母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我b一開始就啜得好好,但係我奶量唔夠,又嚴我出得慢(慣左樽餵),所以佢係我度食好猛憎,會爆喊… 咁我一放完產假就完全無埋身喇,做泵媽到依家呀b六個月,但依家帶b一齊出街好唔方便,一係有臨出街前準備定一餐新鮮人奶帶出街,一係帶奶粉出街沖,好麻煩 又去唔到遠,明明自己都谷,bb又餓,但又做唔到親餵,成日出街都要趕頭趕命返屋企… 所以依家有啲想訓練返佢埋身,出街時可以方便啲

大宅

回覆樓主:

補充:我假日先同bb同住的

子爵府

2018復活節勳章

Bb大個啲無初生果時咁心急食奶,你試吓擠少少奶嚮乳頭再放佢嘴邊睇吓佢肯唔肯啜,我仔細個都係啜奶樽唔埋身,大個啲開始厭奶,鐘意小食多餐就反而prefer埋身多啲

大宅

我試過兩次, 一次餓, 爆喊都唔啜, 一次未餓, 當我同佢玩(笑晒), 一樣唔啜, 果下好灰 ...

男爵府

回覆:六個月B有無方法練返埋身

趁bb 半夢半醒時捉佢埋身最易成功

我係到7個幾月先訓練佢全埋,之前係全泵, 加固後奶量壓力少左,就慢慢開始早晚埋身, 中午泵。

大宅

長琦良美 發表於 16-7-8 21:11

我係到7個幾月先訓練佢全埋,之前係全泵, 加固後奶量壓力少左,就慢慢 ...

thanks

複式洋房

我女就6個月
阿女細個埋身唔叻,所以我做左全泵媽
呢排同佢練習返埋身
但阿女唔so我 好傷心(emoji)(emoji)(emoji)
等我試下下次等佢半訓半醒時得唔得先(emoji)

大宅

我囡都唔so我 ...
尋日佢訓緊, 但夠鐘食奶, 我試擠少少奶响乳頭再放佢嘴邊, 佢醒醒地轉身 舉手拍左我一野 繼續訓, 佢就比我滴到成面奶

大宅

引用:趁bb 半夢半醒時捉佢埋身最易成功我係到7個

原帖由 長琦良美 於 16-07-08 發表

我係到7個幾月先訓練佢全埋,之前係全泵, 加固後奶量壓力少左,就慢慢 ...
點訓練佢埋身?我仔本來樽又食埋身又得,但番工樽餵多左,佢依家唔再埋身,只係爆喊,好傷心。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊