跳至

首頁

尾頁

大宅

我小朋友而家就來14個月大,報左迦南,啟思都係藍田,但係都未收到信面試,唔知有冇小朋友同我一樣呢?上來傾下,或者邊個小朋友已取錄同埋係邊間..

大宅

sorry,應該係2009/2010入讀N1

民房

are you referring pre-nursey? my son is 20 months old now and he can enroll to 2009-10 pre-nursey at CREATIVE too. he did the interview on 10/26 and i am waiting reply from the school.

大宅

係呀!我係報2歲班.
啟思我係好遲交form好似係10月20日.

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

hi!我囡囡2月入讀九龍灣德福幼稚園n1國際班,我住油塘

大宅

回覆 #1 saiwai 的文章

saiwai:
請問面試問左d咩?多唔多小朋友報讀,我都想試下你果間,口碑o.k.嗎 ?

大宅

我BB都係快14個月, 你係咪都係0709媽媽 ? 我住藍田, 你呢 ?
啟思上兩個星期已經interview 了, 但我BB一d 都唔睬個老師, 無辦法 ! 個老師同我地講, BB要足兩歲才可以上學, 所以, 就算收, 都係09年10月至可以開學..... 我諗多數都唔收......

原文章由 aleelee 於 08-11-1 21:49 發表
我小朋友而家就來14個月大,報左迦南,啟思都係藍田,但係都未收到信面試,唔知有冇小朋友同我一樣呢?上來傾下,或者邊個小朋友已取錄同埋係邊間..

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 aleelee 於 08-11-3 23:49 發表
saiwai:
請問面試問左d咩?多唔多小朋友報讀,我都想試下你果間,口碑o.k.嗎 ?

hi!aleelee
德福幼稚園係朋友介紹的,我朋友囡囡報讀國際班in1,我見幾好佢囡囡識講國語及英文,之後考入根德園,佢媽媽同我講比起迦南這些唔係每日有外藉老師教好,所以佢細囡09年同我囡囡都一同做插班生,因我地兩個係大囡所以打算讀年半之後出去再考幼稚園,除每天有外藉老師之外今年讀n班亦好爆收生收到滿哂,其實我今年1月囡囡未足1歲我巳經帶囡囡去in,都係之後先知噤多人報,另外有位bk媽咪同我講佢個囡囡都係讀in1之後入讀st.cat佢都話九龍區以n班e間質數幾好,好多讀完n班之後都係會出去考一些有名氣的幼稚園而老師都係這樣說,只不過學校名氣不夠,所以我住油塘都幫囡囡報讀e間,而面試係比一些積木玩具等小朋有玩,希望幫到你啦!

[ 本文章最後由 saiwai 於 08-11-5 00:25 編輯 ]

大宅

choimk:
hi,係呀0709,你仲有報邊間 ?交流下.

saiwai:
多謝你回覆,我都係住油塘,唔知有冇同你擦身而過呢? hahaee....

大宅

Hi aleelee,

啟思收咗我BB讀下午班 ! 真係估唔到......
我仲報左九龍城靈糧, 因為本來想BB讀全日制, 不過要waiting, 諗諗下又覺得BB太細個, 都係近近地返下學算......

大宅

choimk:

恭喜你 !咁就可以放心d喇 !
我地連面試都未知有冇 ?希望我都成功啦 !

複式洋房

Choimk,

啓思都收o左我囡囡讀n1下午班, 唔知會唔會做同班同學呢?

原文章由 Choimk 於 08-11-8 23:40 發表
Hi aleelee,

啟思收咗我BB讀下午班 ! 真係估唔到......
我仲報左九龍城靈糧, 因為本來想BB讀全日制, 不過要waiting, 諗諗下又覺得BB太細個, 都係近近地返下學算...... ...

大宅

Hi os883,
我都應該會俾BB讀啟思, 因為近屋企 :)
你呢 ?

aleelee,
咁你仲有無報第2間 ?

複式洋房

Choimk,
應該都會o勒, 依家只有麗港城迦南會考慮

大宅

回覆 #2 Choimk 的文章

Choimk:
啟思在22號面試,好緊張,
可唔可以講下你地面試問左d咩?等我有d準備,謝謝!
叻外報左麗港城迦南,未有通知面試 .

民房

我都係啟思11月22日見我11:00am見,你幾點???

民房

我都係啟思11月22日見我11:00am見,你幾點???

大宅

回覆 #1 miu1218 的文章

miu1218:
hi!我見10點.

大宅

0下, 啟思個老師同我BB講野, 俾玩具佢, 我BB 都唔睬個老師, 只係望下, 就唔理佢, 咁個老師就問下佢屋企係點, 會識咩, 但當場係一D都做唔返出來的, 我都唔知點解會收佢 ??

原文章由 aleelee 於 08-11-13 11:25 發表
Choimk:
啟思在22號面試,好緊張,
可唔可以講下你地面試問左d咩?等我有d準備,謝謝!
叻外報左麗港城迦南,未有通知面試 .

民房

今日收咗信,讀下午班....我仲以為佢入唔到....唔知佢收幾多人,幾多人去見呢??

首頁

尾頁

跳至