母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

用avent奶泵的問題

唔知你地用avent手泵會唔會有呢個問題︰
我唔知係個乳頭較大定係唔識用,
點解個泵會啜實左個乳頭係泵頸,
好痛好痛,
大力扯又唔得,
點算好?
我靠著那加給我力量的,凡事都能作。

大宅

Re: 用avent奶泵的問題

大貓媽媽:
你試試調整不同位置,又或是按手

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

大貓媽媽,
建議你帶同個泵去健康院請教姑娘, 她們會給你意見.
【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

男爵府

大貓媽媽,
你check下個汞, 睇下有無裝錯. 如果將白色果粒"花"裝反左, 放唔到氣, 可能會咁.

別墅

最後,我0既解決方法係
拆0左吸住乳房0個喇叭型乳膠......
我靠著那加給我力量的,凡事都能作。

大宅

大貓媽媽 寫道:

最後,我0既解決方法係
拆0左吸住乳房0個喇叭型乳膠......

but this should be the most valuable and registered part.

I don't have the same situation as you. But I do care, just adjust the sucking force by pressing the handle and it works fine for me.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊