夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

樓上J M講得啱,通姦相一定要keep!
萬一日後真係要離婚,爭撫養權時對你有利D!
我個fd依家搞緊離婚,佢個律師都問佢有無男方通姦的証據(相片、對話~WhatsApp,email,wechat,錄音等),如自己有穩定工作及有人可幫你照顧小朋友,贏面大D。

水晶宮

會唔會係你唔甘心呢?你要保障好自己嘅生活,再同佢離婚

大宅

家,小朋友都唔要。只是要小3。
呢啲男人,唔使恨。
最緊要,保障自己。有屋住,有生活費先。

你放心啦,小3一批到單程証。就會和你老公88啦。除非你老公大把錢,又靚仔。

wcpcelia    發表於 16-10-26 17:10

禁止訪問

大宅

希望樓主能堅強下來,為未來好好生活

男爵府

你c6仍然未醒,到小三有哂身份,佢就會不斷要求你個賤男錢,樓。你放長相眼睇佢點死啦,老黎嘜都比吾到個大陸婆佢就走去勾第二個佬架啦。
大陸女人如果靚,你個殘男又冇錢,重走得快,有左身份証則走。
賤男老嚟食得屎,到時你先心涼啦!
你都吾好留戀啦,重新上路,你一切不安都係因為你吾慣失去椅靠姐,慢慢你會慣架啦。祝福你

子爵府

evason 發表於 16-10-25 12:58
這一年我傻了一年才知道發生什麼事,一個好好先生由開始同朋友上去大陸玩之後愛上了大陸小三,小三年輕貌美 ...

因為中年危機,改變不到事業,就改換一個年輕女子令自己找回尊嚴……但放心,很快他会輸埋下半生

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

樓主,
現在是你C6急你唔急,
先顧掂自己和仔女,
離婚?可以,但要傾好條件先,
你C6如果還有一絲愧疚加上想甩身,
盡量同佢爭取積蓄丶樓丶撫養權,
你和C6將來的事冇人知,
但大陸G唔會長久對住個死窮鬼,
等你C6見到大陸G的真咀臉就會醒。
到時候佢冇人冇錢就抵佢死。

有沒有家人可以支持你?

男爵府

明顯小三已經有咗,係咪?
你2個小朋友幾大?好好計畫將來最重要。

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

呢D垃圾,自己親手掃佢出門口喇

別墅

ccgirlcc 發表於 16-10-25 13:37
回覆 evason 的帖子

佢唔比機會大家都無方法,快d check你要乜野,拿錢先,比小朋友好過益個女人,
我知道大陸女人要錢,因為呢一年我老公洗係個女人身上買的禮物超過7萬未計同佢去旅行!我老公唔靚仔,但身高身形OK ,佢自己本身搵到錢,所以亦都好肯使,不過洗係我哋母子身上就唔多想,我個仔成半個月冇見爸爸成日話好掛住爸爸我有啲心噏!不過我老公年紀唔細再過4年就50 ,而家仲成日扮後生佢本來成頭白髮腳而家就keep住染髮,佢將本來架七人車換咗架跑車,又買電單車,見到佢不顧一切咁搬出去好難受,佢話因為我成日抄佢啲嘢跟住又嘈交為咗唔想再嘈所以佢搬走,亦為咗方便佢偷食唔使再話比我聽幾點返或者唔返!佢真係肯用好多錢去爆佢,我以前好信我老公所以佢有幾多錢或者有幾多個銀行戶口我係唔清楚的,以前我從不從來都唔抄佢啲嘢架,就係唔信開始抄。唉!

keroppi_pororo    發表於 16-10-26 17:06

別墅

soso1227 發表於 16-10-25 23:49
樓主,
現在是你C6急你唔急,
先顧掂自己和仔女,
我完全感覺唔到佢有一絲愧疚,佢而家暫時有錢所以個條女應該唔會甩佢,因為佢始終有工作而且係公務員,佢而家好似回復初戀嘅感覺一樣對個女仔好好,對歌屋企好似監獄一樣佢覺得所以一個月五返屋企都唔係問題, 10個有10個都叫我離婚我自己亦都覺得係應該要離婚,因為個男人個心已經變咗佢甚至乎唔愛個家,但係我到而家都冇正式可以有機會同佢傾我哋分開要點樣處理啲小朋友嘅嘢,我亦都知道嗰個小三係好想落嚟香港嘅亦都好想我老公快啲離婚,我99俾佢嘅積蓄人民幣佢可以啊我99話係俾咗我,而家好似發錢寒咁洗人民幣仲使得多過港幣,不過我離婚生活係保持現狀同唔離婚生活都係站時保持現狀,咁其實我有必要同佢嘈嗎?佢佢走離開死口唔認有第二個,到而家都只係我哋兩個關係變咗感情冇咗,啲細路仲細所以好多野都擔心擔心!

別墅

sssssssss 發表於 16-10-26 00:34
明顯小三已經有咗,係咪?
你2個小朋友幾大?好好計畫將來最重要。
應該唔會啦,因為我老公係唔想要負責任所以堅持唔想生第三個,所以我六月份流產嗰個BB好無辜,感覺上佢好似覺得冇咗個B輕鬆左咁,我就要痛苦咁樣一個人面對!

別墅

我而家將所有精神放晒喺兩個小朋友度,最細嗰個得六歲,有一日起身佢同我講話唔開心因為好掛住爸爸,同埋好耐冇一家人出去玩,我當時俾唔到反應佢啲眼淚就係咁流

別墅

等待著離婚⋯⋯

大宅

其實都已經有兩個,依家甘既生活環境,唔想有第三個都是正常,而且你都話佢都四十六歲,係米,唔好再向前諗而不斷埋怨了,你依家需要向未來想,你有工作嗎?你夠錢和兩小孩生活嗎?男人變了,你再迫佢,佢走得仲快!
重新為自己上路,將心機和專注力放自己身上吧,加油樓主

禁止訪問

伯爵府

感覺樓主你仲替你個賤佬講說話,你根本唔想去面對佢出軌……等離婚?點解唔主動提出,而家要做嘅就係保障你幾母子以後嘅生活。你都識講佢係出面洗錢好似倒水咁,但係係你地身上就姑寒,咁你想辦法拎多D錢喇,真係要振作,面對現實,依個男人已經俾個大6女人迷住左

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

evason 發表於 16-10-26 10:15
等待著離婚⋯⋯
你C6既然完全冇愧疚丶仔都唔理,樓主真係應該離婚,
佢係公務員唔怕佢走數,
你可以申請分埋佢將來份長糧,
佢唔肯傾就不妨找律師draft份文件俾佢,
話明佢同人通姦、列明財產及子女安排,
佢未必肯簽,但肯定迫到佢和你對話。

男爵府

回覆 soso1227 的帖子

呢位JM講得好, 你朋友都登你心急,
見你係咁等比個賤人傷害都好似點都為佢諗,
KEEP佢D通姦相, 好好喊完就重新振作,
佢個女人係香港, 佢邊得閒,
但真係好賤, 連小朋友都唔理,

但你放心,
真係有報應,

首頁

尾頁

跳至