自由講場

跳至

首頁

尾頁

已刪除用户

回覆樓主:

子爵府

mumlovebb 發表於 16-10-19 18:15
今日5.45pm 中國銀行打來sell 野,我話:以後都唔好再打電話來, 佢答我: 睇住黎丫! 將來都會有人打畀你架!!! ...

通常見到no. 似cold call,我第一句hello!第二句what's up? 對方會即cut我線!

子爵府

好多都外判 反而恆生又幾好態度

大宅

我以前都試過,現再post 一次:--

小熊 沒有 filter到34231856.
對方(女仔)話自己
是中國銀行, 問我 (家人 正確名) 需唔需要 低息 轉按 或者高息定存, 話有著數架, 我話佢唔係香港, 對方:“唔係呀馬?!唔係香港?!有冇搞錯,幾時返?!我話他幾時返關你咩事呢?!
我 即刻cut line.

對方 唔分氣 即刻打電話來:“ 你做乜cut我線, 你係咪玩野, 你係咪想玩野先!!!
Bili bala XYZ#%xyz ……” 跟著cut 返我線。

我 谷鬼氮氣打電話去中銀 投訴, 中銀1 check 沒有 呢條熱線。
我在小熊見到 大概電話號碼, 係xx 財務, 大家小心!!

伯爵府

回覆 naNavy 的帖子

我有時都會咁做,不過我會mute左佢。
但試過有次,果個人唔出聲,一直等到15分鐘以上先收線.....好長時間(我忘了實際時間)

跟手再打多次嚟,變態的,所以我第二次無接到個電話

男爵府

我的育兒心得勳章 DHA勳章

我3字頭直頭唔聽, 有事搵會留言

珍珠宮

試過數字電訊公司打嚟勸我簽長約變成串我:「咁啫係吾駛俾優惠你啦!」

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:中國銀行cold call cs 好離譜

係咪就係森美同小儀響節目都提過果間? 佢地都話cs 打來推銷但態度好差,影衰自己銀形象。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

sfuhsg 發表於 16-10-19 18:32
所以我費事出聲,直接收線

我都係咁做.

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

今日5.45pm 中國銀行打來sell 野,我話:以後都唔好再打電話來, 佢答我: 睇住黎丫! 將來都會有人打畀你架!!! ...

物似主人形,上樑不正下樑歪。

大宅

BK Milk勳章

其實未必係中銀, 我成日接到自稱DBS 銀行既借錢電話, 但果的人係講唔正, 有幾次我都打去DBS , 佢話呢個電話唔係佢地公司。

我諗下其實職員點會咁大膽無禮貌, 同埋DBS 點會請的好唔正口音既人, 影響公司形象,所以我相信係果的騙人借錢中介。

首頁

尾頁

跳至