自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由 Lovelovebear 於 16-05-18 發

原帖由 freshrose 於 16-05-18 發表
10A 係唔容易,但唔駛開口埋口10A 啊?我夠識人9A 10A, 我d朋友唔會講,出黎做野仲邊個理你張cert 啊

...
我唔覺佢開口埋口10A.係bk啲人成日提啫

大宅

回覆:支持麥明詩

一個咁努力用功的女仔都踩?太葡萄了~

侯爵府

引用:Quote:baby_lover+發表於+16-5-18+22:32+我

原帖由 himhim0502 於 16-05-18 發表
但靚5過呢到D JM
我見到有jm話至少自己靚過佢架

公爵府

欣賞她的努力 、毅力同 意志

別墅

其實我覺得佢靚唔靚就見人見智,我唔佢得佢醜,不過用娛樂圈的準則來睇,可能佢個樣就普通D咁囉。但OK啊,事實上點講佢都係叻,起碼都算叫靠自己考入劍橋大學。
如果話佢講野串,其實可能佢個圈子個個都係咁。入得去讀書,唔係好叻攞獎學金,就係可能係家境唔差的。睇佢節目入面的朋友,就估係咁囉。個節目係介紹劍橋大學吖嘛,咁梗係會係咁講「劍橋」呢2個字架啦,唔係講乜吖?
劍橋呢個地方就算唔係去讀書,我都覺得值得去睇睇,真系幾靚。

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

goat 發表於 16-5-18 23:19
香港人普遍都覺得高材生唔應該入娛樂圈, 華人潛意識始終覺得戲行低下。反而外國名校生冇呢種包袱
...
agree

讀書成績好不一定要做醫生律師, 不一定要搵份高薪厚職
點解高材生做娛樂圈會一定浪費時間?
其實人生好漫長, 點解唔可以趁後生作多點嘗試? 多d挑戰自己才會進步

翡翠宮

開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:SullytheMonster 的帖子

又靚又叻
引晒啲萄葡出黎

用戶要求終止服務

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)佢做主持都做得唔錯

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我好欣賞讀書叻的人,佢有此成績絕對係好有毅力。
有jm話麥明詩曬學歷,佢又唔係買位假學歷,點解唔可以曬?

男爵府

我有個好朋友也是劍橋建築系畢業,當年她除了GCE A level科科A, 也是一個16、7歲女仔拿着一大堆art work乘多個小時車到cambridge面試。面試成功比A level考科科A還要困難,那股毅力和勇氣其實很值得佩服的。

sfuhsg    發表於 16-5-18 23:42

珍珠宮

littlesheep123 發表於 16-5-18 23:30
agree

讀書成績好不一定要做醫生律師, 不一定要搵份高薪厚職
香港人習慣最好早早定左career path, 行錯就浪費青春同時間,我唔知麥明詩適唔適合做呢行, 但趁後生試下又何妨, 更何況以佢學歷同名氣, 就算呢行真係撈唔掂, 佢都絕對輸得起

子爵府

回覆樓主:

喜歡她的性格,開朗、不造作……

水晶宮

Lovelovebear 發表於 16-5-18 23:04
我兩集都有睇, 佢成個節目都無不斷提過自己考10A
淨係話考得唔錯咋喎?同埋一直係傳媒用10A吹捧佢
...

係囉,係開頭有提過,通常呢啲照稿讀,咁佢又的確被冠為10A港姐喎!不過,佢講乜都係錯,因為除樣外,條件太好,好酸酸啊!

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

goat 發表於 16-5-18 23:39
香港人習慣最好早早定左career path, 行錯就浪費青春同時間,我唔知麥明詩適唔適合做呢行, 但趁後生試下又何 ...
佢之前在fb寫的:

goat    發表於 16-5-18 23:51

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+freshrose+於+16-05-18+發表1

水晶宮

細芝麻 發表於 16-5-18 23:34
我好欣賞讀書叻的人,佢有此成績絕對係好有毅力。
有jm話麥明詩曬學歷,佢又唔係買位假學歷,點解唔可以曬 ...

如果我有我都想曬吓,唔通曬國力學位咩!

珍珠宮

畀面勳章

羅大佑都係醫科畢業做左幾年醫生後來轉左入行唱歌作詞,實力同興趣可以係兩樣野,每一行都需要時間去浸,而家對佢既評論我覺得真係言之上早,不過就算幾資優對佢既所有努力都唔應該抹殺,佢係社會上既經驗都係太少比D時間佢慢慢黎每個人都係遇到人生不同既情況而有所改變,如果我個女好似佢咁我都好開心啦

男爵府

引用:在學歷上非常欣賞她+DGS,10A,劍橋......

原帖由 大力大力 於 16-05-18 發表
在學歷上非常欣賞她 DGS,10A,劍橋......無得輸

但佢外貌用合格來形容,都真係窄窄地~
閣下之尊容又達到國際水平未?

作為一位男性(好似係)如此用詞去批評一位女性之容貎,極之缺德甚至刻薄,請你繼續沉醉係自己/令公子世界啦,你容納唔到其他人架~

複式洋房

回覆:支持麥明詩

唔一定劍橋,但支持識斬雞嘅10A冠軍港姐!

大宅

回覆樓主:

睇左個節目,無咩野呀,唔覺得佢晒,仲好羡慕佢有機會去果道讀書,真係好叻女

首頁
34567...10

尾頁

跳至