夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

你老公會做d咩引你發笑?

1 .我老公成日都會特登放屁放得好大聲, 然之後就會即刻望 住我起度笑 :lol:

2. 我老公都幾肥, 成日扭屎忽花俾我睇, 自己扭完之後一定要我比少少反應佢, 例如 :

翡翠宮

Re: 你老公會做d咩引你發笑?

我honey都係好肥,佢最鍾意整d自以為好趣怪的樣引我笑,又好鍾意"節"我條腰,因為我勁怕"節",佢每次"節"我,我都一定會笑到跪低係地~~~
而我就最鍾意睇佢張身份證,因為佢身份證張相實在係影得太搞笑喇,真係百睇不厭,睇一百都會笑足一百次 :mrgreen:

大宅

我honey次次"e"起排牙扮鬼臉果時會最好笑 !!!!!
張諾瑤 Yoyo 7/11~3.72 kg, 8/11~4.40 kg, 9/12~5.5 kg, 10/15~6.05 kg, 11/15~6.85kg, 1/12~7.8kg, 2/21~8.31kg, 7/16~9.2kg
張灝 Isaac 6/13~3.67kg, 7/16~4.74kg, 8/17~6.44kg, 10/24~8.34kg, 1/3~9.3kg, 7/17~11kg

男爵府

扮基佬d動作('拿'型)~偕因佢長頭髮我又成日話佢似女人~
不過我覺得佢成日嚇我多過引我笑~~~

[size=x-small]囡囡 出世~重

子爵府

我老公一係份傻佬,,,(分明係傻佬嚟!)
例如:同我行行吓街無啦啦發癲咁fing開我隻手話:'我無病!我唔駛食葯!我唔駛睇醫生!'...再唔係我响街見到件衫幾靚但賣$127,我同老公講,我老公就會話:'車!~~~廟街都有啦(我竟然信,好驚咁問佢:係咩賣幾多錢 )!賣十二個七之嘛($12.7)~~~!!! ':evil: 豈有此理!!!咁玩老婆!!!

再唔係就玩我,係咁好似當我細路女咁玩到我陀陀擰!
例如:有次我難得同佢影卡片相(都幾年前咯...),我覺得影得好靚,係咁攞住張相嚟睇,我老公就猛咁同我講:'笑出嚟啦!唔發洩出嚟會唔開心架吓!!!嚟啦!笑得大聲啲啦吓...哈哈!(下刪數十句,足足行咗成條街佢都猛咁講,又唔俾我開聲講嘢噃...)'笑到我肚痛!!!
有時我煮啲餸唔啱佢口味(例如我落咗好多指天椒或者我煮苦瓜...),佢一路食一路同我講:"老婆...唔緊要架吓!你唔駛理我架喇,你就番自己啦...(嘟一嘟咀,擰一擰頭)唔緊要架!我唔食都得架,我食白飯囉..唔緊要架吓..."...^^又係唔俾我講嘢,佢自己係咁講...

仲有,佢呢排學識响我留言信箱度留言(=.=真係...都唔係現代人嚟...),成日趁我聽唔到電話,電話飛咗去留言信箱,佢就專登留啲好搞笑既留言俾我...

(扮鬼聲...)"老婆...老婆老婆婆...(扮迴音)...收工喇...呀...老婆...係老公呀...快~啲啲啲...打番電話俾我..我...我.....快啲..快啲打番嚟嚟嚟...老公掛住...老婆...快.快..快...啲打俾我我我...老婆..婆..." :mrgreen: 收工聽埋啲咁既留言,笑到我見牙唔見眼!!!佢咁留言法,我都唔捨得唔打番電話俾佢啦!

再唔係成日扮亞伯,郁啲吓又話噚晚瞓覺凍親條頸;再唔係就扮小朋友要我氹(老婆!我要買公仔書!有玩具送!);再唔係就扮金魚佬...(老婆...嘻嘻...嚟啦...我又唔係猩猩王...)...最好笑有幾次佢趁我瞓覺時响度扮'嚴蛇'咁爬上床,我驚到一腳young佢落床...笑到我肚到痛埋!!!
仲有好多笑料!數之不盡!!!講住咁多先!!!

子爵府

啱啱記得又有一次我老公發傻既經历...果陣我就 , 但依家諗番起又覺得好好笑~~!!! :mrgreen: 有次同佢行完街番嚟,當出咗地鐵啱啱行出車門時...(記住,太子站週日係好多人架吓)佢就嚟料:"(一嘢從後cool住我條頸,然後大聲喝)哼!你都食得禾米多喇!" ?-( 搞到成個月台同車裡面啲乘客向住我地望埋嚟!好瘀!跟住我老公仲要同我咬哂耳仔咁話:"你睇吓啲人幾八!" 心諗:係我都會咁望住你啦!!! ?-( ?-( ?-(

大宅

Make his funny face and calls me 'fatty'!! :lol:

大宅

bandband ,

你老公好精彩

複式洋房

唱D好難聽的歌
囝囝文軒2004年5月21日 在瑪嘉烈醫院出世 重3.46公斤

子爵府

基本上我老公同都我好曳,咩都玩一餐,一有機會就玩/講笑引對方笑,不過我都係唔夠我老公嚟...佢求其講佢同班朋友既笑料,都笑足我咁多年...總之係好易引到我笑啦!
garytai 寫道:
bandband ,

你老公好精彩

別墅

我老公一look木, 都唔是多時引我笑.

大宅

ellenclive 寫道:
我老公一look木, 都唔是多時引我笑.
我老公都係咁.

男爵府

咪又係"chik" 口 "chik" 鼻...冇d新意....不過次次都好好笑!

侯爵府

有次我已上床預備瞓, 而我老公係塊鏡前攪左好耐, 我而為佢 "即"暗瘏, 然後佢若無其事擰左頭上床, 忽然我發現佢將"唐"眉畫到好似 "立"筆小生咁, 笑死我!

bandband,
你老公好攪笑! *0^

民房

他會跳舞、扮鬼臉

子爵府

由 sunshine0613 於 2004-08-26 09:46:20

bandband,
你老公好攪笑! *0^

洋房

bandband,
我一路睇妳篇文,一路笑呀,我好中意妳老公呀!
好羨慕你地咁開心!!!

子爵府

唔好讚佢咁多呀...佢好囂張架! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 不過我同我老公由識到依家都係咁, 因為大家都希望對方開心嘛!
mahobb 寫道:
bandband,
我一路睇妳篇文,一路笑呀,我好中意妳老公呀!
好羨慕你地咁開心!!!

複式洋房

bandband,你老公真係好..................好得抵死好盞鬼, 又係好抵你錫呀
哥哥係04年2月13日出世, 祈姐係06年8月29日出世, 殷妹妹就係08年1月4日出埋黎喇! 一家5口樂也融融![url=http://www.babyhome.com.tw/bb/14331]快d入黎<舜祈殷 's love channel> 探下我啦!

子爵府

唔好成日讚我老公啦!^^不如大家都講吓老公點引你地笑~!
irischan927 寫道:
bandband,你老公真係好..................好得抵死好盞鬼, 又係好抵你錫呀

首頁

尾頁

跳至