自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

見到隔籬有個POST,諗起我以前有個同學有口氣,不過我地身邊啲同學一直都冇出聲,怕令到當事人尷尬,係後來佢自己主動講話屋企人同佢講佢有口氣,帶佢去睇中醫調理腸胃。
可以分享吓嗎?我有時都怕自己有味不自知

珍珠宮

回覆:認真問,其實有口氣的人,知唔知自己個口有陣味?

自己唔知咖,我都係成日比c6話有屎味,因為確實我腸胃真係好差

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

親親小孩子 發表於 16-7-20 16:28
見到隔籬有個POST,諗起我以前有個同學有口氣,不過我地身邊啲同學一直都冇出聲,怕令到當事人尷尬,係後來 ...

我覺得唔知

子爵府

俾人話先知囉

子爵府

口氣應該就自己唔知
不過同對方講野見對方反應會估到囉

I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

子爵府

me-ism 發表於 16-7-20 16:41
口氣應該就自己唔知
不過同對方講野見對方反應會估到囉

琥珀宮

回覆樓主:

唔知

水晶宮

應該知知地

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

口氣自己真係唔知,
我都從人地反應中估到自己有口氣,
我好易有口氣,又係腸胃差

大宅

唔知。
我覺得自己有口氣時,c6話無味。
我覺得無口氣時,c6 話我有味,叫我飲水漱下口

侯爵府

我估唔知!

子爵府

BREADWING 發表於 16-7-20 16:37
自己唔知咖,我都係成日比c6話有屎味,因為確實我腸胃真係好差

你c6形容到咁㗎
不過我覺得你飲多d水會好d ga
I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

子爵府

自己應該唔知
好熟嘅人我會出聲話比佢知,例如c6,屋企人

伯爵府

應該唔知吧...

話時話... 我有時聞到人地D口氣... 最令人深刻係... 聞到尿片果陣味... 最恐怖係超強既煙+酒味... 就算同對方保持距離都差D臭暈...
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

BREADWING 發表於 16-7-20 16:37
屎味妳C9咁形容......
我個同學佢食得好清淡,多菜少肉都長年有口氣

伯爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

lam隻手十秒聞下有冇味認真的

子爵府

a__lien 發表於 16-7-20 16:49
唔知。
我覺得自己有口氣時,c6話無味。
我覺得無口氣時,c6 話我有味,叫我飲水漱下口
我有時都驚自己有,例如好耐冇開口講嘢,又或者係朝早起身,有時瞓瞓吓轉身醒一醒,我會掰大個口透大氣,等自己感覺良好啲,morning kiss c6都冇咁易臭親佢

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

用有咁香得咁香既沐浴露+洗頭水沖涼洗頭,全程合埋個口
沖起碼15mins,香噴噴咁走出黎時,用手遮口鼻,一野"霞"啖口氣出黎,再用鼻大力一索,就知自己個口咩味

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

不知道

子爵府

rainnn 發表於 16-7-20 16:56
lam隻手十秒聞下有冇味認真的
唔知點解,我笑咗
我聽朝起身試吓先

首頁

尾頁

跳至