬, 離佢遠一遠!

男爵府

你有得搬出去都好吖, 我諗都唔洗諗, 仲要對住件老野.

如果我可以搬出去, 話知佢熄晒全屋d掣, 等當閒事呀. 當你諗到搬左出去後會過番d開心生活, 你就唔會放呢個人在眼內, 話知佢做乜都當佢廢一樣.

不過我諗當時我會著番衫出去睇下點解個爐會無端端熄左, 跟住我會好大聲同自己講, 間屋有鬼呀, 個爐無端端熄左, 隻死衰鬼做埋d咁既野, 唔怕落地獄咩? :;pppp:

別墅

你99咁陰濕, 你一定唔可以係你C6面前罵佢/數佢, 你99一定唔會認仲可能屈你搞事搞非

你要同佢一樣咁假, 係C6面前扮可憐, 先可以說服個C6企你嗰邊!

子爵府

BK Milk勳章

粵語片時代

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 邱吉爾 於 08-10-16 11:35 發表
樂觀d睇, 你99都唔係衰得晒丫, 起碼無親你沖沖吓涼時熄咗個掣, 如果唔係你仲煩啦, 我隻太99有次為咗玩我, 喺我洗到成頭泡時熄我個爐, 仲要熄埋燈啦, 當時我仲係啱啱有咗(佢未知我有咗, 否則睇在佢家骨肉份上, 佢都淨 ...

勁呀

複式洋房

我次次都忍唔到,所以成日為左99同c6嘈,實在火遮眼

別墅

回覆 #1 Joanna.L 的文章

我99又係咁,人前人後2個樣,只有工人同我大仔知佢咁衰!我大仔上2星期聽到佢話要毒死我,又話煲多d涼湯比我飲,等我宮冷,冇BB。我好嬲,同c6講,佢話唔會咁毒,唔通我仔講大話mer? 之前工人都有同我講過,又會咁橋?又背住,講我壞話,又講大話屈我,作大,黑自顛倒!
各位sisters, 有人叫我做軟皮蛇咁對佢,有fd叫我ignore佢,咁咩方法先可對附佢?

複式洋房

我99又是那樣扮野和賤格的, 都好她迫到你更加肯定自己搬去去的決定沒有錯!

原文章由 Joanna.L 於 08-10-15 17:58 發表
事緣昨晚同c6在房商量搬屋問題,我話我真係頂唔順依家咁樣同精神虐待我無分別,我仲要去健康院見姑娘follow up產後抑鬱,點知99又企係門口偷聽,佢發脾氣drop野落地,之後係廳勁鬧我,係大大聲個種驚死我聽唔到(佢不嬲都唔 ...

水晶宮

原文章由 邱吉爾 於 08-10-16 11:35 發表
樂觀d睇, 你99都唔係衰得晒丫, 起碼無親你沖沖吓涼時熄咗個掣, 如果唔係你仲煩啦, 我隻太99有次為咗玩我, 喺我洗到成頭泡時熄我個爐, 仲要熄埋燈啦, 當時我仲係啱啱有咗(佢未知我有咗, 否則睇在佢家骨肉份上, 佢都淨 ...

高招高招

子爵府

[quote]原文章由 Joanna.L 於 08-10-16 00:58 發表
99真係賤

事緣昨晚同c6在房商量搬屋問題,我話我真係頂唔順依家咁樣同精神虐待我無分別,我仲要去健康院見姑娘follow up產後抑鬱,點知99又企係門口偷聽,佢發脾氣drop野落地,之後係廳勁鬧我,係大大聲個種驚死我聽唔到(佢不嬲都唔想我地搬),到左今日我無睬過佢,大家面不和心不和,直到我去沖涼,我等左成五分鐘有多都無熱水,覺得唔對路去睇個煤氣爐,個綠燈有著(要紅燈著埋先有熱水),咁我再試點知都係無熱水,好彩我平時電話跟身,我打俾c6,佢就打俾佢媽問吓啦,c6打番嚟o既答案係佢阿媽唔記得熜左個總制,我話你阿媽特登,之後佢又幫住賤99,話佢阿媽唔會咁做..........我係佢屋企咁耐從來未試過,亦都唔見佢地會發生,件事又會咁巧合,呢啲小動作係賤99先會做,人前人後兩個樣,係c6面前對我好好,真係噁心,擺明今次係佢玩野,話我衰格,我做啲咩夠佢袞格丫,

同我個賤99一樣呀:;pppp:

首頁

尾頁

跳至