婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

好憎佢成日覺得自己大哂
好憎聽到佢對住我同老公講粗口
好憎聽到佢把聲 好尖 好大聲

子爵府

畀面勳章

呢啲通常好長命

ilovemagao    發表於 16-6-29 15:25
pi0219    發表於 16-6-28 17:14

別墅

jeremylui83 發表於 16-6-27 23:39
呢啲通常好長命

哈哈哈哈

別墅

林小lily 發表於 16-6-28 01:25
哈哈哈哈

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

呢啲通常好長命
仲好好命例如: 後生時候, 唔洗佢點理自己仔女; 每個星期只係煮一餐飯(仲要係依一餐飯大部份都係外賣再加熱而已), 但家人永唔會投訴; 收工/放假就去打麻雀, 仔女有無飯開都唔洗佢擔憂; 老佐朝早飲完茶就打麻雀打足一日; 輸佐麻雀鬧晒全屋人, 無人博佢咀; 仔女老公準時比家用

侯爵府

小肥楊 發表於 16-6-28 16:40
仲好好命例如: 後生時候, 唔洗佢點理自己仔女; 每個星期只係煮一餐飯(仲要係依一餐飯大部份都係外賣再加熱 ...
點會外賣啊!出街食仔同新抱俾。打個哈痴凍一凍就去私家醫院睇專科,仔女新抱包俾晒。甘嘅生活實長命百歲喇,要幫佢埋單捱佢有呢類生活個嗰會短命種d!前排聽mama group講黑杞子貴自己唔捨得食諗住幫c6慳留俾個bb,轉過頭有人show off俾佢睇有人出錢買俾佢。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Huuu 發表於 16-6-28 16:55
點會外賣啊!出街食仔同新抱俾。打個哈痴凍一凍就去私家醫院睇專科,仔女新抱包俾晒。甘嘅生活實長命百歲喇 ...
每星期日果一餐大餐/晚餐係佢表現佢好老婆好媽媽啲重頭戲, 唔會出街食(因為星期一至日早,午,晚三餐佢啲屋企人都係出街自己搞店); 但佢又中意打麻雀喎, 咁唯有朝早飲完茶去街市買定D叉燒, 燒肉, 油雞...., 打完麻雀返來煲個飯煮個菜, 再加埋D燒味, 好豐富架啦
我剛入門啲時候見到真係O晒咀, 依個直情就家不成家啦, 學校宿舍咩?!
當大家有啲身份都係人哋阿媽,人哋老婆啲時候, 我同佢攞埋一齊比較啲時候就會顯得佢好懶惰, 老婆&媽媽啲責任無做好囉; 佢依家好唔中意我架(因為我一定唔會餓親我啲仔女,老公囉; 屋企仲干浄企理);

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

呢啲通常好長命

仲有個D成日強調自己唔擺得幾多年個D, 又係好長命.

水晶宮

一齊住啊?快D搬啦,唔好同佢住

男爵府

仲好好命例如: 後生時候, 唔洗佢點理自己仔女; 每個星期只係煮一餐飯(仲要係依一餐飯大部份都係外賣再加熱 ...
咁似講緊我外婆嘅
完全中哂
仲要係唔駛煮飯後生有工人洗
香港淪陷嗰陣仲日日可以去飲茶
4個仔娶老婆都覺得冇個好
重男輕女到不得了
講嘢又大聲有人講冇佢講
唔揍孫都算
抱都嫌費事
永遠唔會話就下人
出去食飯自己唔食嗰樣就唔比人叫
我地個個都叫佢做太上老君
佢都係早幾年先至過身咋
九十幾呀
佢一走咗我地個個都鬆一口氣呀~

男爵府

回覆樓主:

我99又係打麻雀大過天,理得屋企死活,話知你無飯開。

c6嘅童年,就係個阿媽一輸麻雀,返到屋企就用木方打,一係用手扯起頭髮,成個人凌空狂打,所以我超級憎我99。

狗屎垃圾都話個女好(c6家姐 - 得兩姐弟),我哋同6299住,62走了三年。

99話我哋唔敬老,佢成日喺姑9面前扮慘,你講到個女咁好,佢無仔女,老公多數唔係香港,又唔出聲話接你過去住,留喺度比我哋虐待。

99個樣一睇就知係八婆,搬弄是非,無中生有,兩母女一模一樣衰格,自私,只顧自己,貪心。

姑9生日,我哋要請食飯,送手機,我係外人,唔預佢會同我慶祝。

c6生日,飯無得食,利是仔都無個,淨係送左印有 “happy birthday" 幾蚊一對爛鬼韓國襪。

頂,得一個細佬,枉你仲話開鋪頭做老闆,正一超級乞兒,抵你一世無發達。

侯爵府

好媽媽勳章

rainrain412 發表於 16-6-27 20:55
好憎佢成日覺得自己大哂
好憎聽到佢對住我同老公講粗口
好憎聽到佢把聲 好尖 好大聲

其實只要一家一主,99所有以上行為都吾關自己事!
99鐘意係佢自己屋企大聲講野又好,講粗口又好,吾煮飯又好,甚至食煙,都係佢既自由,吾關自己(新抱)事!

珍珠宮

回覆:好憎我99

講是非鬧人大大聲,好命,成日話自己擺唔耐。。。(尼啲人通常都長命百歲)
唉~我99完全中晒上面啲POINT!
唔知點解,我都係一直覺得,有尼啲條件嘅人會長命啲~所以我成日覺得我99會好長命,不過佢身邊,無個好遭遇,除非搬開住。。。
有時我都會擔心,佢咁好精力,遲早唔夠佢玩,俾佢玩死我地!

小肥楊    發表於 16-6-29 12:54

別墅

做個靚太 發表於 16-6-29 05:49
講是非鬧人大大聲,好命,成日話自己擺唔耐。。。(尼啲人通常都長命百歲)
唉~我99完全中晒上面啲POINT! ...

我99咪就係成日話自己好想死,我肯定長命過我同c6
超無禮貎 唔聽人講但迫人聽佢講
我地買咩樓 買咩傢具都要管

民房

你講既上述特徵真系長命啲

公爵府

有時我都會擔心,佢咁好精力,遲早唔夠佢玩,俾佢玩死我地!
只要C6不俾99入門口....99想點玩都系一隻巴掌拍不響的呀....

男爵府

唉~我99完全中晒上面啲POINT! ...

梗係長命百歲啦呢類人:

好命=無野煩
大大聲講人是非、想點就點=隨心所欲,心境愉快
身邊個個就佢=0煩惱

有咩辦法唔長命先?

所以要長命可能最重要係心情靚、無野煩

Huuu    發表於 16-6-29 16:05

洋房

已刪除用户

侯爵府

唉~我99完全中晒上面啲POINT! ...計落條數佢十幾歲生仔結婚,妳同佢只差十幾年。
佢個仔就算完成大學都係廿三年就出身,佢捱廿三年 要妳陪同個仔還債六十年到佢九旬,個時妳都七十歲了。

好似我99甘,去澳門旅行捱夜玩一個作感冒眼上虛火發炎,又發皮氣話個新抱唔照顧佢,又閙仔女唔請假陪佢睇感冒。睇完私家診所食左一日藥又話感冒冇晒,隻眼皮膚痕又扭計發皮氣又整到話要去急症室,去到政府醫生無呵呵護備至又話d藥冇效,唔開心 擺唔耐!又要睇私家醫院專科部,就甘六千元。現在又話要買補品。我哋還捱到金精火眼去孝順佢。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

首頁

尾頁

跳至