自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

洋房

上年9月喺實惠買左張$8000真皮梳化,但唔夠3個月d皮裂開。我發現張梳化D皮根本唔係真皮,同實惠投訴攪左2個月都唔肯退錢退貨. 我已經投訴去消委會,海關,生果報但全部都無結果。 消委會只係做調解角色,無權檢控實惠同幫我追討。 海關就話要用1-4個月時間去查,就算証實實惠賣假野都係罰實惠錢,唔會幫到我退錢。 生果報應該覺得我個case唔夠爆所以唔幫我,報料二星期都無人聯絡我。
究竟我仲可以點做先退得返錢?張梳化而家已經好爛,攪左咁耐精神壓力好大。有無過來人可以教下我點做。

侯爵府

睇唔到張相

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

有無相?

侯爵府

睇唔到相

洋房

拉唔到相入個post。

男爵府

樓主可以去實惠網度搵出黎比大家睇
http://hongkong.pricerite.com.hk ... enuine-leather-sofa

不過講真,上網都聽唔少人講,買梳化講彩數,有人買茲XX都可以幾個月貨仔,但有D真係用到十幾年

男爵府

contigger 發表於 16-7-8 10:48
上年9月喺實惠買左張$8000真皮梳化,但唔夠3個月d皮裂開。我發現張梳化D皮根本唔係真皮,同實惠投訴攪左2 ...

呢間嘢差到痺,我之前買咗張(成5千蚊),用咗無耐係咁甩皮,仲入一片一片細細片咁,但未至於爆皮咁嚴重。

wcpcelia    發表於 16-7-8 15:58

水晶宮

差成咁架!!!!
你要出D力,成日打電話上去投訴,一層一層咁搵佢D上級來回應.
有需要時,搵D識講粗口既朋友幫你打電話去投訴,咁樣,CS就會轉交上級處理,仲要用電郵轟炸佢地.
不斷向佢地施加壓力!

禁止訪問

珍珠宮

嘩,真係好爛,我舊年都買左張4k樓下牛皮,送第一次時有defect,第2次先收貨,最近發現梳化頂線口有啲wear,希望頂到3年啦(上張cheap cheap ikea都頂到4年)…

禁止訪問

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

contigger 發表於 16-7-8 10:48
上年9月喺實惠買左張$8000真皮梳化,但唔夠3個月d皮裂開。我發現張梳化D皮根本唔係真皮,同實惠投訴攪左2 ...
咁化學既…我6年前響德爾斯買左張面層係真皮既梳化,今年年頭先爆皮…仲要唔係坐果度,係落少少既接駁位

水晶宮

洗米華 發表於 16-7-8 12:29
公司政策,CS 無錯的,人地打份工,仲要粗口對待人。我都想知有乜公司,買佐樣野幾個月,可以退錢 ...
佢地話伙真皮,但事實唔係真皮呀,咁即係厄人啦.咁都無得投訴? 8000元買張3個月就爆皮的假皮梳化,你都接受?好多野都有保養架啦,皮梳化都會有,睇下你去邊間買,有D,有十年保養添呀.
我唔係要用粗口鬧CS,係要逼佢將事件交上級,因為下級的CS只可以loop公司政策,幫唔到手架.

洋房

方方媽媽 發表於 16-7-8 12:22
差成咁架!!!!
你要出D力,成日打電話上去投訴,一層一層咁搵佢D上級來回應.
有需要時,搵D識講粗口既朋 ...
我已經同CS經理投訴左,佢話可以加$600換皮。換黎無意思,根本唔係真皮。實惠已經被投訴慣,消委會都收過唔少呢D CASE。 最慘搵埋生果報都幫唔到我。仲有咩方法?真係好無助。 係咪應該搵多幾間紙媒投訴?定要去小額錢債追討?

禁止訪問

BK Milk勳章

回覆:實惠真皮梳化唔夠3個月就爛(己投訴消委會,海關,生果報)

水晶宮

contigger 發表於 16-7-8 12:37
我已經同CS經理投訴左,佢話可以加$600換皮。換黎無意思,根本唔係真皮。實惠已經被投訴慣,消委會都收過 ...
如果唔係真皮,咁即係標籤/商品說明與真實不同,你咪應該向海關投訴?

琥珀宮

侯爵府

回覆樓主:

真皮喺咪有啲臭皮的味

侯爵府

洋房

方方媽媽 發表於 16-7-8 12:46
如果唔係真皮,咁即係標籤/商品說明與真實不同,你咪應該向海關投訴?
如題已向海關投訴立案,海關話要1-4個月先有調查結果。已過了二個月都未有消息,唔期望海關幫到我。就算海關作出檢控,都不會幫我退到錢。 救各位提議其他辦法。

首頁
12345...6

尾頁

跳至