婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

瞓得好勳章

阿伯友,擺明咪係封建制度下的女人,仲停留在60年代,嫁左入來咪我們x家的人,要生到仔,又要服侍老爺奶奶,又要煮飯,又要照顧個老公,仲要識找錢,養埋佢全家。
若你唔打算同呢個男人結婚,分手好過、無謂晒自己青春,時間,雖然你依家話可以不婚不生,但到你30歲後就可能想嫁同生呢,咁仲同佢一齊,咪晒時間,就算傾好數,只要你老公唔敢向父母say no ,你一樣死硬,你覺得群腳的老公會搞得掂野蠻奶奶咩,所以看清楚個男,先好定結唔結。
未來女婿,佢梗係唔敢搞人啦,女婿唔係心抱,個女係嫁入人地到痳,佢邊敢亂來,你唔同喎,你係嫁入去,明未

大宅

瞓得好勳章

tingting2200 發表於 16-5-21 11:15
之前有睇過你post,覺得你未來99幾難相處,但今日黎睇,似乎係你男朋友問題大d wor

佢見自已阿媽恰你,呼 ...
朋友,你講開,又令我諗返我未嫁前,第一次見未來奶奶,佢都好唔客氣,語氣好差,叫左我入廁所看佢點幫我未婚夫洗衫,仲要加句:你點買衫比我個仔,買d咁的衫,制服呀(返工的恤衫,我心諗:來來去去都係個d樣,你想要幾特出,仲已經係g2000買比你仔,自己都唔捨得著咁貴)你呀,要禁禁禁幫我仔洗衫(up左5分鐘),當時我的未婚夫一手拖左我,開 門 走,奶奶啞左,比唔切反應,自呢次,佢唔敢再亂來,因為佢知自己個仔係唔會幫佢,要個老婆受佢氣
我都覺得我老公好型(當年),呢件事:想比你明白:男人如果識搞掂自己阿媽,心抱係可以好好同奶奶相處

心存善念    發表於 16-6-2 15:29
tingting2200    發表於 16-5-24 12:38

首頁

尾頁

跳至