自由講場

跳至

首頁
12345...53

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

就來結婚都去搞搞震,以後仲點信佢?雖然樓買左,但你發生咁既事,結婚當日你都唔會開心,苦埋口面去嫁一個cheater, 你真係想?

大宅

傻妹~我當初都覺得我地咁多年都好好,無諗過佢有第二個!原來佢已不滿我好耐!6年感情唔短!如果你想同佢有將來!真係要睇返你地兩個的問題所在!唔好逃避家人丶朋友丶買樓!你要問自己仲想唔想同佢一齊?點解會想同佢結婚?俾到個答案自己~就去做!

男爵府

好彩未派帖,記住錯不在你,懸崖勒馬呀!婚禮d野退得就退,樓嗰d可賣返出去,唔好為咗依d賠上自己嘅幸福呀!最重要依家連自己都信唔過未婚夫了,第日結咗婚都會嘈的

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

結婚係你同佢嘅事,唔使擔心要同人點解釋,就算無發生呢件事,亦唔代表大家會白頭到老,而家發生咗呢件事,你覺得結咗婚會幸福嗎? 你都識話佢開頭唔認,跟住話打算結咗婚會斷,我自己完全接受唔到佢咁講,咩結咗婚會斷?當你同第三者係咩?佢話哂事嗎?仲要帶第三者去新居,話淨係錫,無做其他嘢,我一定唔信,男人成日話,總之我無認上床就得,就算錫,摸等等,個女仔就會原諒,總之死都唔認上過床就無事。而你亦永遠都會猜疑佢,有無上過床呢?今日唔聽電話,夜返,係咪揾第三者,或者第四者呢?預期咁辛苦,我寧願痛一次分開算數,起碼你仲未結婚,起碼你仲未有小朋友,要走亦走得容易,自己諗清楚啦!
記住,分開唔使理人點諗,亦唔需要諗點同人解釋,就算要解釋都唔係你解釋,錯不在你,你嘅人生唔係要做戲比人睇,而係為自己而活。

PhoebeWan    發表於 16-5-31 17:12
esmehouse    發表於 16-5-30 22:21
kmamy    發表於 16-5-30 12:19
momososo    發表於 16-5-30 01:33
亞嬌    發表於 16-5-29 12:12
cc_tse    發表於 16-5-29 10:55
bufferzone    發表於 16-5-29 10:40
ferrari2007    發表於 16-5-29 10:14

子爵府

引用:唔結婚一句很容易 但背後雙方家長 朋友之間

原帖由 mandy520 於 16-05-29 發表
唔結婚一句很容易 但背後雙方家長 朋友之間的說話 我地層樓 好多好多
我唔知點承受
...
你情願為咗呢啲嘢而去同一個拍拖六年、臨結婚前出軌嘅人結婚嗎??

伯爵府

引用:Quote:micling 發表於 16-5-29 04:19 撘上

拖手錫過 我最嬲係帶返我地既家 婚禮已預備好晒 大禮都過埋
係有人說撞到佢拖第二個我先結夢初醒
...
拖過錫過, 孤男寡女上到一間吉屋,吾係淨係參觀吓嘛?小三 遇上有樓男點會咁容易放手?

如果你地 堅持結婚就吾好咁快生小朋友住!時間可證明一切!

大宅

KMALL特別版勳章

多謝你地的意見 我要冷靜下思考下段關係仲可唔可以再行前一步

公爵府

回覆:發現未婚夫有第三者

我有一個ex ,出去同朋友飲酒,跟住果晚無返屋企,話送左個女仔返屋企就醉到訓左係地下,打死都唔認有上床,我都打死唔信,結果有fd踢爆佢地有上床。
我另一個ex,拍拖問我幾時同佢結婚,點知出面溝左第二個,求我唔好分手,想同我結婚,又話會飛左個女仔,又咁又咁,我宗旨係一次不忠,百次不用,好彩未嫁佢,心中有刺好難頂既,我即刻返屋企掉哂佢d野出門口。
唔好為左其他野而結婚,應該諗清楚你可唔可以信佢,佢求你原諒梗唔會講哂d真話出黎啦。

lojo11    發表於 16-5-29 12:30
bufferzone    發表於 16-5-29 10:42
ferrari2007    發表於 16-5-29 10:16

男爵府

mandy520 發表於 16-5-29 04:23
拖手錫過 我最嬲係帶返我地既家 婚禮已預備好晒 大禮都過埋
係有人說撞到佢拖第二個我先結夢初醒
...

仲有100日喎! 邊會咁早過大禮㗎!?

係咪膠帖呀!

大宅

未結婚都出軌。 難保証結婚會點?

交待比雙方父母就得啦! 其他人理會。

你千萬唔好諗比次機會,就算自己父母叫你願諒都唔好。 唔好令自己幸福亂搞。

一齊耐當然好多野都共同擁有。 錢財身外之物, 無左可以搵過。大不了咪唔要,你自己重新再黎。 (或者你買返佢個份。 或佢買返你個份) 。

但嫁左一個呃你的c6就註成大錯。
你問心佢帶個小三去新屋係咪咩都無做? 比我唔信囉! 千萬唔好心軟。

你咪當個天好錫你。 等你們未結婚就見到對方真面目。 好過jm們呃1x年先知。 到時人老珠黃仲慘。

ferrari2007    發表於 16-5-29 10:17

珍珠宮

引用:我唔知點同父母講

我唔知點同父母講
坦白講,一五一十講,佢地係你父母點會俾個女嫁得咁慘,佢地會支持你渡過

bufferzone    發表於 16-5-29 10:43

珍珠宮

引用:佢問佢+佢話只係曖昧+冇開始+錫晒都叫冇開

佢問佢 佢話只係曖昧 冇開始 錫晒都叫冇開始
佢話本來諗住結婚就會同佢完
我覺得好恐怖 我一直以為自己好幸 ...
佢同得呢個咁一定有下次你可以忍一世嗎?

ferrari2007    發表於 16-5-29 10:17

大宅

KMALL特別版勳章

loveubobo 發表於 16-5-29 05:30
仲有100日喎! 邊會咁早過大禮㗎!?

係咪膠帖呀!

真的 師傅擇 避開農歷七月 請不要在傷口上灑鹽

男爵府

今日悔婚,好過他日離婚。
離婚,是一輩子的record,\"你結過婚\",永遠有呢個title.

珍珠宮

引用:唔結婚一句很容易+但背後雙方家長+朋友之間

唔結婚一句很容易 但背後雙方家長 朋友之間的說話 我地層樓 好多好多
我唔知點承受
...
錯不是你,有咩好怕,講俾任何人知都係佢醜

bertcat123    發表於 16-5-29 07:41

大宅

KMALL特別版勳章

haha_13 發表於 16-5-29 05:32
未結婚都出軌。 難保証結婚會點?

交待比雙方父母就得啦! 其他人理會。

我朋友就是說不忍心我被騙所以同我講
我真的很難過 佢不斷說給他時間證明
但他諗住騙我到最後一刻 開頭仲發誓自己冇小三
咁婚姻誓言還可以信嗎?
我諗 好難再行落去 只是需要很大的勇氣

大宅

如果我係你 我會選擇分手 拍拖6年幾又好10年都好
結婚之後仲有更長既日子 臨到結婚出現有第個我接受唔到 想像唔到結左婚之後要成日疑神疑鬼去check住咁 依加比你發現係因為有人見到 如果冇撞破係咪如佢所講會結婚前就斬纜?如果未玩夠又點解要結婚?你去諗下結婚係因為咩原因同個定義 唔好因為怕交代雙方父母而繼續承受將來既擔驚受怕
樓主加油呀

大宅

KMALL特別版勳章

我好想告訴全世界小三的面目 但一搞大就冇得meng了

男爵府

首先問自己 愛 定吾愛
第二問自己 信 定吾信

珍珠宮

引用:我好想告訴全世界小三的面目+但一搞大就冇

我好想告訴全世界小三的面目 但一搞大就冇得meng了
你仲想有得摱?