婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

舊同事結婚,請我去觀禮,請問駛唔駛送禮??????有否提議???????
請指教

伯爵府

好媽媽勳章

CASH HKD300

大宅

回覆 #2 jlam 的文章

但唔係請飲唔去,先要做$300公價人情?????
定係你意思係折現實際d
thanks

大宅

送d小禮物囉...
唔使太貴,可以係d一對對既小公仔...
當係祝佢地2公婆囉...折現就唔係咁好喇...
始終比得多又唔係,比得少又唔係..
送小禮物會好d...

伯爵府

好媽媽勳章

IF 送禮物, 都係相簿, 相架, 小水晶, 杯杯碟碟咁果d, 而且, 可能仲貴過hkd300, 我覺得一張靚d既card, 夾住人情咁實際d lor

別墅

觀禮...我都會選擇做人情,不過通常都有幾個熟朋友夾埋一齊做,每人~200, 買張卡,夾埋係入面就好好睇...另外,行完禮之後, 對新人通常要移師去酒樓, 我會覺得送禮物的話, 主人家要處理運送的問題, 做人情佢地唔使咁麻煩,話唔定即晚就用左...

大宅

我個朋友結婚, 冇擺酒, 但註冊完請d人係酒樓食午飯, 都開左4圍左右. 我都係包500人情俾佢.

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

搵埋其他人,一人夾一百至二百.....

可以買現金禮券,又可以送超市現金禮券......

珊瑚宮

環保接龍勳章

我唔介意人地送平野俾我. 總之係禮物都會好開心.我結婚果日, 我老公個fd北上工作飲唔到我個餐, 佢送了個相架俾我. 係disney的.
我覺得送咩都得, 做新人辦喜事, 都唔會咁計較啦

瑪瑙宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我註冊果日,有條友(唔係我d frd,係姑奶d frd)黎食足兩餐,佢+佢bf淨係帶兩疏蕉,唔緊要..仲要講是講非...

其實我同老公d大學同學黎觀禮,佢地夾錢買左紮花,我都好開心....

大宅

可以送一套有小型茶壺加杯的茶具, 日後佢地用得著...
至於運送方面, 又唔使為佢地粗心, 如果禮物多, 會有人先送返佢地屋企, 如果唔多, 佢地擺完酒都要車返一大埋衫返去, 加多幾份朋友的禮物都唔會有咩大問題的。

珍珠宮

我都會送d相簿或相架之類的禮物, 比較實際, 結婚會映好多相, 實會有用, 如果個朋友無請我飲, 我唔會做人情.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題