自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

sillykaka 發表於 16-10-30 02:05
講起過期嘢,必須share一下我99的傑作!
前幾晚發現幾十支已經過曬期的bb沖涼液,facial cream,body lotio ...

係我就偷偷拎返佢屋企放佢床下底
點解佢拎咁多野去你屋企時冇人發現? 佢有鎖匙?

男爵府

盧妹妹媽咪 發表於 16-10-30 09:07
係我就偷偷拎返佢屋企放佢床下底
點解佢拎咁多野去你屋企時冇人發現? 佢有鎖匙?
...

之前有次我帶bb出去同frd食飯,得我老公一個係屋企休息訓覺,就係咁,我99就上左屋企一陣啦!佢無鎖匙,我老公開門俾佢的!
你攞嘢俾我地,其實無所謂,有用的話我仲好高興,環保又慳錢,但你唔好攞D垃圾過期嘢俾我啊,仲要係bb用的,我bb先5個月大咋!果幾十支嘢今年1月已經過期啦!
重點係,攞到嚟唔出聲喔,收埋係櫃!依家講緊係佢8月嚟過啊!

珍珠宮

ilovemytwins 發表於 16-10-30 01:44
你開黎叫佢食左佢

大宅

我都試過屋企雪櫃無端端多左好多樽奬,有D招紙被撕了,又多左D碗,及廚房用具。佢襯我返左工自己拿上來。大佬呀,有幾多地方呀!

子爵府

開心吸收勳章

可能我唔怕死,會當面拒絕

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

係有人好興將過期禮盒,用作新年送禮用

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

唉!做人應該將心比己,自己都唔用嘅嘢,就唔好俾人啦!

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我會首先拒絕接收, 如果佢都係照比, 咪等佢走左先掉晒佢, 唔需要激氣.

男爵府

回覆樓主:

俾我見到會講,過左期喎,你叫我順手扔去垃圾房呀。 真係睬佢都傻。
其實我有時都唔記得用和食, 實有啲過期野, 但無諗過俾人, 啲人真得意。

侯爵府

roundabout 發表於 16-10-30 01:14
有屋企人成日將D過左幾年期的食品,cream,唔要的野逼你要左佢,真是被激壞!
...

交比管理處

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:講起過期嘢,必須share一下我99的傑作!前

原帖由 sillykaka 於 16-10-30 發表
前幾晚發現幾十支已經過曬期的bb沖涼液,facial cream,body lotio ...
佢點解有咁多既??

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

經常喇, 奶奶好鐘意將佢 d 珍藏轉移比我地, 次次趁老公去 wet 就扔, 真係神不知鬼不覺

水晶宮

Phyonafung 發表於 16-10-30 10:27
唉!做人應該將心比己,自己都唔用嘅嘢,就唔好俾人啦!

佢地話係心意,對你好先比你, 唔應該計較價值

大宅

sillykaka 發表於 16-10-30 09:16
之前有次我帶bb出去同frd食飯,得我老公一個係屋企休息訓覺,就係咁,我99就上左屋企一陣啦!佢無鎖匙,我 ...

我係一個好直接既人,我會直接打俾99,問個櫃無啦啦多左埋過左好耐期既野係咪佢拎上黎的,跟住會下次拎返俾佢,叫佢自己慢慢用

翡翠宮

係俾你的人面前掉左佢

唔係怪獸    發表於 16-10-30 15:02

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

ricecooking 發表於 16-10-30 11:05
佢地話係心意,對你好先比你, 唔應該計較價值
就算幾有心意,幾有價值都好!過左期就係過左期,會食壞人,用壞身體的!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

roundabout 發表於 16-10-30 01:14
有屋企人成日將D過左幾年期的食品,cream,唔要的野逼你要左佢,真是被激壞!
...

左手接,右手交垃圾桶

A594203070    發表於 16-10-30 14:49

大宅

引用:講起過期嘢,必須share一下我99的傑作!前

原帖由 sillykaka 於 16-10-30 發表
其實甘多而且過期唔算太耐的可以用來洗衫

大宅

sillykaka 發表於 16-10-30 02:05

會唔會係製造日期?99唔會咁害個孫掛

禁止訪問

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至