婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

翡翠宮

儘量忍,忍唔到就同C6講,佢有時都叫自己話返99

侯爵府

micling 發表於 16-6-14 14:46
敵不動 我不動
敵一動 我就閃
唔係話閃就閃到……我試過老公開ot遲返去食飯,又減少次數,99擋係門口唔俾我走指住我黎罵
我都怕工作壓力大,6299又句句得埋黎,怕有晚返到去忍唔住頂嘴
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

別墅

引用:你唔想老公難做,甘你老公有無保護過你先?

原帖由 ~玉子豆腐~ 於 16-06-14 發表
你唔想老公難做,甘你老公有無保護過你先?我自己覺得99又唔係我貴親如果唔互相尊重使比面佢咩
...

子爵府

引用:Quote:micling+發表於+16-6-14+14:46+敵不

原帖由 Huuu 於 16-06-15 發表
唔係話閃就閃到……我試過老公開ot遲返去食飯,又減少次數,99擋係門口唔俾我走指住我黎罵:igiveu ...
你自頭羅網喎
你老公唔出現 你就唔好一個人去送C

我個人認為
應該先約老公 再一同上門
Ot 可以先去老公公司附近等
去到樓下等 可以先行下街等 茶記等

珍珠宮

ftm 同99住,真系好惨,又冇地位,困獸鬥

複式洋房

涼亭小姐 發表於 16-6-14 13:14
我好多時都好想爆佢.但又唔想老公難做,
我老公好孝順,雖然佢絮只錫大仔
有冇人好似我咁忍到好想爆?

我以前係想爆就爆,點知攪到同老公關係轉差,所以依家唯有忍得就忍..
加上佢成日來探我個B,都怕佢喺阿B面前亂講野⋯雖然得兩歳但都已經明白好多大人講既野

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我脾氣太燥,我99都唔敢惹我,佢知我返我媽坐月佢一見面都再問多次,我話你問幾多次答案都一樣。無同意下來我屋企我門都唔開

男爵府

減齡達人勳章

鳥嘴123 發表於 16-6-14 13:52
其實遲早忍唔到
成世人流流長
總有一日都會爆

無錯,要爆一早爆!!
我就係生完兩個先爆,太遲喇....

利申: 同99 同住

男爵府

回覆樓主:

99只會得寸過尺,我以前都選擇唔出聲,會同c6備案,等c6出聲,但無用,佢真係當正自己大晒。

最衰就喺轉頭係姑9面前扮可憐,講到自己幾咁慘,姑9為了討好個阿媽,不問因由,就打電話剷我老公,我老公火都嚟,咪將事實真相同姑9講返。

自此之後更加憎呢兩母女,老嘅就衰格,自己有問題,仲講到自己幾咁委屈,後生嗰個就無腦,識咁耐,唔知個阿媽同細佬係咩為人。

我哋係衰就唔會同倆老住十幾年,起居飲食全包,連62底衫褲都係我買,自問對自己父母都無做到咁足,所有大小事都係我哋做晒無問題,最弊仲要話我哋衰。

62覆診8年都係我,個女從無問過,一次都無去過,99都係唔會理62一切,恨不得佢快d死,自問我都唔會係一個一百分嘅衰新抱。

所以我已爆過99幾次,恨不得佢搬去個女度住,姑9都唔係白痴,佢阿媽係一個超麻煩的三八,死都話唔會走,既然成日話我哋不孝,你又唔係得一個仔,仲有個女,點解唔同個女住?我直頭當99面前講,你方唔係驚個女知你d衰野咩,係咁車輪數臭佢。

就當我係一個衰新抱,我對得自己天地良心。

想問一下jm們,父母跟仔住係正常,但點解個女(姑9),唔使夾錢供養父母?佢就咩都唔使理,我自己都要供養父母。

有無jm同我一樣情況?

複式洋房

忍到爆左 最後搞到乖仔老公喊 心痛地再忍過

男爵府

曾經嘗試習慣, 同自己講我一定長命過佢地, 忍得就忍, 無謂令c6難做~
最近聽左一個講法, 人係冇可能習慣別人對自己衰的, 除非你有被虐傾向, 我地要做的應該係"收服妖孽"

子爵府

回覆樓主:

我! ftm ,忍左9年,未爆過,試過自己lee埋喊,試過忍吾住同C6呻, C6始終係孝順仔,吾想佢難做唯有繼續忍,真係有苦自己知!

珍珠宮

回覆:為左唔想老公難做忍99既請進

一向都係為左老公,啲99仲以為自己真係老佛爺~

禁止訪問

回覆:為左唔想老公難做忍99既請進

複式洋房

回覆樓主:

新手新抱,唔會爆佢,會黑面,起碼我啊鐘意要佢知,唔係佢點我都肯逆來順受,只會令佢更過份,我本身都唔係俾人恰唔出聲既人

複式洋房

我會唔出聲,返到去同我老公講,叫佢幫我出面。

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

~玉子豆腐~ 發表於 16-6-14 13:52
你唔想老公難做,甘你老公有無保護過你先?我自己覺得99又唔係我貴親如果唔互相尊重使比面佢咩
...

正確!滴血滴唔埋,你專重我,我一定尊重你囉,忍就一定唔會忍,我有乜唔滿意一定出聲,你忍佢即係代表認同佢,怕咗佢。老公係應該講道理,唔係一味愚孝就叫做孝順。
主 賜 平 安

子爵府

miyu13 發表於 16-6-16 17:48
無錯,要爆一早爆!!
我就係生完兩個先爆,太遲喇....

爆左之後點? 仲係同住? 禁米獨自湊仔囉

別墅

我唔係同99住, 初頭都有忍,但自從有左之後,佢就更多意見,宜家已經唔想忍,間中會頂撞佢

首頁

尾頁

跳至