自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

子爵府

開心吸收勳章

大把人係咁,面皮厚到無法相信
想係人地fb追債
被家人制止 囉

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

a-mi 發表於 16-5-20 17:03
應該似係俾
所以我地真係唔會明架

借同俾係一樣,你點可以明

伯爵府

公爵府

回覆樓主:

爆佢大鑊,依d人

男爵府

回覆:點解欠債仲去旅行

大把人欠銀行幾百萬當正自己係富豪或投資專家,其實全部借番黎。

bik1229    發表於 16-5-20 17:33

珍珠宮

回覆樓主:

佢都無惗住還錢俾人梗係有錢去旅行啦

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:a-mi+發表於+16-5-20+17:03+應該似係

原帖由 sasa0208 於 16-05-20 發表
所以我地真係唔會明架

借同俾係一樣,你點可以明
所以冇得借除非預咗俾

大宅

回覆樓主:

唉,無恥就係無敵,吾係人人都做得岀。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

a-mi 發表於 16-5-20 17:30
所以冇得借除非預咗俾

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

借完錢肯還的人極少。

總有人覺得旁人幫自己係應份的。
講親一家人要互相幫忙嗰個,一定係家中壞份子。陀衰家。

珍珠宮

佢唔欠我錢
理得佢?

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:a-mi+發表於+16-5-20+17:30+所以冇得

原帖由 sasa0208 於 16-05-20 發表

大宅

引用:Quote:ninjarabbit+發表於+16-5-20+16:12+

原帖由 I9528 於 16-05-20 發表
咁似我親戚

話說:佢一家3口住响男家家姐間屋(家姐供,無份住),連水電煤都係家姐比,佢地1毫都無出過 ...
點解個家姐,唔叫佢賣車,食平d?
如果知佢咁大洗,一蚊都唔會借
佢自己個仔唔養要人養都算,,
洗錢無限度
捱生捱死就係俾佢地用哂
有無當佢係自己家姐,咁衰都有

大宅

引用:Quote:原帖由+I9528+於+16-05-20+發表咁似

原帖由 lemonlmn 於 16-05-20 發表
佢地的心態,我地呢D有承擔的人是不會明的,莫講依家佢地自稱無錢不會還,就算將來富貴,他們都不會還,他們覺得,係你自願借比我,我無逼你㗎,你有閒錢才可借我,既然呢D係閒錢,咁我又洗乜還啫!

bik1229    發表於 16-5-20 18:16
抱抱BB

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 BK Milk勳章

I9528 發表於 16-5-20 15:50
佢地心態係:唔諗住還錢――>所以無欠債――>依然可以去旅行

又或者覺得長命債長命還…點都爽咗先
凡是發生過的都存在,凡是存在過的都有價值。

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

I9528 發表於 16-5-20 16:23
咁似我親戚

話說:佢一家3口住响男家家姐間屋(家姐供,無份住),連水電煤都係家姐比,佢地1毫都無出過 ...

完美演繹厚顏無恥

用戶要求終止服務

sasa0208 發表於 16-5-20 15:54
錢可以慢慢還嘛

我地唔明架喇

仲要免息

琥珀宮

畀面勳章

lemonlmn 發表於 16-5-20 17:35

個家姐由頭到尾都係睇個小朋友份上,點知就比親細佬當 ATM

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

我也聽過男的去賭錢欠債,迫家人幫他還錢,家人已經為了他去借錢還債,個男話自己努力緊,是社會的錯,個女的唔返工唔理仔話所有街數唔關我事,我也好慘,你唔比錢我地是不是想我們一家一起死?

真是火都起!

bik1229    發表於 16-5-20 18:17

首頁
34567...11

尾頁

跳至