跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我都15/16緊呀!! 保易就下午班, 梁李就上午班, 但保易近我屋企...唉!! 好難揀呀~~~

別墅

未知保易收之前,已交了保蔡留位費

大宅

原文章由 nlyl99 於 08-11-6 00:21 發表
如果單以數十分鐘interview 的時間,用這個準則來定編制上下午班,有點不公平

jhoyyhk,請問你是否住在同一屋簷下??即這間校附近,我孖寶是一仔一女,今個星期六去(siu lun) st.peter面見,知道實很多人,只是試一試,並不是首選,你又 ...

我地係住我好近保易架, 所以之前好想入呢間, 但係下午班就真係唔考慮喇!! 而家我對囡會讀保蔡上午班.
:wave: :wave: :wave: :wave: ~~Jamie * Katie~~

複式洋房

易桂芳同佳寶都收左我個女讀上午班, 請問邊間好d

大宅

佳寶 都唔錯嫁~ 都有mami話幾好~
甘你住近邊先 ??

複式洋房

我住近置樂, 所以佳寶係比較近d

別墅

請問保蔡有沒有外籍老師,程度是不是同保易一樣,入莊啟程璣機會大不大?唔該!

洋房

回覆 #13 jhoyyhk 的文章

我都係呀 , 我今年6月至搬屋 , 搬去大興花園住 , 因為見隔離就有間保良局易桂芳 , 我個仔下年3歲要讀書都近D返學呀嘛 , 點知都係收我個仔讀下午班 , 原來住得近都未必收 , 早知就唔好浪費我D時間去交表同會見啦 .

別墅

why 咁多小朋友收之下午班,保易已用甚麽來定收生準則,其實是不是下午班程度差的,

別墅

更係易好過佳寶

別墅

覆jhyyohk你同我一樣都是易(下午)保蔡(上午),但我剛剛問人保易好過保蔡,都唔知點選,唉!頭痛

複式洋房

我打去問過, 09年係上午兩班k1, 下午就有3班呀! 所以上午班得56個位, 有成300個小朋友爭...唉! 我打去問時, 亞書記姐姐仲有d串串地話收到做正取生都好好喇wor...

原文章由 snakeman 於 08-11-7 14:29 發表
why 咁多小朋友收之下午班,保易已用甚麽來定收生準則,其實是不是下午班程度差的,

男爵府

原文章由 小小公主 於 08-11-7 14:46 發表
我打去問過, 09年係上午兩班k1, 下午就有3班呀! 所以上午班得56個位, 有成300個小朋友爭...唉! 我打去問時, 亞書記姐姐仲有d串串地話收到做正取生都好好喇wor...

...

我真係覺得保易 d staff 唔係咁nice. 我interview 個日早15mins 去.. 我覺得係basic... 咁我以為d 人入哂去 米按鈴. 點知個老師問咩事 我話來in. 佢話幾點 我話 xx 30 佢話 而家幾點呀?仲有 15mins 喎.. 即close 門...

我同我hubby o 姐啦, 你又冇貼notice 咁人地早來係正 常(有人真係 遲30分鐘先來囉) 我係waitlist 都唔諗入呢間了

首頁

尾頁

跳至