婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

每次佢屋企人去食飯,佢都唔準我老公湊仔,等我可以食飯,就算老公已經食完0野!佢都要我湊仔,由於我個仔好惡湊,一定要帶佢出去行一陣,逛下商店,等到佢地食完晒0野!(真係喳都無 )先叫我老公湊返,等我食?好似今日咁,我個仔鈕計,佢又叫我湊住個仔去兜商店,我老公走出去搵我,佢搵左我好耐,我都未返,(我又冇帶電話),當我一返到哩,我奶奶即刻鬧,講d好難聽說話,意思話你去邊呀!叫我個仔搵你搵到連0野都冇得食,(喂!大老呀!我已經聽你話去兜啦!咁我點知老公會搵我喎!) 最離譜就係,我一返到哩,我都未坐低,佢又話老公未食,叫我再行一陣先,我最後忍唔住同老公呻,佢又傻傻0地咁同奶奶講,我的感覺,竟然之後奶奶同我講對唔住!我都唔知係我定唔好。。。。。。

[ 本文章最後由 juliet 於 08-10-25 00:13 編輯 ]
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

呢d賤99同你講對唔住都係做戲俾你老公睇啫!
做乜你老公見到咁樣都唔出聲幫你呀?你同99一齊住?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

如果每次都係咁,比著我下次唔會去囉,橫掂都冇得食既,以示無聲抗議都好呀:;pppp:
自己响屋企6個面食算數,又唔洗睇佢地班野面色,唔洗受氣

大宅

你99超賤咁都做得出,下次咪鬼去,等佢連個孫都冇得見!!mouth:

大宅

原文章由 晞玥 於 08-10-25 00:51 發表

我唔係同佢一齊住,不過住得好近,總知我住邊,佢都要痴埋哩,因為佢有5個女第六個先係仔(就係我老公)所以佢好錫佢,再加上佢係潮州人,好仲男輕女,因此佢好鍾意我兩個仔,佢有次同我講話我好叻生親都係仔喎,如果係女就仲要再生......真食屎啦!

[ 本文章最後由 juliet 於 08-10-25 01:38 編輯 ]
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

子爵府

BK Milk勳章

唔話之得我阿媽成日講唔好搵老公係潮州人啦mouth:

大宅

原文章由 晞玥 於 08-10-25 00:51 發表

其實佢都已經好幫我啦!佢係親我行開時,鬧左佢亞媽,所以奶奶先至扮晒0野同我講對唔住喳!我奶奶個人好拱心計架!比如老公抱住亞仔耐,佢都心痛,但佢唔會叫我抱返,佢只會話(亞明)我老公個名你抱左咁耐都辛苦啦!下一句唔洗講心照啦!

男爵府

好媽媽勳章

昨晚我99都係啦
我同老公去99家探佢
我地買左野食(晚餐)入去
一去到,我已經即刻開奶比阿仔
老公就幫阿仔換片
99已講幾次話我要我老公換片
猛叫我老公唔好換,去食左野先,
講多幾次後我老公話 : 緊係要換左先啦,我個仔黎架
佢先收聲
到我開完奶我叫老公食野先,等我餵奶
老公就話:唔好啦,你食先啦,凍左唔好食呀
99就話 : 你(佢個仔)食啦,佢(我)餵得啦
我費事老公食凍野而且佢餵我個仔又食得慢D,所以我餵
跟住老公拿拿聲食完就走黎接手餵
99又話 : 轉黎轉去咁鬼麻煩架,一個餵哂唔得咩?攪到我個孫轉黎轉去...
跟住我食野,佢又猛話 : 阿X,你仲未減磅呀?仲食野?
我老公話 :你唔好嘈住哂啦,我個仔掛住聽你嘰嘰吉吉,食得好慢呀
99唔順氣就話: 阿X,你個仔同我D仔比就差得遠喇...我D仔以前唔洗我餵架,自已攞住奶樽食架(都唔知佢講緊幾多歲),換片又識自己叫人換,唔洗好似你咁成日換片架(之前又話佢D仔3個月開始已唔洗著片)
成晚仲有好多引我同老公不滿既說話
我地走左後老公即講:真係唔黎好過黎
唉,都唔明99點解次次都要做D咁既野,攪到佢個仔越黎越唔想見佢
(宜家次次都係要我叫,老公先去探下佢咋)

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原文章由 心滿意足 於 08-10-25 04:39 發表
昨晚我99都係啦
我同老公去99家探佢
老公就幫阿仔換片
講多幾次後我老公話 : 緊係要換左先啦,我個仔 ...

咪重好,吾駛見佢

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 juliet 於 08-10-25 01:37 AM 發表

我唔係同佢一齊住,不過住得好近,總知我住邊,佢都要痴埋哩,因為佢有5個女第六個先係仔(就係我老公)所以佢好錫佢,再加上佢係潮州人,好仲男輕女,因此佢好鍾意我兩個仔,佢有次同我講話我好叻生親都係仔喎,如果係女就仲 ...

既然唔係一齊住咁你就真係咪鬼再去啦~
反正都冇得食,就算有得食都背脊骨落!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我個件. 又係...開頭我大女出世幾個月後. 成日都叫我比水佢飲, 同佢換片...煩到嘔...之後佢一叫我, 我咪點我老公做 ; 比水呀女飲, 同女換片等...佢開頭都話我係佢阿媽麻...我咪應佢. 我老公夠係個女老豆囉...佢冇聲出...之後唔咁再叫我比水個女飲..自己比佢飲..換片都係叫我老公, 唔叫我...除非我自己主動做.

子爵府

你99都好過份哦
佢個仔要食野, 咁你唔洗食呀..
仲有到而家我都唔係好明,

點解D99智以為自己有權"鬧"D新抱
其實大家都好來好去姐..

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

樓主佢咁對你,我係你就唔去食la.
你而家好似d"姐姐"咁主人食完你至可食咁.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原文章由 carly.c 於 08-10-25 10:40 發表
你99都好過份哦
佢個仔要食野, 咁你唔洗食呀..
仲有到而家我都唔係好明,

點解D99智以為自己有權"鬧"D新抱
其實大家都好來好去姐..

因佢地仲停留起..初歸新抱. 落地孩兒, 新抱要教既階段...
真係唔化...我就彩佢都傻..

珍珠宮

回覆 #8 心滿意足 的文章

你99呢D擺明就抵死!
佢再係咁講埋D無謂野+做埋D小動作,只會搞到個仔愈黎愈唔鍾意返去見佢!

伯爵府

佢同你say sorry好啱呀,唔須唔好意思喎,淨系佢個仔系人,新抱就冇亞媽生咩?如果你系佢個女睇佢會唔會咁講.你一於唔好同佢出去食飯幾次,等佢知你唔系好蝦!

珍珠宮

原文章由 juliet 於 08-10-25 00:06 發表
每次佢屋企人去食飯,佢都唔準我老公湊仔,等我可以食飯,就算老公已經食完0野!佢都要我湊仔,由於我個仔好惡湊,一定要帶佢出去行一陣,逛下商店,等到佢地食完晒0野!(真係喳都無 )先叫我老公湊返,等我食?好似今日咁,我個仔鈕 ...

類似的經歷我都試過, 返去食飯, 99要c6同佢地一齊食, 留低我餵bb, 佢地無留野俾我食, 連枱都執埋, 真係好慶, 我同c6投訴, c6話佢地無錯, 係我小器. c6仲竟然走去話俾99知我唔開心, 99話我麻煩, 你99肯同你講對唔住, 真定假都好, 好過冇, 但係你都無得出聲.

珍珠宮

原文章由 心滿意足 於 08-10-25 04:39 發表
昨晚我99都係啦
我同老公去99家探佢
老公就幫阿仔換片
講多幾次後我老公話 : 緊係要換左先啦,我個仔 ...

你就好啦, 你c6好明白事理, 會同自己呀媽講道理, 好鍚老婆, 即係你. 如果我c6係咁就好lu.

伯爵府

樓主,

我覺得係好事黎既, 起碼你奶奶都識講"對唔住"啦. 唔好再谷氣啦.

反而, 我奶奶就好鍾意湊我個b, 佢成日整完d野食之後, 就湊住個b, 叫我食先law, 所以通常我係屋企都係第一個食飯既人

大宅

下次出去兜果陣考慮下兜去附近d餐廳,食飽先返去

原文章由 juliet 於 08-10-25 00:06 發表
每次佢屋企人去食飯,佢都唔準我老公湊仔,等我可以食飯,就算老公已經食完0野!佢都要我湊仔,由於我個仔好惡湊,一定要帶佢出去行一陣,逛下商店,等到佢地食完晒0野!(真係喳都無 )先叫我老公湊返,等我食?好似今日咁,我個仔鈕 ...

首頁

尾頁

跳至