懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

我第二胎37w同臨催生前(40w)一日去私家照都面向天,醫生又係話會難生。
37w聽完拿拿臨上網問人,啲人話轉多啲身,同yoga有機會拎返阿b入去。我努力做。
去到39w6d,阿b仲唔肯出黎,咁就去私家照多次。點知...阿女仲係面向天不特止,仲要臍帶纏頸兩圈...!我極度懷疑係因為我太刻意轉黎轉去,搞到bb纏頸...

到生過時,因為我係催生,痛四個幾鐘就生左,唔覺真係好痛好痛。比起第一胎無咁痛,我第一胎係面向側面。

所以唔好擔心

大宅

joecheung1202 發表於 16-10-1 23:22
回覆 keikeilok 的帖子

點解要開刀?應該面向天?

唔應該面向天架,聽我老公講番我開到5,6度唔知點解縮番去3,4度,過左陣就話同我開刀
我果時淨係知我痛到癲,吸笑氣冇停過
姑娘叫我唔痛就唔好吸但我未停過痛,推緊我去手術室果時又冇笑氣,痛到大嗌又叫我唔好嗌喎,但超痛冇可能唔嗌(emoji)

大宅

joecheung1202 發表於 16-10-1 23:22

點解要開刀?應該面向天?

唔應該面向天架,聽我老公講番我開到5,6度唔知點解縮番去3,4度,過左陣就話同我開刀
我果時淨係知我痛到癲,吸笑氣冇停過
姑娘叫我唔痛就唔好吸但我未停過痛,推緊我去手術室果時又冇笑氣,痛到大嗌又叫我唔好嗌喎,但超痛冇可能唔嗌(emoji)

複式洋房

回覆 karllambb 的帖子

嗯嗯,多謝你:)

十月中就預產期喇,既興奮又擔優

複式洋房

嚇?宮頸開左都會收返?聽到好令人沮喪!我八年前第一胎係開刀生,所以醫生話唔可以催生(子宮會爆)!
所以我唔想食全餐啊:(
十月中就預產期喇,既興奮又擔優

首頁

尾頁

跳至