美容扮靚

跳至

首頁
12345...50

尾頁

別墅

我都買左.今晚老公訓左先可以試.
效果好好甘喎...我一定要試.
如果d斑有小小紅應該係有效果的表示.
我巳前係美容院做過. 都聽d師傅講過黑斑雀斑開始淡時是由黑色改變紅色的.

lovpucca你真你好利害. 你有好多DIY的野同大家share.
多謝你呀.

不如你開多個topic剩係介紹diy美容既野 益下我地

lovpucca你快d比個通淋巴diy圖給我啦
我好肥呀又塞住d淋巴. 我得5呎不過有138lbs. 結左婚仲死肥左15lbs. 老公笑我係肥婆.好慘.

lovpucca你記得比埋個有拉皮效果的眼膜資料給我呀. 我上眼皮超級鬆, 我wear隱形眼鏡又用假眼睫毛. 所以比我整到鬆曬.

原文章由 chingching03 於 08-11-27 19:29 發表
尋日試咗啦
第一次, 唔係好識點整上面度, 有d 似軟膜咁. 好勁中藥味. 但敷咗之後, 真係白咗. 仲明顯過用d 大牌子既美白mask. 唔錯~~唔錯~~~值得一試. ...

禁止訪問

子爵府

有無人荃灣買過,磨埋 ?thanks

別墅

我試左了.
中藥味超重. 深黃色. 我怕難上面所以弄得傑身一點水只加1 份.我塗了面膜後再加上一張普通的紙面膜. 我怕漏. 我沒有足40mins , 因為怕睡著, 所以30mins 就洗了.
果然很work. 真係白左好多. 而且不乾. 我發現毛孔收細左/ 眼位我怕過敏沒有上mask.

lovpucca的介紹真的不錯.

thank

還等你的通淋巴腺diy 及 拉皮眼膜..
因為我仍未收到.

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我用完覺得好乾喎?
之後都做番保濕.

洋房

有無人系觀塘買包磨架?我有暗瘡和暗瘡印,請問可以用嗎?
努力做個好媽媽

伯爵府

多謝報料, 好想試下, 呢間近我, $50好平, 而且有你去過, 再問佢就容易搞呢. 但想用曬手上d mask先.

原文章由 hijk001 於 08-11-27 20:16 發表
我今日找到一間只係收藥錢的店鋪. ....包磨,不過就係(皇后大道西194號地下-敬興藥行)之前我問過幾間,油塘商場要比$30先可以磨,其他都話唔做....同埋佢只係收左我藥錢$50及極好禮貌,但係要等一個鐘頭先有得取,還有 ...

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

我昨晚都買左,
$39/份,
但唔包磨,
佢話要磨要斷斤計,
$60/斤,
唔夠一斤當一斤,
超過一斤當二斤,
仲要第2日先有得攞.

我自己用攪拌機,
磨硬果個part黎磨,
其實都好簡單,
但因為我部機有安全setting,
磨到咁上下會自己停,
要等佢cool down左先可以再磨.

結果斷斷續續咁磨,
磨完都好夜,
冇時間fu,
今晚試下,
遲d再報告.

大宅

我屋企留下間藥材鋪話份量少唔幫我磨, 要我買半斤至肯磨, 盛惠$500.00大元, 我聽到嚇咗一跳, 佢都痴痴地, 咁多幾時至用得晒, 我即刻走人費時啋佢. 後來我阿媽幫我揾到, $70.00攪掂, 聽日有得攞.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

睇怕我係當中買得至貴嗰個, 我62幫我買咗100蚊.....仲要星期一至有得攞..... 佢話你寫啲中藥人哋唔係用gram, 幾用幾多斤兩來程. 佢話加加埋埋都過一斤 (50g大概等如2兩). 仲話人哋要時間磨喎!

大宅

超想試!有沒有中藥保濕面膜介紹?

民房

今晚同阿媽齊齊敷了.
阿媽比我白好多, 我阿媽平時都唔保養架, 個底比較黃, 我當然唔似阿媽啦.
有一點可以提提大家. 我阿媽怕涷所以用溫水來開很快就混好. 而且很舒服.

樓主的推薦實很利害, 上次個diy熱飲我阿媽有整來飲, 很好呀. 今次呢個美白又好使又平

大宅

嘩越睇落去越想試添.

禁止訪問

子爵府

我想問有無mami係元朗買過呀,邊度會help你磨同大約幾錢度呀?

大宅

個mask雖然不是很起眼. 但效果係唔錯!
我99用左好耐lu. 眼部我唔建議用來full,
因為眼是比較細緻又薄既地方!

有個bk fan1提議用溫水來開我都未試過, 或者同99講下先.

我同我99既溝通大部分都係美客保養/養生之類既話題. 都幾好嫁. 99成日都講"女人唔補好易老" .正所謂家有一老如有一寶!!!

講真我老有好野過比我99嫁. 99對眼皮超dum. 我同佢一齊用眼膜. 我99都唔out, 老人家對有電流既野通常都怕, 99不但不怕仲讚好舒服同有效果. ( 公見到笑到我老公死佢話好似見到2個女黑俠甘. 但我99又受. )

我99仲有好多好正既好野. 例如:
99對胸真係keep得好好. 唔係喊濕呀. 我地有一齊浸溫泉, 所以及到. 我問99到底是真還是假9. [聽老公講我99後生時都係什麼公展會小姐第1名. (我唔多清楚) ]
99好怪甘望住我講:你話呢?
之後我無出聲
99: 個時代邊有呢d.梗係真啦. 傻女
我 : 你真係keep得好挺. 我自己媽咪巳經dum
99: 要有秘訣去保養
我 : 什麼秘訣?

我99就教左我. 都幾有效. 又是很簡單可以DIY的. 不過我都是開另一個TOPIC再講.

別墅

樓主, 我唔制呀 ..... 我問左幾間都唔肯整呀, 有一個肯, 但佢要我 $500 呀 .... ( 你比既份量既一倍 )... 我冇理由伸條頸比佢斬咖 .... 有冇人係九龍或葵涌, 荃灣度買到呀 .... 幫下忙喇... 我驚遲 d , 唔知雀斑, 連屍斑都出埋添呀 ......

原文章由 lovpucca 於 08-11-29 14:57 發表
個mask雖然不是很起眼. 但效果係唔錯!
我99用左好耐lu. 眼部我唔建議用來full,
因為眼是比較細緻又薄既地方!

有個bk fan1提議用溫水來開我都未試過, 或者同99講下先.

我同我99既溝通大部分都係美客保養/養生之類 ...

男爵府

原文章由 hijk001 於 08-11-27 20:16 發表
我今日找到一間只係收藥錢的店鋪. ....包磨,不過就係(皇后大道西194號地下-敬興藥行)之前我問過幾間,油塘商場要比$30先可以磨,其他都話唔做....同埋佢只係收左我藥錢$50及極好禮貌,但係要等一個鐘頭先有得取,還有 ...

今日我去買個老闆話:「!琴日先有個先生嚟買咗4劑,我都未得閒磨俾佢,要星期一先有。」之後佢留咗我電話話磨好通知我,但未知幾錢。死啦!我好驚佢海鮮價呀! 希望唔會啦!個老闆真係好似好老實咁架!

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 粒粒芝士 於 08-11-29 14:01 發表
我想問有無mami係元朗買過呀,邊度會help你磨同大約幾錢度呀?

我喺元朗大橋街市入面間藥房買過呀,我唔記得藥房個名.
你由對住17兩嗰個門口入去,一两個路口之後轉右.藥房對面係買熟左ge雞翼.

carol878    發表於 12-4-30 17:52

首頁
12345...50

尾頁

跳至