自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

今日我係我bb學普通話間教室見到兩個家長, 佢地真係好極品
我一返到教室佢地已經不停咁大聲傾計, 點知到佢地小朋友上堂, 佢地兩個理都唔理老師就直入課室話要陪小朋友上堂, 咁之前reception姨姨已經對佢地講唔可以陪上堂, 而且佢地小朋友都成4-5years其實都唔使陪, 咁佢地2個就o係上堂果1hour不停咁係課室門外走廊行黎行去, 又成日望入課室, 睇下課室裏面上堂情況, reception同課室已經有一道門隔住, 佢地竟然自出自入當人地無到咁, 佢地行返reception時見到其他家長坐左佢地之前坐開果兩張櫈, 佢地竟然自己行入其他課室囉兩張櫈出黎自己坐, 嘩簡直當係自己屋企咁, 見到reception姨姨想阻止佢地但係佢地已經自己入左去, reception姨姨樣係勁無奈, 最慘係老師上完堂出黎次次都要用成半個鐘複述返上堂既內容比兩位家長聽, 而我就要次次都要等多成半個鐘先有得上堂

別墅

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

瘋瘋地

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

咁自私嘅人叫佢地去 C 啦
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

就是多得呢d媽媽.....而家有d小朋友真係唔.........

原文章由 Pooh529 於 08-10-17 00:54 發表
今日我係我bb學普通話間教室見到兩個家長, 佢地真係好極品
我一返到教室佢地已經不停咁大聲傾計, 點知到佢地小朋友上堂, 佢地兩個理都唔理老師就直入課室話要陪小朋友上堂, 咁之前reception姨姨已經對佢地講唔可以陪 ...

子爵府

牛年勳章

今朝係學校門口,有兩位家長(新移民)各自都仲拖住一個約一歲嘅小朋友,大人就傾計,細路玩玩吓就打交,點知其中一個家長見到,就叫自己果個去打返人,就係咁,兩位新移民嘅家長係到鬧交.

子爵府

勁呀!我想睇現場直播呀~
原文章由 Nymph_ 於 08-10-17 12:11 發表
今朝係學校門口,有兩位家長(新移民)各自都仲拖住一個約一歲嘅小朋友,大人就傾計,細路玩玩吓就打交,點知其中一個家長見到,就叫自己果個去打返人,就係咁,兩位新移民嘅家長係到鬧交.
...

大宅

好媽媽勳章

就係有呢啲極品家長, 咪有啲極品小朋友囉

大宅

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 Nymph_ 於 08-10-17 12:11 發表
...

珍珠宮

浪費時間.

侯爵府

呢啲極品家長真不知所謂 :;pppp:

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

真係乜人都有

禁止訪問

洋房

原文章由 ivykwok123 於 08-10-17 12:34 發表
就係有呢啲極品家長, 咪有啲極品小朋友囉

同意呀!眼見既大把喇!明明自己個極品仔唔岩,居然打來插人,面就人地俾,"假"就自己丟!!!結果去班主任度求證,自己個仔唔岩,唔關人事,,,,,,,too fish

[ 本文章最後由 彩陶 於 08-10-17 14:14 編輯 ]

別墅

唉!不知所謂既"自私精".
今日我帶亞仔返學既時候,都見到個極品媽咪.
因為當時入升降機既時候已滿只可容納多1個人,佢居然將個女推入啲.跟住自己"big"入嚟都未算.仲要鬧個女" X "街.
出升降機後一路行一路鬧,我聽到佢用" X 街"既形容詞起碼有2-3次,咁個女唔知"up"左句咩野,佢就再鬧"你再駁咀,我就帶你入孤兒院.連我個仔都睇唔過眼同我講,如果我有個咁既亞媽,唔駛佢帶,我自己都會入孤兒院.

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

咁..........得閒既佢地
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

首頁

尾頁

跳至