二手市場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

首先我好欣賞這裡好多很環保的會員,無私地送出自己多出或用途不大的物品,他們多數都很有交帶很有禮貌,但有少部分人答應了把物件送出後,便渺無音訊,等左佢幾個月都無回覆,其實只要大方講句改變主要喇,唔送咪得囉,不用玩失蹤吧!

大宅

上2個月係度同2個買家買咗jo 印花,一個收到冇事!另一個一直收唔到,問佢又話寄咗有影相但冇影郵票個位,之後佢話仲有印花冇用可以比我 但當然都係冇收到!

啲印花就黎到期 好彩最後都有朋友俾我換到!但明買明賣 唔咳唔好呃人 幾10蚊都係錢

複式洋房

回覆樓主:

騙徒手法陳出不窮,係2手市場見到佢過pampers半賣半送,我信左佢,我問佢俾寄貨單,佢俾了,但我信佢因此已經係wechat付左300蚊,佢都無寄貨黎,到而家已經第2日,所以我打左去gogovan詢問昨天有無book車,佢話無book車資料,代表對方根本在呃我,沒有叫車送貨........所以請大家如果要在2手市場買野,還是在地鐵交收算,否則不要俾錢……

侯爵府

lovingubaby 發表於 19-4-14 14:40
騙徒手法陳出不窮,係2手市場見到佢過pampers半賣半送,我信左佢,我問佢俾寄貨單,佢俾了,但我信佢因此已 ...
我昨天就是跟這個人買尿片,她說今天中午送來,要收$300+$30(運費),我等了成晚都無,要報警嗎?我是網上銀行轉賬的!

大宅

lovingubaby 發表於 19-4-14 14:40
騙徒手法陳出不窮,係2手市場見到佢過pampers半賣半送,我信左佢,我問佢俾寄貨單,佢俾了,但我信佢因此已 ...
呢個Jacq1212係騙子,大家小同1個人呢

伯爵府

減齡達人勳章

有個騙子wingwingwing0_0主動pm我,
我話面交,佢話自己岩岩出院,
叫姐姐同我交收,
仲話可以俾一半,博取我信任,
收到貨再俾尾數!
到我俾咗錢後見到佢仲喺二手市場叫其他人PM佢,
明明同佢講話要晒,佢話自己有三張,
明明同佢講左要左佢嗰三張,
佢仲pm其他人所以覺得好奇怪!
點知真係收唔到正騙子,
而家好嬲唔係錢銀大小嘅問題,
而係覺得佢係一個職業騙子,
因為佢兩個電話號碼都係會響,
但係就即刻飛去留言信箱無人聽!
所以應該專係用嚟呃人錢!
職業騙子!

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22850186

伯爵府

減齡達人勳章

子爵府

回覆 vivian520 的帖子

我都係比WingwingwingO_O騙,佢前日同我講有保兒3張,
又話自己住將軍澳,做完手術唔方便出黎,
我話只要一張,但唔面交要考慮下先,
佢即刻話比住一半先都得,大家要互相信任,結果我轉左錢比佢!
仲話尋日朝一定寄出,會拍片,
今日仲block埋我

禁止訪問

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 MommyPanel勳章

依個人都PM我問我要唔要奶粉卷買一送一,但佢改左名,叫WWinging0_0
大家要小心!!!

大宅

qqyanyan 發表於 19-10-14 15:21

依個人都PM我問我要唔要奶粉卷買一送一,但佢改左名,叫WWinging0_0

Shirshirshirley係同一個

騙子,大家小心TEL-52872113,佢己經俾版主禁止左

大宅

csweva 發表於 19-10-11 10:15

我都係比WingwingwingO_O騙,佢前日同我講有保兒3張,

大宅

vivian520 發表於 19-10-10 09:51

大宅

kaka2017 發表於 19-10-12 22:52

我都係俾呢WingwingwingO_O呃左,佢同我請既野,同你一樣 ...

禁止訪問

大宅

wingwingwing0_0我都比呢個賤格騙子扼呀!
係佢今日又轉過第二個名再扼人Shirshirshirley & WWinging0_0,大家要小心
好賤格阿B奶粉錢都扼

子爵府

回覆 小寶寶媽媽 的帖子

佢電話 96 88_ 25 05, 大家小心此騙子! Name : Yau K* S**

大宅

5285 2895 & 6445 8484都係騙子電話號碼, 要小心

子爵府

小寶寶媽媽 發表於 19-10-15 11:06
5285 2895 & 6445 8484都係騙子電話號碼, 要小心

我相同情況... 大家會唔會報警

伯爵府

減齡達人勳章

JNF 發表於 19-10-15 19:02
我相同情況... 大家會唔會報警

可以報警?
我地個數目咁細,警察會受理嗎?
我有打過去支付寶問可以凍結佢戶口嗎?
支付寶話除非我報咗警警方查先會凍結佢個戶口!

首頁

尾頁

跳至