二手市場

跳至

首頁
45678...90

尾頁

公爵府

我同一個bk媽咪買2頂 五星帽

我問過郵局.今朝已打比我覆左我.冇你所講寄出既郵件.你有冇寄大家心照.除非郵局講大話
1月13日寄.到而家毛都收唔到
你話你有寄.我都冇你符.
仲要用2張A4紙做信封. 妖...
越講越激X氣.
我當跌X左
講完

大宅

原帖由 wingcheng1128 於 09-2-6 13:13 發表
我同一個bk媽咪買2頂 五星帽
$ 78 + 3.7郵費
我問過郵局.今朝已打比我覆左我.冇你所講寄出既郵件.你有冇寄大家心照.除非郵局講大話
1月13日寄.到而家毛都收唔到
你話你有寄.我都冇你符.
仲要用 ...

請問你點樣問郵局? 平郵有得查嗎?

公爵府

原帖由 popui 於 09-2-6 14:02 發表

請問你點樣問郵局? 平郵有得查嗎?

http://app1.hongkongpost.com/SSL/eform/jsp/c.ordinary1.jsp
再填資料.有人會聯絡你

男爵府

好媽媽勳章

贊成!

我都覺得要公佈不負責任賣家的名, 等大家可以提防!

原帖由 五月MaMa 於 09-2-6 13:10 發表
平郵係沒得查架!!

我覺得有問題

1) 應該是那個BK媽咪去郵局問....唔係您!!
2) 就算是寄平郵, 都有寄信人地址!!
3) 郵件寄失一定退回寄件者!!
4) 郵局會在2星期內退回寄件者!!

那個BK媽咪2星期都沒有回覆收回退件,請您就PO ...

公爵府

吾係 有賣牛角扣漁夫褸
Sxxxx

原帖由 Miss-M 於 09-2-6 18:52 發表

Cxxxxx1024????

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

照你咁講,,,伊位媽咪真係有問啦,
有無理由,一年內寄錯2次架,,,我問佢都話有寄過.
請問你有無留低過數紙...如果再有媽咪有d咁既況且
我地一齊報警,,,多d人好做事...thx

[
quote]原帖由 popui 於 09-2-6 01:12 發表
我係2008年大約7月也 同 *簡瞳* 交收。
俾咗 $70 買 片片券,都收唔到。

其實,我都覺得有問題。但是他點都話寄出咗,我還可以點! [/quote]

大宅

原帖由 →芷塋← 於 09-2-1 16:15 發表
w_e_n_5201314 這位BK會員太過份了
早一個星期見到佢出post賣野
唸住幫親佢買野
佢叫我30號前要入錢俾佢仲一定要入全數
我問可以入一半面交再俾個一半佢都話唔可以
但我因為呢幾日有d事忙緊又無時間上BK
所以未得閒1 ...

唔知係咪你唔得閒呢 我叫你30號入數 你話ok 之後我見你未入 已經pm左2次俾你 但你都冇應
即係你唔守信用 我第3次pm你 話你不知所有 絕對一d都唔過份 但pm完你之後 你就好快咁話返我
愀真係唔知個羞字點寫!

大宅

唸住幫親佢買野
所以未得閒1 ...

同埋pm相格唔係一日內囉
我真係唔信你呢個大話精呀 亦唔會賣野給你
咁我係搵人幫我交收 入數前亦有講明話入數後收據紙先面交
你都冇問題 同埋根本就唔係入幾多錢既問題
而係你自己係度發埋d小姐脾氣!

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

真係唔明點解送野比人仲要被人放飛機....
之前2月5日話送出一袋BB男仔衫....呢位媽咪即刻PM我話要...仲話過2月7日下午3-4點會黎我HOME拎...我話我夜晚要出去食飯..佢都知道..
到左尋日成4點都未見...咪CALL佢問...佢話未得要晏D...我都話好...到左5:45分..佢打比我話而家過緊黎(由佢果到過殷我到只需15分鐘)...我叫佢去到樓下打比我..等我話佢知PASSWORD叫佢上黎....結果等等等到6:30PM都未見人..期間我打過成6-7次電話比佢...因為我以為佢唔識上黎..想問下佢晌邊...點知有次佢仲CUT我線唔聽...最後我等到佢7點幾都無聲無氣...結果我D屋企人就晌酒樓等我半個鐘..其實可以話係成村人(15個人)等佢一個...
我覺得你唔想要好閒者..講句OK啦...唔好話係我送出既物品..就算係要佢比錢買..到最尾唔想買都無無問題架...唔好唔聲唔聲咁...真係無交帶....整到我以後都怕左送野出去...仲慘過求佢要咁....
你唔要..好多媽咪PM我想要架....最慶就係要成村人等..我仲要比人話做好心.....激到我C~~~

若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

大宅

同意!同意!
呢d真係低鬧,自己一心做好事,到頭來比人咁樣對返轉頭,真係激氣。
我試過一次交收助行學,見佢問我有無其他coupon,我都有成10張奶粉及尿片等,唸住咪送比埋佢囉。
但佢又遲到,出到嚟又嫌三嫌四,想再平d(我自問我件貨真係非常新淨,又有牌子,又只係幾十元。仲有好多人pm緊我,不過因為應承佢在先)。跟住佢仲好重語氣問我攞果d coupon呢?好似我欠你咁呀!
所以真係咩人都有呀。唔該d人真係要檢討吓,人地係送嘢比你,唔係欠你,唔係逢止要比你,你唔要大把人要架。

原帖由 家家公主 於 09-2-8 09:24 發表
真係唔明點解送野比人仲要被人放飛機....
之前2月5日話送出一袋BB男仔衫....呢位媽咪即刻PM我話要...仲話過2月7日下午3-4點會黎我HOME拎...我話我夜晚要出去食飯..佢都知道..
到左尋日成4點都未見...咪CALL佢問...佢 ...

大宅

唸住幫親佢買野
所以未得閒1 ...

呢個人pm我係度發癲
話埋我屋企人
唔知點解你係度say哂sorry
但pm我時一句都冇
扮可憐? 傅同情?
好心你咁個人 就咪咁細路啦
死肥婆!

大宅

原帖由 ching070707 於 09-2-6 21:44 發表
照你咁講,,,伊位媽咪真係有問啦,
有無理由,一年內寄錯2次架,,,我問佢都話有寄過.
請問你有無留低過數紙...如果再有媽咪有d咁既況且
我地一齊報警,,,多d人好做事...thx

[
quote]原帖由 popui 於 09-2-6 01:12 發表 ...

佢張入數紙,我仲有keep.

大宅

請大家來說個公道,一個不誠實的BK媽媽

以下是大X仔咪咪的話題
最後本週大特賣-Gucci & Burberry Bag & Clothing.

http://www.flickr.com/photos/raykelly200803/
Burberry Bag
90%New, 100%real,
Buy in London, Size: 12" x 9" have original bag attach.
現售HK$300.00 (包括郵費)

Burberry Clothing
90%New, 100% real,
Buy in England.
現售HK$800.00

Gucci Bag
90%New,100%real
Buy in Japan.
Size: 16.5(W) x 10"(H)inch
Dust Bag attach.
現售HK$1,400.00 (on sale.)

如有興趣,請pm我或E-mail to [email protected]

Thank you.

大宅

我等過完年先post上來,費事新年流流同人亙駡
由於交易地方太遠,所以叫FD代交收.
以下是交收後的私人PM:

---24/1 SEND PM 比大x仔咪咪:
22-1-09我找了個朋友同你交易burberry bag,你post說是9成新,但我23-1-09我fd比我看時,真的十分舊,10多個位皮邊位破裂,真的十分嚴重,而且在前面有一大片污點.
真的不能用,要退回比你,請你盡快覆,thanks!!

大宅

同日大x仔咪咪回的PM:

Iam so sorry,因為比你既時間個袋都清潔得好好,係沒有損壞,亦有請你既朋友檢查好先比錢.所以不能退回.如果個個都係咁..之前就唔洗Send咁多detail相比你..都係ok先交收.真係唔好意思.
同埋個袋當然係唔會全新.只售HK$250.00.希望你明白.
-----------------------------------------------------
她說 Send咁多detail相比我,實情我冇問過,亦從未看過此袋的第2張相,只是從大x仔咪咪的相簿內有1張相.

大宅

31-1-2009 SEND回比大X仔咪咪:

你清潔得好好,我會多謝你,但你說明是9成新,但原來是9成舊,根本買返來冇用,難聽D講是掉了都冇人要.我一心以為說得9成新的人,我叫FD CHECK袋看拉鏈位就OK,但估唔到你會將9成舊爛袋一個說成是9成新LO,你真的覺得自己冇問題嗎??
我好希望你能回憶到個袋是爛,我不想貼上懷疑受騙或不愉快事件張貼區.

大宅

同日大X仔咪咪回的pm:
你個朋友都Check 過哂..你番左去兩日先話有問題..要退..2日之後你做過咩我都唔知,咁樣我係唔會接受law.如果你係要post出來我都唔介意.我都可以post哂d對話出來.check左先比錢家啦.我都有同你個朋友講要Check清楚家,同埋我個袋係無爛比你既.唔好冤枉人woo .我同好多BK媽咪都交易過好多次.都係好開心既...唔明d人點解可以講d咁難聽既說話law..

大宅

自從我買了爛袋告知大X仔咪咪後,此人的flickr刪除,由24/1後再冇上bk發表文章.
此人一向活躍<<二手市場>>
----------------------------------------------------
請問有冇bk媽媽曾對此袋有興趣,約出來看過此袋,請出來發表一下看後感覺.請挺身出來說說.
大x仔咪咪的話題:
Burberry Bag
90%New, 100%real,
Buy in London, Size: 12" x 9" have original bag attach.
現售HK$300.00 (包括郵費)

大宅

我這2,3日內會搵fd post相.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 BONNIETO 於 09-2-9 22:38 發表
31-1-2009 SEND回比大X仔咪咪:

你清潔得好好,我會多謝你,但你說明是9成新,但原來是9成舊,根本買返來冇用,難聽D講是掉了都冇人要.我一心以為說得9成新的人,我叫FD CHECK袋看拉鏈位就OK,但估唔到你會將9成舊爛袋一個 ...

講真如果個袋好似妳咁講的話, 妳個FIREND應該會睇到, 佢都無理由會照妳咁講只CHECK袋看拉鏈位有無問題, 連電話都唔打俾妳問問妳是否已知個袋咁琺殘, 除非妳個FIREND同妳有仇先照買啦.....

純粹個人多年交收的經驗...見諒!!!

BonBelle  Agree  發表於 14-3-12 16:51

首頁
45678...90

尾頁

跳至