夫婦情感

跳至

首頁
34567...9

尾頁

男爵府

搵到part time都唔好話佢知 ,唔係佢又減你家用

子爵府

回覆樓主:

越睇越火滾,邊有D禁乞衣既男人,自私兼衰格,對己厚對人簿,我諗佢朋友都唔方多個

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

$5000一個月,仲要3個人...樓主可唔可以分享吓你點分配,早午晚3餐大约買咩餸, 日用品衫褲鞋點買真心覺得好勁

大宅

嵐嵐喵1234 發表於 16-10-28 00:35
油米廁紙佢包, 其他日用品好似洗衣粉果d我買, 主要去藥房,舊式超市買, 買餸我同熟果幾擋買, 平日3餸50-80蚊 ...

咁你做人為咩,死慳爛慳到頭來得個吉。為自己唸下喇。哩d男人死做都唔使痕,最好望佢長命百歲,大吉利是有咩事求到你伺候,拿屎淋佢啊o岩

伯爵府

回覆樓主:

5000蚊一個星期?真心樓主好勁!
佬已經選錯,唯有自己去搵零用,加油!

複式洋房

包包女王 發表於 16-10-28 15:18
你真係好叻
如果搵pt都5好話俾個衰人知
如果個個衰人知就喊晒口話根本5夠錢洗
無工返,是否小朋友不可跟媽咪?如申請綜援少過5000是否很難過活?c6更消遙享受!

男爵府

你老公好乞人憎
自己賺錢啦!

wcpcelia    發表於 16-11-1 16:56

男爵府

嵐嵐喵1234 發表於 16-10-28 00:35
油米廁紙佢包, 其他日用品好似洗衣粉果d我買, 主要去藥房,舊式超市買, 買餸我同熟果幾擋買, 平日3餸50-80蚊 ...
煲湯果日100蚊左右, 早餐食面包, 最平方包半磅4.5, 其實都慳無可慳, 唯有慳自己, 試過成個星期日日食公仔面。

其實你老公有無份晚晚食既呢? 你講午餐食公仔麵?

如果你老公有份食, $5000 蚊佢都食左 仟幾二仟啦~ 咁即係養老婆同個仔每月 $3000
洋房, 複式洋房, 別墅, 大宅, 男爵府, 子爵府, 伯爵府, 侯爵府, 公爵府, 珍珠宮, 水晶宮, 翡翠宮, 珊瑚宮, 瑪瑙宮, 琥珀宮, 象牙宮, 寶石宮, 榮譽會員, VIP, 官方特派專員, 王國會長, 家長會會長, 管理員, 超級版主, 版主, 彩鑽殿, 天珠殿, 雲母殿

侯爵府

回覆:成日比老公話大洗

我老公俾3k

包佢日用品,水電煤,每日三餐
係唔夠㗎,將貨就價,咪由二餸一湯,白飯任裝,變成一餸加一碗飯
餸由新鮮食材變雪藏食材

同一款食物買大瓶/大量,食晒先再買,不糰積食物

8-)

禁止訪問

大宅

唔係掛,一個月我阿囡學野都差唔多4千,我同老公加埋都係搵4萬多啲,仲要交租,工人姐姐,因為緊啲,老公寧願返part time都無話我大洗,佢話老婆要黎錫,佢辛苦啲,搵錢都係比我洗

ssskwan    發表於 17-4-21 08:45

大宅

二小姐 發表於 16-10-30 11:41
我老公俾3k

包佢日用品,水電煤,每日三餐

3k, 我會比番,咩都叫佢買返來

禁止訪問

侯爵府

引用:Quote:二小姐 發表於 16-10-30 11:41 我老

原帖由 小猴子兒 於 16-10-30 發表
你這樣做人都好幸苦哦!我零願自己出去打工啦!起碼有尊嚴地生活。個老公無鬼用。 ...
我唔辛苦呀,我自己有份工,人工同C6差唔多,有時重高過佢

係6299成日問佢要錢,佢又俾,攪到自己頭家無錢咋

我以前會不斷將自己份糧洗晒係頭家,點知C6就有持無恐咁俾晒d錢6299揮霍,我用晒自己份糧係自己頭家度,無錢俾自己父母

後尾同C6講我無錢,你俾晒錢你父母大魚大肉,咁你cut我家用即係cut你自己伙食啦。

我C6無養我㗎,我同佢乜都一人一半,自己搵自己洗養父母養自己。

8-)

侯爵府

引用:Quote:二小姐 發表於 16-10-30 11:41 我老

原帖由 dinner1314 於 16-10-30 發表
3k, 我會比番,咩都叫佢買返來
真係唔洗旨意佢會買返來,叫佢買條廁紙,由重有一條廁紙剩(即10卷),到無晒,都唔買

叫我用去街用的一包包廁紙,即等我去買

惟一一樣佢會主動去買係米,因為我周身舊患,講明唔會買米

8-)

男爵府

嵐嵐喵1234 發表於 16-10-28 11:18
個死佬預我1日用100蚊, 所以咪話用5千大洗羅, 食米都唔知米貴, 街市買條魚都3-40蚊, 仲要買其他餸, 我養到 ...
平有平煮,一樣可以好有營養,你真係好叻,不過鬆動啲,有時選擇可以多點,食多啲好嘢,另外你同佢講女人都要保養,買下護膚品同衫扮靚都要掛,把老婆養得靚養得好,男人先光彩,下下要老婆仔女節衣縮食,你問佢醜唔醜,做男人做到咁冇本事👎

禁止訪問

侯爵府

咩料...啲男人真係好自私天真,5千蚊包3個人伙食家庭瑣碎開支真係好困難。我一個月都唔止使5000呢個數。你搵份工啦,有咩事有個錢傍身,起碼可以買啲好啲既嘢俾自己同埋啲仔女。

大宅

回覆樓主:

5000全包宴,仲減?

男爵府

回覆:成日比老公話大洗

5000我一個人洗有少少鬆動, 樓主好勁,5000三個人洗, 我真覺慚愧

首頁
34567...9

尾頁

跳至