單親天地

跳至

首頁

尾頁

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

想請問各位,我聽日想過去灣仔政府大樓家事法庭問定攪離婚手續啲嘢,唔知要帶啲乜同埋我想攞定表格填寫,有無JM知道幾多樓同埋係即場交表定係可以之後先交?因為想傾掂小朋友嗰part先交,泊車最近可以泊邊?sorry其實我想知個流程,問得好亂唔好意思!

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

聽日灣仔係咪仲有封路,如果係你泊車會麻煩啲,另小朋友個PART你地2個係咪已經傾好哂點安排,如果唔係搵律師攪可能會方便啲.

「需要填寫哪些表格?」

單方提出的離婚呈請
提出離婚呈請時,呈請人需要填寫:

表格2 離婚呈請書
表格2B 關於子女安排的陳述書(如適用)
表格3 法律程序通知書
表格4 文件送達認收書(只需填寫案件編號和雙方姓名)
屬實申述
呈請人家事調解證明書
雙方提出的共同申請
雙方共同申請離婚時需要填寫的表格:

表格2C 共同申請書
表格2D 關於子女安排的陳述書(如適用)
共同申請書
共同申請人家事調解證明書
有關表格可向家事法庭登記處索取,以中文或英文填寫均可。填妥各項有關表格後,連同結婚證明書正本或其核證副本,一併送交家事法庭登記處,存檔費用為港幣630元。登記處會將案件編號。以後如有文件需存檔,均須在文件上註明該編號。

大宅

沉日我去左攞form...兩種form都攞定!樓層M2,櫃臺職員態度不是太友善!想問多句都費事!應該要有幾位專責職員解答下囉,真係幾難填。d人個個一頭霧水係度填,見到個個好煩惱唔知點填。
原來真係有甘多人離婚。

男爵府

岩岩兒去完,填表真係好難,填錯填溜又要再排過隊,又要問先會比sample教點填
淨係排隊先等最耐

洋房

回覆樓主:

我都想問啲表點填。。。上網又穩唔到sample。。。。。

首頁

尾頁

跳至