美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Me大家姐 發表於 16-10-15 18:14
梗係唔同啦,自己做就算識按摩面都好,好難按岩穴位,同埋自己按面時往下按、拉,塊面會較容易鬆馳,而美 ...

美容師
其實年紀有返咁上下既皮膚需要幾耐做1次面?
我已經由3周改為兩次1次 我問我美容師洗吾洗周周黎 佢就話夠既 我自己就覺得好似1星期1次加強一點

大宅

心心 發表於 16-10-15 23:43
美容師
其實年紀有返咁上下既皮膚需要幾耐做1次面?
我已經由3周改為兩次1次 我問我美容師洗吾洗周周黎 佢 ...

甘就要睇下你系邊種膚質、做邊種類型facial啦,如果淨系保濕的話一個星期2-3次都0k

子爵府

心心 發表於 16-10-14 19:59
坑口

PM please, thank you!

水晶宮

回覆樓主:

家做facial 同出去做機深層清潔和laser嫩膚打斑嘅效果一定冇可能有得比。

子爵府

我做開果間唔HARD SELL,銅鑼灣區,唔開名喇

同家用FACIAL真係相差好遠

大宅

我有出去做facial...自己都有係home勤力fu mask..
分別就一定大..出去做機..做完都睇到效果..話晒佢地d機都唔平.
自己係home都會買家用既美容機做...但我只會係當一般保養.
要雙管齊下..再加有效既護膚品....先keep得好d.

當然你話基本既導出導入係可以係home做...但首先係你會唔會捨得買支500-2000既精華素...唔慳咁..用好多來導入先?同埋就算家用rf機同美容院既效果都分別好大.....而且rf機做得多皮膚仲可能會下垂......

雖然做facial係要洗錢..但每月都係有限錢..有d錢慳左....到頭來想補救時..仲要洗更多...

複式洋房

lazywife 發表於 16-10-15 08:17
完全唔同。。。

我用既護膚品唔平。。都有LP/LM 呢D 級數..但都係唔會及做一次深層既facial效果。。但兩者 ...
可唔可以PM邊間做機好

禁止訪問

珍珠宮

24號師奶 發表於 16-10-2 23:14
我從未去過美容院,因為實在好驚被人呃tum然後簽左唔知幾錢單,但我想問咁多位有去開美容院嘅jm3,如果我勤 ...

以你所列條件,係咪唔太需要做機?因為美容院d機絕不可同家用機比較!黑店除外⋯
如果一般簡單護理,美容院唔太貴咋,我覺得可以2邊平衡啦,一個月去美容院兩三次,又買吓d合適skin care⋯
舉個例,同一個人,喺不同天氣,身體狀態下,用嘅野又唔同,你自己未最了解膚質狀況,搽支最靚嘅serum都係吸得麻麻,有美容師幫手又好d!
你問吓相熟朋友推介美容師咪得囉

珍珠宮

good_pig 發表於 16-10-3 00:46
一定有分別啦, 自己針清按摩一定冇咁順手...

其實要比人TUM買野, 化妝COUNTER都一樣會

樓主問緊做機喎!

針清,按摩呢啲只係人手 facial, 唔係做機。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大姑娘 發表於 17-6-25 18:14
樓主問緊做機喎!

針清,按摩呢啲只係人手 facial, 唔係做機。

咁就算手做都有分別,何況做機

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主

其實係屋企有d野係做唔到美容院做到嘅野手
例如出面美容院嘅人手按摩會事半功倍d, 同埋如果你話買d大牌子嘅護膚品,
其實價錢都貴,咁不如索性搵個d大牌子嘅美容院,成個facial用佢d skincare勁抵!我自己就做開valmont facial,效果真係唔同d,塊面潤d易上妝~次次做完facial去見d c9,佢地都勁讚我d皮膚~個人自然醒神d~

禁止訪問

回覆樓主

禁止訪問

大宅

坑口東港城果間連鎖店美容院的員工, 無乜記性.

另外, 仲試過無做某個 step,
我做完facial 簽名時同 manager 反映 佢扮聽唔到.
但之後都有做齊所有steps

大宅

2024年龍年勳章

mini_mushroom 發表於 17-6-25 20:29
我剩係知佢個renewing pack出名,但未用過佢d野,其實有咩正?

佢係瑞士牌子,renewing pack去做facial個陣佢地都有用,次次做完個樣sharp哂,只係我平時自己唔太捨得買

侯爵府

真心請教做機是否指 激光、rf、hifu.?
如果吾做呢幾樣,咁就美容院同自己做差不多?

男爵府

Bbpig2014 發表於 17-6-25 21:47
真心請教做機是否指 激光、rf、hifu.?
如果吾做呢幾樣,咁就美容院同自己做差不多? ...
我都想問呢樣嘢 ... tkx

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至