跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位09 1月準媽媽好,
請問邊隻消毒奶煲好? 買邊隻牌子奶樽好又安全?
係邊度買最抵?

複式洋房

買玻璃奶樽

記得要買玻璃樽,因為加熱唔會放有害物,邊隻牌子就唔知

原文章由 金子 於 08-10-19 22:25 發表
各位09 1月準媽媽好,
請問邊隻消毒奶煲好? 買邊隻牌子奶樽好又安全?
係邊度買最抵?

大宅

咁又唔一定要買玻璃o既奶樽,可以買啲註明冇害物質都ok!問我邊隻奶煲好,我就唔太知,而買奶煲o既時候,通常都有跟奶樽,不過你問我邊隻好呢,我自己就用緊chu chu o既膠奶樽!因為佢註明冇雙酚A,又冇有害物質,又防溜!所以我都好放心俾bb用!而且好多人都話bb用chuchu奶樽飲奶,都冇咁易嘔奶!我bb到而家都真係好少嘔奶!

民房

我都未買, 但打算買 NUK, 是德國做的, 包3-4個奶樽, 是PP物料, 沒有有害物質, 可考慮下

大宅

奶樽我大女用緊Bfree,飲水就用Chu Chu 嘅PPSU樽,兩隻都冇雙酚A。

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 gigi_soha 於 08-10-19 23:51 發表
咁又唔一定要買玻璃o既奶樽,可以買啲註明冇害物質都ok!問我邊隻奶煲好,我就唔太知,而買奶煲o既時候,通常都有跟奶樽,不過你問我邊隻好呢,我自己就用緊chu chu o既膠奶樽!因為佢註明冇雙酚A,又冇有害物質,又防溜!所以 ...

咁你用邊隻奶煲呀?

洋房

I bought NUK milk bottles

首頁

尾頁

跳至