自由報料

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

好媽媽勳章

報料:::::現在開始到士多啤梨採摘季節.
1)流浮山新士多啤梨場在流浮山車站深灣路步行3分鐘到.這個場士多啤梨會好食D,因為新場土質好好多和這個場地方大過白沙個場.
2)叧元朗白沙路第一段今年會開番士多啤梨場比大家採摘.
大家可以有多二個選擇去玩,希望大家同小朋友玩得開心,食到好食天然士多啤梨.
詳情大家可致電查詢:9519 0772 OR 6671 6532
遲D放相上來比妳們看

[ 本文章最後由 edenho2000 於 08-11-30 21:41 編輯 ]

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

wait your photo...
and 流浮山新士多啤梨場 address???

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

請問依家有得摘未呀?
好心急呀~

子爵府

好媽媽勳章

啱啱星期5(28號)去咗元朗俱樂部個場...d士多啤利仲好細粒,未熟...場主話起碼2星期後去先好...

不要五十步笑一百步;不要看見人地眼中既刺而忘記了自己眼中的樑木;做人要對得住自己~

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係唔係錦田鄉村俱樂部隔離果個??? 好玩嗎???? 我計劃X'MAS去, 唔知駛唔駛BOOK??? 另樓主話果兩個場有無進一步資料(除電話外).....例如網址/地址???

原文章由 Lok1206 於 08-11-30 23:44 發表
啱啱星期5(28號)去咗元朗俱樂部個場...d士多啤利仲好細粒,未熟...場主話起碼2星期後去先好...

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 臻媽 於 08-12-1 00:46 發表
係唔係錦田鄉村俱樂部隔離果個??? 好玩嗎???? 我計劃X'MAS去, 唔知駛唔駛BOOK??? 另樓主話果兩個場有無進一步資料(除電話外).....例如網址/地址???

係錦田鄉村俱樂部呀~
嘩...勁cheap囉...有大型吹氣跳x床,要收費$20/15mins,仲要勁dirty,又唔夠氣...
其他樣樣都錢,不過就有一塊大草地比小朋友喪跑囉~
駛唔駛BOOK...我唔清楚,因係亞囡學校旅行去...

不要五十步笑一百步;不要看見人地眼中既刺而忘記了自己眼中的樑木;做人要對得住自己~

大宅

好媽媽勳章

流浮山新士多啤梨場 address:在流浮山車站深灣路回旋處步行3分鐘左右就到.

大宅

都想x’mas去玩玩

大宅

好媽媽勳章

[quote]原文章由 paklok 於 08-11-30 23:15 發表
請問依家有得摘未呀?有,
1)現在流浮山個場大粒d因為新泥土關係.
流浮山新士多啤梨場 address:在流浮山車站深灣路回旋處步行3分鐘左右就到.
2)元朗白沙個場現在細粒d.

大宅

唔好意思, 我想問下"流浮山車站"係咩車站? 食海鮮果度? 駛唔駛book? how much? 淨係扎士多啤梨玩到幾耐? 你上次個行程係點呢? 我有一個18個月的囝囝+4.5歲的囝囝, 啱玩嗎??

原文章由 edenho2000 於 08-12-1 09:44 發表
[quote]原文章由 paklok 於 08-11-30 23:15 發表
請問依家有得摘未呀?有,
1)現在流浮山個場大粒d因為新泥土關係.
流浮山新士多啤梨場 address:在流浮山車站深 ...

男爵府

原文章由 edenho2000 於 08-11-30 21:35 發表
報料:::::現在開始到士多啤梨採摘季節.
1)流浮山新士多啤梨場在流浮山車站深灣路步行3分鐘到.這個場士多啤梨會好食D,因為新場土質好好多和這個場地方大過白沙個場.
2)叧元朗白沙路第一段今年會開番士多啤梨場比大家 ...

Hi~ edenho2000,
舊年睇完你的post, 去左元朗白沙路摘士多啤梨, 真係好正

請問"元朗白沙路第一段"呢個地方係咪都係同舊年一樣??

男爵府

原文章由 臻媽 於 08-12-1 10:03 發表
唔好意思, 我想問下"流浮山車站"係咩車站? 食海鮮果度? 駛唔駛book? how much? 淨係扎士多啤梨玩到幾耐? 你上次個行程係點呢? 我有一個18個月的囝囝+4.5歲的囝囝, 啱玩嗎??

...

我囝囝舊年都係一歲半, 我老公摘士多啤梨, 阿仔自己拎住個籃負責收士多啤梨, 佢好開心

記住影多d相, 效果一流, 我朋友仲問我去左日本邊度玩

大宅

請問流浮山除咗摘士多啤梨仲有咩玩呀

大宅

你係唔係自己揸車入去? 可以玩幾耐?

原文章由 winwin323 於 08-12-1 10:25 發表

Hi~ edenho2000,
舊年睇完你的post, 去左元朗白沙路摘士多啤梨, 真係好正

請問"元朗白沙路第一段"呢個地方係咪都係同舊年一樣??

禁止訪問

睛靈勳章

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 Lok1206 於 08-12-1 02:10 發表

係錦田鄉村俱樂部呀~
嘩...勁cheap囉...有大型吹氣跳x床,要收費$20/15mins,仲要勁dirty,又唔夠氣...
駛唔駛BOOK...我唔清楚,因係亞囡學校旅行去... ...

完全同意,
收錢都算, 最慘係勁污漕, 全部都係灰塵,
我寧願去香薰園!

大宅

原文章由 edenho2000 於 08-12-1 09:37 發表

有冇入場費? 有冇電話??

男爵府

原文章由 臻媽 於 08-12-1 10:47 發表
你係唔係自己揸車入去? 可以玩幾耐?

係呀~自己揸車入去, 不過我地唔熟路, 兜左幾圈先入到。

睇妳自己啦~我地玩左3-4hrs, 摘左2大籃士多啤梨,
舊年係唔洗比入場費, 摘完士多啤梨先去磅&比錢。

今年係咪一樣呢

男爵府

原文章由 Lok1206 於 08-12-1 02:10 發表

係錦田鄉村俱樂部呀~
駛唔駛BOOK...我唔清楚,因係亞囡學校旅行去... ...

多謝提醒
因為睇左佢個網頁好吸引, 仲想去玩tim, e+可以不作考慮!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 臻媽 於 08-12-1 10:03 發表
唔好意思, 我想問下"流浮山車站"係咩車站?
食海鮮果度?係
駛唔駛book?no
how much?about 50 per lb
淨係扎士多啤梨玩到幾耐?about 1.5-2.5 hours.
你上次個行程係點呢?去完摘士多啤梨,去食seafood.
我有一個18個月的囝囝+4.5歲的囝囝, 啱玩嗎??啱

...

首頁
12345...11

尾頁

跳至